Arkadaşlar kitap ödüllü yarışmanın sponsoru Can yayınlarıymış, illaki yayınevinden birileri de okuyacak öyküleri o yüzden katılımın çok olmasını istiyorum.
Frpworld'da çok iyi öykü yazarları olduğunu yakından bilen biri olarak, bu yarışmaya iştirak etmenizi isterim arkadaşlar. Umarım katılırsınız.
.
Last edited by dwaxer on Thu Jun 12, 2008 8:57 pm, edited 1 time in total.
Kardeş aklıma bir fikir geldi paylaşmak istedim. Neden Frpworld ile kitapkokusu sitesi ortak bir öykü yarışması düzenlemiyoruz? ? ? ? ? Bilmiyorum olabilir mi?
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Firble wrote:Kardeş aklıma bir fikir geldi paylaşmak istedim. Neden Frpworld ile kitapkokusu sitesi ortak bir öykü yarışması düzenlemiyoruz? ? ? ? ? Bilmiyorum olabilir mi?
Tabii iki kardeş site, neden olmasın! Ama teknik açıdan olayın işleyişi nasıl olacak bilemiyorum?
.
Teknik işleyiş açısında pek sorun olacağını sanmıyorum Frpworld ve kitap kokusu üyelerinden ortak bir komisyon oluşturulur. Bu kişiler yarışmanın kurallarına karar verir aynı zamanda jüri olurlar.
Gerekli duyurular iki tarafta da yayınlanır.
Kitap kokusuna ait yarışma tamamlandıktan sonra böyle bişeyi hayata geçirebiliriz. Bu durumda dwaxer'dan Kitap kokusu Yönetiminin bu iş hakkıdna ne düşündüğünü öğrenmesini bekleyebiliriz.
Güzel fikir...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Efla, Firble tamam dediğiniz gibi bir organizasyon gerçekleştiririz. Ben kitapkokusu yöneticilerine açarım konuyu, onların da sıcak bakacağına inanıyorum.
AlenthasLeasess bu olayın senin dediğin kitap basımıyla bir alakası yok. Bu kitap hediyeli bir öykü yarışması sadece. Katılım tarihi en son 11 Mayıs (daha bir ay var)
.
Arkadaşlar kitapkokusundaki yarışmanın katılım süresi bitti, oylama başlığı açıldı.(puanlama oylama şeklinde yapılıyor ve her üye oylamaya katılabiliyor) Toplam 23 adet eser katılmış yarışmaya - birisi de benim Kızıl Toprak isimli öyküm ilgilenenler için söyliyeyim oylama iki hafta sürecek.
Saygılarımla...
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Bir şu hafta bitsin Lugtarias... Senin öykünü okurum mutlaka başlıktaki...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Ekleme: Aslında sen ve Frpworld'ün birkaç sakini biliyosunuz öyküyü. ''Gecikmiş Bir Ã?ykü'' adıyla yarışmaya katılacak eserlerin herhangi bir yerde yayınlanmış olması herhangi bir sorun oluşturmyordu. Yalnızca ödül kazanmamış olması gerekiyordu Bende şöyle ufak birkaç düzenleme yapıp gönderdim öykümü... Ocakbaşına koyduğumda siz beğenmiştiniz. Umarım onlarda beğenir...
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
Kitapkokusu V. Ã?ykü Yarışması Can Yayınları sponsorluğunda başlıyor. Yarışmaya katılım şartları şöyle:
- Ã?ykünün katılımcı tarafından yazılmış olması gerekmektedir.
- Ã?yküler, 1000-2500 kelime aralığında olmalıdır.
- Ã?yküler, giriş için verilen paragrafa uygun olarak başlamalıdır.
- Her yarışmacı istediği kadar öyküyle yarışmaya katılabilir.
- Ã?ykülerin Türkçe imla ve noktalama işaretlerine uygun olması, Türkçe'nin yapısının korunarak dilimizin en güzel şekilde kullanılması gerekmektedir.
- Ã?yküler daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması tercih edilir. Ancak yayınlanmış olsa bile herhangi bir ödül ya da derece kazanmamış olması gerekmektedir.
- Ã?yküler 23 Haziran 2008 Pazartesi günü saat 11:00'e kadar "ruyaci" isimli kullanıcıya forumdan (www.kitapkokusu.com/forum) Özel Mesaj yoluyla gönderilmelidir. Bu tarihten sonra gönderilecek öyküler yarışmaya dahil edilmeyecektir.
- Ã?düller yarışmamıza sponsor olmayı kabul eden Yayınları tarafından verilecektir. Dereceye giren ilk üç eser birer kitap ile ödüllendirilecektir.
