Böcükozmos .......... OYUN
Yediş sırıtmaya ve yeni bedenine alışmaya çalışarak (aslında kullanımına alışmıştı ama acayip geliyordu) kubbe'ye gitmişti.
*Bak Buş, ben hızlıyım, güçlüyüm, en azından senden sağlamım, amma düşman kodumu oturuyom.Sen ise güçlü vurdun mu kodun mu oturtamıyon.Bana miğfer gerek, sana sopa.Fosforlan mantarıysa paylaşak.şincik ben derim ki şöle olsun.*
Saymaya başladı.
*Miğfer, üç fosfor, 4 mantar benim.
Sopa, 3 fosfor, dört mantar senin.*
Ardından Kethuda'ya seslendi.
*Ben Zeherli Sarmaşık Sopası istiyom, verecen mi?*
*Bak Buş, ben hızlıyım, güçlüyüm, en azından senden sağlamım, amma düşman kodumu oturuyom.Sen ise güçlü vurdun mu kodun mu oturtamıyon.Bana miğfer gerek, sana sopa.Fosforlan mantarıysa paylaşak.şincik ben derim ki şöle olsun.*
Saymaya başladı.
*Miğfer, üç fosfor, 4 mantar benim.
Sopa, 3 fosfor, dört mantar senin.*
Ardından Kethuda'ya seslendi.
*Ben Zeherli Sarmaşık Sopası istiyom, verecen mi?*
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

"Sopa bende kalıyor yani? Yihuu! SOPPA SOPPA ZOPPAA..." Buş zevkten delirmiş gibi davranıyor sağa sola sopasıyla vuruyordu. "Ceket! CEKEETT! Nerden ceket alabilirim çekirge söyle bana!" Zavallı Buş, yeni hayatını o kadar özümsemişti ki, daha şimdiden kafasında dünyayı ele geçirme planları yapmaya başlamıştı bile. Bunun içinde ilk ihtiyacı olan şey, tabii ki bir adet ceket idi.
"Ve tabi, bu tplerden daha çok kazanmak istiyorum ben! Yapacak vaşka işler var mı?"
"Ve tabi, bu tplerden daha çok kazanmak istiyorum ben! Yapacak vaşka işler var mı?"
Been there. Seen that. Got the scars.
Yediş bir aksaklık çıkmadığına sevinirken, altı ayağından ikisini kafasına miğferi gömmek için kullanıyor; ikisini antenlerini uydurmak için kullanıyor, son ikisiyle ise zor bela ayakta durmaya çalışıyordu VE BAşARDI.
Miğfer kafasıma CUK diye oturmuştu.
Ardından dilini çıkararak:
*Tp istiyoooooom, Tp istiyooooom, bir de silah istiyoooooooom.*
Miğfer kafasıma CUK diye oturmuştu.
Ardından dilini çıkararak:
*Tp istiyoooooom, Tp istiyooooom, bir de silah istiyoooooooom.*
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Yediş sinirlendi:
*Heeeeeey, ben DİKENLİ TOPUZ istiyoooom.*
Ardından düşünceli bir şekilde:
*Amaaaaan, TP'leri mezara mı götürcez, hepsini harcayacam işte, bir de CEKET.*
*Heeeeeey, ben DİKENLİ TOPUZ istiyoooom.*
Ardından düşünceli bir şekilde:
*Amaaaaan, TP'leri mezara mı götürcez, hepsini harcayacam işte, bir de CEKET.*
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
"Tamam o zaman," dedi Kethuda "son haliniz şöyle:
.
Buş tp=20
Tırtıl
HP: 300
Hız: 70
Hasar: 4d6+8
Zırh:+11
Eşyalar:
Uzun kılıç: +4
Ceket: +6
Nektar likörü: 2
Dirilten aş: 2
Fosfor: 3
Mantar: 4
Top.Ağırlık: 70
Yediş tp=0
Karıncük
HP: 100
Hız: 90
Hasar: 4d6+12
Zırh: +13
Eşyalar:
Y.Miğfer: +2
Dikenli Tapoz: +4
Top.Ağırlık: 100
"Yediş sen bu halinle daha fazla eşya taşıyamazsın, üstelik yaralanırsan da taşıma kapasiten düşer. Bunları düşünmedin değil mi? Neyse zamanla öğrenirsin bazı şeyleri."
