lotr hakkında!

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

eniyisi kitaplara tekrar bakmak.zaten silmarillion'u da kurcalıycaktım tekrar.hepsini bi arada yaparız.
aragorn onlara nazgul mü diyordu??yüzüktayfları gibi geldi bana.
neyse en doğrusu kitapta yazar ne de olsa.bakacaz ona da.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

1. filmde
prancing pony'de

onlar ne diye soruyo hobbitler

aragorn şöyle diyor

"I know them, they are nazgul, ringwraiths,"
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Filme pek güvenmeyelim derim ben...
Birbiriyle çelişen ifadelerin ve sahnelerin haddi hesabı yok çünkü...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

aabi
noolur iki inanın bana ya!
eminim diorum size

açıp bakın silmarillion'un sonundaki ekte yazıo
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

nazgul:yüzüktayfları
yazıyo silmarillion'daki sözlükte.pyros'u kutluyoruz :wink:
frpcibaba
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by frpcibaba »

Bütün msglerim gibi bunuda silmezsiniz inşallah.

Ã?ncelikle Nazgul'ler Yüzüktayf larının bindiği bineğin adıdır. Zamanında Sauron Rohanlılardan zorla aldığı Güçlü ve iri R0han beygirlerini kendi karanlık büyüsü ile değiştirerek elde etmiştir bu binekleri.

Onun dışında büyü hakkında söyledikleriniz çokta mantıklı veya hayalgücü yüksek bir insanın yorumu gibi gelmedi bana . Sizin gördüğünüz ışıktı filmde evet ancak onun ruhani etkisi olan belkide çok güçlü bir büyü olabileceğini anlamadığınızı belirtecek yorumlarda bulunmuşsunuz.(Ki Orta Dünyada Tolkien birkaç boyuttan sık sık bahseder mesela yüzüğü takınca Frodo'nun elf beyi Glorfindel'in (yanlış hatırlıyo olabilirim ismi) ruhani yansımasını görmesi verilebilir.)
Diğer büyülere gelince Sauron(Aragorn'a seslenirken) ve Grima Solucandilin konuşmalarında büyü olduğunuda aklından çıkarmışsınız sanırım. + Gandalf'ın balrog u yenerken çektiği yıldırımda cabası.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

(sen böyle düzgün msj attığın sürece kimse mesajına dokunmaz ama gel gelelim ki provokatif veya aşşağılayıcı ,ben herşeyi bilirim siz hiçbişey bilmiosunuz ben üstün ırkın bir üyesiyim sizi aşşağılık köleler edalı msjlar atmaya kalkarsan msjlarını barındırmam bu sitede)

konuya dönelim

gandalf büyü yapıyor yapmasına da güzel tamam etkili bir büyü yapıyor ama sadece1 büyü yapıyor..seyirciyi tatmin etmiyor..

3. film biraz hödö hödö dalalım hesabı çekilmiş. bu arada ewt Nazgul bineklerin adı...
Ve Eowyn 2 hamlede öldürdü..
sonra hızını alamadı adamı da öldürdü..
daha da kaptırsa alıcaktı bütün orduyu..
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

frpcibaba wrote:Bütün msglerim gibi bunuda silmezsiniz inşallah.

Ã?ncelikle Nazgul'ler Yüzüktayf larının bindiği bineğin adıdır. Zamanında Sauron Rohanlılardan zorla aldığı Güçlü ve iri R0han beygirlerini kendi karanlık büyüsü ile değiştirerek elde etmiştir bu binekleri.

Onun dışında büyü hakkında söyledikleriniz çokta mantıklı veya hayalgücü yüksek bir insanın yorumu gibi gelmedi bana . Sizin gördüğünüz ışıktı filmde evet ancak onun ruhani etkisi olan belkide çok güçlü bir büyü olabileceğini anlamadığınızı belirtecek yorumlarda bulunmuşsunuz.(Ki Orta Dünyada Tolkien birkaç boyuttan sık sık bahseder mesela yüzüğü takınca Frodo'nun elf beyi Glorfindel'in (yanlış hatırlıyo olabilirim ismi) ruhani yansımasını görmesi verilebilir.)
Diğer büyülere gelince Sauron(Aragorn'a seslenirken) ve Grima Solucandilin konuşmalarında büyü olduğunuda aklından çıkarmışsınız sanırım. + Gandalf'ın balrog u yenerken çektiği yıldırımda cabası.

nazgulun yüzük tayflarının bineği olduğuna dair bir tane kanıt gösterir misin lütfen?
ben kanıtımı gösterdim, isteyen silmarillion'un sonundaki eke bakabilir!
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

hatta üçüncü kitapta frodo ile sam mordordayken, bir savaşçı orkla, bir gözcü orkun atışmalarına şahit olurlar, orada savaşçı ork öbürkine "senin numaranı nazgule vereceğim" gibisinden laflar eder,

herhalde gidip o uzun boyunlu çirkin hayvanata şikayet etmeyecek, git şu ork mendeburunu döv abi diye
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

frpcibaba wrote:Bütün msglerim gibi bunuda silmezsiniz inşallah.

