Böcükozmos ..........(muhabbet, yorum)
Ne yazıkki benim lu anki halime güven olmaz. Ã?nümde çok zor sınavlar var ve tamamen onlara konsantre olmak zorunundayım. METUCON'a dahi sadece uğrayabileceğim çalışmam çok bölünmesin diye.
Ama dediğim gibi METUCOn'a az kaldı. Orada olursan belki konuşabiliriz.
Ama dediğim gibi METUCOn'a az kaldı. Orada olursan belki konuşabiliriz.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Ben oynamak istiyorum ama giremiyorum. şimdi istediğim için beni yoklamaya katacak mısın yoksa oynayacaklar yoklaması mı o? :p
Saco valla gaza getirdim gibi. Sonra da kendimi çekiyorum. Ama elden ne gelir işte. Aslında şu anda buraya bu kadar mesaj attığım için de suçlu hissediyorum. Ben sana gmre ayarlarım. ya sana göre ayarlarım yada sabah erkenden giderim. Büyük ihtimal ama ikinci seçenek etkili olacak. Ha bide, direkt değil doğrudan. Türkçemizi koruyalım lütfen.
Saco valla gaza getirdim gibi. Sonra da kendimi çekiyorum. Ama elden ne gelir işte. Aslında şu anda buraya bu kadar mesaj attığım için de suçlu hissediyorum. Ben sana gmre ayarlarım. ya sana göre ayarlarım yada sabah erkenden giderim. Büyük ihtimal ama ikinci seçenek etkili olacak. Ha bide, direkt değil doğrudan. Türkçemizi koruyalım lütfen.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Irk Talebi:
-Sümüklü Böcük: (100 tp) HP: 100-200, Hasar: 1d6 Hız: -10, Zırh: +6, Özel yeteneği: Sümüksü: Sümüğümsü kıvamını kullanarak duvarlara tırmanabilir, tuzak hazırlayabilir. Sümüğe takılan bir böcük uçamaz, hızı 3 de 2 sine düşer. Sümüksü özelliğinin kullanımı her seferinde 2 hpye mal olur.
-Kırmızı Karıncük: (250 tp) Ã?nşart: Karıncük ailesinden biri olmak. HP: 25 Hasar: 1d8+2 (+2 sokma), Hız +10, Özel yetenek: Kaçınım: Hızlı ve küçük olduklarından dolayı kırmızı karıncüklere saldırmak çok zordur. Yapılan her saldırı 4 te 3 ihtimalle isabet edemez.
-Sümüklü Böcük: (100 tp) HP: 100-200, Hasar: 1d6 Hız: -10, Zırh: +6, Özel yeteneği: Sümüksü: Sümüğümsü kıvamını kullanarak duvarlara tırmanabilir, tuzak hazırlayabilir. Sümüğe takılan bir böcük uçamaz, hızı 3 de 2 sine düşer. Sümüksü özelliğinin kullanımı her seferinde 2 hpye mal olur.
-Kırmızı Karıncük: (250 tp) Ã?nşart: Karıncük ailesinden biri olmak. HP: 25 Hasar: 1d8+2 (+2 sokma), Hız +10, Özel yetenek: Kaçınım: Hızlı ve küçük olduklarından dolayı kırmızı karıncüklere saldırmak çok zordur. Yapılan her saldırı 4 te 3 ihtimalle isabet edemez.
Been there. Seen that. Got the scars.
Artemis güzel çalışmalar.Artemis Entreri wrote:Irk Talebi:
Sümüklü böcükğü NPC olarak kullanmayı düşündüm çünkü onların hızı -10 değil çok çok daha düşük 1/3 filan, oyuncuları kasar grubun temposunu düşürür.
Kırmızı karıncük de çok atom karınca olmuş
İsabet etmeme durumu kuralı koymamız gerekecek ama malesef. Onu da sadece ranged saldırılara koyacağız. Uzaktan ateş ederken 1d20+ saldırı bonusu= eğer 10 ve üzeri olursa isabet etti kabul edeceğiz yoksa ıskaladı olacak. Melee saldırıda ıska olayı yok!
Siper alma durumlarında DM ayarlayacak pozisyonu -4 ceza vs koyarım düzgün nişan alınması imkansız ise.
.
Kurallara boğulmayalım diye basit tutuyorum formülleri Hakslaş olup olmaması senaryolara bağlı. Savaş kaçınılmaz olsa da öykülerde problemlerin sosyal yöntemlerle hallolması ya da olamaması önem kazanacak, örneğin karıncük bir NPCyi ikna etmek için grubunuzdaki sinek mi, örümcük mü yoksa karıncük mü konuşur? Bu basit değil mi? Güzellikle ikna etmek için karıcük konuşur çünkü aynı ırktan olduklarından daha bir yakınlık olur. Ancak gözünü korkutmak için örümcük konuşur değil mi? Bunları sayısal formüllere dökmek istemiyorum zaten mantıken ikna olmamız yeterli.AlenthasLeasess wrote:O zaman biraz hack n' slash olmaz mı?dwaxer wrote:İsabet etmeme durumu kuralı koymamız gerekecek ama malesef. Onu da sadece ranged saldırılara koyacağız..
Ayrıca bir sürü bulmacalar, şifreler zeka ile çözülecek.
Savaş kısımlarında pek ıska beklemeyeceğiz ama “zırh” faktörünü incelerseniz “damage” olayının zırha takıldığını görürsünüz. Yani HP hesaplarını, zırh hesaplarını dikkatli yapmak gerekebilir. Yani kafa yormak gerekir ki bu da Hak-slaş olmaz zannedersem.
.