Ã?DÃ?LLER: 3.lük ödülü:
Rudolfo Anaya-Alburquerque Yılanın Dansı
2.lik ödülü:
Rosa Regas-Dorotea'nın şarkısı
1.lik ödülü:
Osman şahin-Ağız İçinde Dil Gibi Acı Duman Bütün Ã?yküleri 2
- Yarışma sonucu jüri tarafından belirlenecektir. Jüri Ã?yeleri:
Ayfer Kafkas (forum admin)
Özden Özberber (Forum Admin)
Kadir Özen (Forum Moderatör)
Bülent Sabırlı (yazar, köşe yazarı, forum moderatör)
Seçil Söyleyici Kantar (sanat eleştirmeni, DPÃ? Sanat Tarihi Bölümü okutman)
- Ã?ykünün başlaması gereken paragraf şöyle:
O melun yaratıkların yedi iklim dört bucak yayılmaya başladığını fark ettiğimden beri herkesi uyarmaya çalışıyorum. Ama insanoğlu öyle kör, öyle aymaz ki… Yaklaşan tehlikeye gözlerini kapadılar, kulaklarını tıkadılar. Neyse ki ben her şeyin farkındayım ve herkese de bildiklerimi anlattım.
İlkin hangi uğursuzluğun içinden çıkıp geldiklerini hâlâ çözebilmiş değilim. Ben onlar hakkında bilinçlenip de tedbir almaya başladığımda, azametli yürüyüşlerine çoktan başlamışlardı. Binlercesi, belki de milyonlarcası lanetli emri alıp dağları tepeleri yürüyerek aşıyor, yeryüzüne karış karış dağılıyordu. (Alıntı: Bülent Sabırlı)
Katılımın bol olması, değerli eserlerin üretilmesi temennilerimle...
Ayfer KAFKAS
Ben de jüri üyelerinden biri olacağım. Fantastik öykülerden özellikle hoşlandığımı söylememe gerek yok herhalde. Katılacak herkese şimdiden başarılar diliyorum.
arkadaşlar, Dwax'ın da dediği gibi mutlaka bekliyoruz. Kitap vericem yahu hadi Katılım az olursa da oturup ağlıycam, hadi üzmeyin beni.
Bu arada ortak yarışma fikri de güzel. Ben yine Can'dan üç kitap edinebilirim. İsterseniz siz de ödüle katkıda bulunursunuz, çok hoş bir şey çıkar bence.
İnanamıyorum. Hikayenin başlangıç paragrafı üzerinde çalıştığım hikayemin konusuyla örtüşüyor. Hikayemi bitirebilirsem katılmayı çok isterim
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
- Ã?ykünün katılımcı tarafından yazılmış olması gerekmektedir.
- Ã?yküler, 1000-3000 kelime aralığında olmalıdır.
- Ã?yküler, verilen unsurların üçünü de barındırmalıdır.
- Her yarışmacı istediği kadar öyküyle yarışmaya katılabilir.
- Ã?ykülerin Türkçe imla ve noktalama işaretlerine uygun olması, Türkçe'nin yapısının korunarak dilimizin en güzel şekilde kullanılması gerekmektedir.
- Ã?yküler 25 Ağustos 2008 Pazartesi günü saat 11:00'e kadar "ruyaci" isimli kullanıcıya forumdan (www.kitapkokusu.com/forum) Özel Mesaj yoluyla gönderilmelidir. Bu tarihten sonra gönderilecek öyküler yarışmaya dahil edilmeyecektir.
- Ã?düller yarışmamıza sponsor olmayı kabul eden Yayınları tarafından verilecektir. Dereceye giren ilk üç eser birer kitap ile ödüllendirilecektir.
Ã?DÃ?LLER: 3.lük ödülü:
2.lik ödülü:
1.lik ödülü:
- Yarışma sonucu en az 15 mesaja sahip forum üyeleri tarafından açık oylama usulü ile belirlenecektir.
- Ã?ykünün barındırması gereken unsurlar şöyle:
"Ã?yle bir yer ki, küçücük, aciz, iğrenç ve ıslak bir solucanın hayatta kalabilme şansı bile ana karakterinkinden kat be kat fazladır."
"Tüm gücünü geçmişin lanetli söylencelerinden alan dolunay, gökyüzünde tehditkarca ışıldar."
"Ana karakterin sağ kolunun iç kısmındaki tuhaf çizik zonklamaktadır ve acı vermektedir."
Katılımın bol olması, değerli eserlerin üretilmesi temennilerimle...
Ayfer KAFKAS