Güzel mesajın için teşekkürler öncelikle.

Gandalfın tuttuğu ışığın güçlü bir şey olduğuna ben de eminim ama biraz daha görkemli yapılsa daha iyi olmaz mıydı (yani büyü sözleri söylese bağırsa çağırsa filan Balrogla döüştüğü sahnedeki gibi)
Üstelik 3 tane kocaman yaratık gandalf bu ışığı tutar tutmaz kuyruklarını bacaklarının arasına alıp kaçıyorlar bence, ayıptır günahtır bu yaratıklar kitabın ejderhaları neredeyse (yani güç kudret korku vs. bakımından)

Eowyn'in kahramanlığına konusuna gelince bence klişe olmuş (no man can kill me) ama bir tad bir doku da katmış filme. (Geyik de denebilir)

Haklısın o echantmentlar da vardı, birinci filmdede o garip büyücü düelosu da vardı hatta. Ama gandalfa daha fazlası yakışırdı bence...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

silmarillionun sonundakiler abi sanırım nazgül değil de balrog du. hatta morgroth u o böceğin elinden kurtarıyorlardı.
diğer arkadaşa da söyleyeyim zaten gandalfın gönderdiği o ışığı sanırım fener ışığı zanneden yoktur o yüzden saçmalama. o ışıkta ruhani bişiler olduğunu herkes anladı ama bu kadar güzel bir büyüye daha etkileyici efektler verseler çok daha hoş olurdu. bizim konuştuğumuz mesele bu.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

raist
"no man can kill me" muhabbeti kitapta da var

tam o sırada eowyn miğferini çıkartıyor "I am no man, I am eowyn, Shield Maiden of Rohan" gibisinden bir laf edip biçio herifi
ketchup
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ketchup »

raist
"no man can kill me" muhabbeti kitapta da var

tam o sırada eowyn miğferini çıkartıyor "I am no man, I am eowyn, Shield Maiden of Rohan" gibisinden bir laf edip biçio herifi
evet dün okudum tekrar,ve bende rastladım ona
diğer arkadaşa da söyleyeyim zaten gandalfın gönderdiği o ışığı sanırım fener ışığı zanneden yoktur o yüzden saçmalama. o ışıkta ruhani bişiler olduğunu herkes anladı ama bu kadar güzel bir büyüye daha etkileyici efektler verseler çok daha hoş olurdu. bizim konuştuğumuz mesele bu.
bu konudada haklısın yapılan büyünün ihtişamının yansıtılması lazımdı,ve bir şey daha nazgül yüzüktayfı gibi konular için seriyi bir daha okuyacağım,ve bu işe son noktayı koyacağım,bekleyin beni :D
Beklenen son gerçekleşti,ve ketchup bitti...
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gandalfoftheday »

Aynen kopyala yapıştır:
The Nine Nazgul or Ringwraiths were the most loyal and terrible servants of the Dark-lord. In origin they were all mortal men, great and powerful lords in their own right, who ruled many lands throughout Middle-earth. Each was seduced by the gift of one of the Nine rings of Sauron, which imbued its wearer with great powers of sorcery, and an almost unlimited lifespan. But like all of the Dark-lord's gifts it was tainted, for each of the Nine rings was ruled by the One, and thus the nine wearers became slaves of the overbearing will of Sauron. Ultimately, by the end of the Third-age the Nazgul were terrifying undead creatures, existing in a terrible twilight world between life and death,with no thought or desire save that of the Dark-lord himself. Their fate was by this time completely bound up with that of their master and that of the One ring, whose recovery and restoration they arduously sought.

Yorumsuz...
Last edited by gandalfoftheday on Tue Dec 30, 2003 1:23 am, edited 1 time in total.
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gandalfoftheday »

Dayanamıyor ve prensibimi bir kereliğine kırıyorum. Site dışı linklere tamamen karşı olduğumu herkes bilir. Bu seferlik bir istisna yapıyorum çünkü sayfayı doldurmak istemedim. Aşağıdaki adresi yazınca biraz bekleyin. Bağlantı hızınıza göre sayfanın tamamının gelmesi biraz zaman alabilir. Ve LÃ?TFEN bu konuda muhattap olduğunuz kişilerin bilgi ve seviyesini bilmeden iddialarda bulunmayın. Fikir ve önerilerinize doğru üslupla her zaman açığız. Bu kadar kanıt sanırım yeterli olur. Gerekirse Peter Jackson ya da Tolkien kürsüsyle bağlantıya geçmenizi öneririm.

http://webhome.idirect.com/~tk421/blackriders.htm
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
Post Reply