Benim üç tane campaign'de bulunma şansına sahip oldum, otuz oyun falan, belki biraz daha az olabilir.
Star Wars RPG oldukça eğlenceli, komik ve renkli bir setting. Derinlik yakalamak güç, sebepse hemen hemen "force" ile ilgili her şey hakkında kitap, film, çizgi romanlarında çok ayrıntılı işlenmesi.
Genel olarak eğer Star Wars oynatacaksan, kafanda oyunun ne olduğu kurmakla başla derim.
Star Wars setting'i ciddi Hack&Slash için yaratılmış. Classlar, ekipman, skill'ler falan harika vur kır parçala oyunları için. Ayrıca uzay gemileri ve kullanılan araçlar(speeder, tank, android, walkeri, vs.) yok etmek ve oyunun süreklilği için çok iyi imkanlar sağlıyor. Gezegen gezegen dolaşıp bin çeşit farklı doğa şekli, tonlarca yaratık ve kültürle karşılaşma şansı var, bu tabi hack&slash olayını destekliyor.
Jedi'lar çok ama çok güçlü. Grupta bir tane olması fazla bile diyebilirim. Bence ya hiç kullanmamak lazım, yada normal grup lvl'den az bir tane yeter. NPC rakip olarak çok iyi oluyorlar.
Sayfalarca yazabilirim ama, bence Star Wars RPG (hali hazırda maalesef sci-fiction iyi bir setting kitapları çıkmadığı için de) denenmesi gereken bir evren.
Son olarak, Star Wars sizin için filmden öteyse.. Kesin kitabı alın, sizin gibi birkaç kişi bulursanız ve günlerce geyik yapabilirsiniz kitap hakkında.
FRP ve Star Wars
aslında zor değil kendinde oluşturabilrsin böyle bir dünya 1 hafta içinde , dnd kuralları dahilinde oynanan bir star wars, o kadar prestij class varki azcık oynasan jedi olabilir... yani uyarlamaya yapmaya çok serbest... hele ki ateşli silahlar ve dodge olayı hatta ışın kılıcıyla savuşturma olayı en zevklisi bu, hele ki savuşturduktan sora lazeri tekrar aynı adm yönlendirebiliyorsan oyy oyy diyorum acayip zevkli oluyo 
Gitarım Aşkım... My Guitar My Soul...
-
DragonForce
- Kullanıcı