.
"Tamam o zaman," dedi Kethuda "son haliniz şöyle:
.
Buş tp=20
Tırtıl
HP: 300
Hız: 70
Hasar: 4d6+8
Zırh:+11
Eşyalar:
Uzun kılıç: +4
Top.Ağırlık: 70
Yediş tp=0
Karıncük
HP: 100
Hız: 90
Hasar: 4d6+12
Zırh: +13
Eşyalar:
Y.Miğfer: +2
Dikenli Tapoz: +4
Top.Ağırlık: 100
"Yediş sen bu halinle daha fazla eşya taşıyamazsın, üstelik yaralanırsan da taşıma kapasiten düşer. Bunları düşünmedin değil mi? Neyse zamanla öğrenirsin bazı şeyleri."
.
Yediş pis pis sırıttı:
*Düşünememek öyle mi?Peki bir şey sorabilir miyim?Ben dirilten aşı kavga başlamadan yersem, canım 100 iken 120'ye çıkar mı?Kavga boyunca?*
*Düşünememek öyle mi?Peki bir şey sorabilir miyim?Ben dirilten aşı kavga başlamadan yersem, canım 100 iken 120'ye çıkar mı?Kavga boyunca?*
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
"Hayır çıkmaz," dedi Yüce K.
.
“Saat 11 yönünde giderseniz 1.bölgeden çıkmadan Bay Sumo Salyangoz’un malikanesine varırsınız. Bay Sumo çok iyi ve yardımsever bir sümüklü böcektir. Yine evini soymuşlar bay Sumo’nun. Sırtındaki evi değil, adam zengin koskocaman villa filan var. Gidin konuşun kendisiyle ve hırsızı yakalayın bi zahmet!”
Yediş ve Buş yola çıkarlar. Başlarına bir şey gelmeden bulmuşlardı Sumo’nun evini.
“Demek sizi Yüce Kethuda gönderdi... Sormayın bu ilk değil, hırsızlar fena dadandı. Evin arkasındaki depodan kendi imalatım olan bir koli (50 adet) granül sümük tanesini çalmışlar! Sümük evet; pek çok işte kullanılabiliyor, hem kaygan, hem yapışkan!..” der Bay Sumo.
.
.
“Saat 11 yönünde giderseniz 1.bölgeden çıkmadan Bay Sumo Salyangoz’un malikanesine varırsınız. Bay Sumo çok iyi ve yardımsever bir sümüklü böcektir. Yine evini soymuşlar bay Sumo’nun. Sırtındaki evi değil, adam zengin koskocaman villa filan var. Gidin konuşun kendisiyle ve hırsızı yakalayın bi zahmet!”
Yediş ve Buş yola çıkarlar. Başlarına bir şey gelmeden bulmuşlardı Sumo’nun evini.
“Demek sizi Yüce Kethuda gönderdi... Sormayın bu ilk değil, hırsızlar fena dadandı. Evin arkasındaki depodan kendi imalatım olan bir koli (50 adet) granül sümük tanesini çalmışlar! Sümük evet; pek çok işte kullanılabiliyor, hem kaygan, hem yapışkan!..” der Bay Sumo.
.
Yediş midesinin bulanması gerektiğini düşünse de kesinlikle midesinde TIK yoktu.Demek ki böcekler bu sayede dayanıyorlardı.
*Ben onların.....*
diye başlayan bir cümle kurdu.Cümle pek sevilen tarzda değildi.
Ardından Corç'a döndü.
*Hey corç, ne edek?*
*Ben onların.....*
diye başlayan bir cümle kurdu.Cümle pek sevilen tarzda değildi.
Ardından Corç'a döndü.
*Hey corç, ne edek?*
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

"Bak Yediş, bu 3 etti. Benim ismim Corç değil. Tamam eskiden büyük bir insan olabilirim ama insan halimle yaptığım iyi işlerle anılmak istemiyorum beni anlıyor musun? Benim adım Buş! Pekala Sumo, 50 adet sümük çalınırken sen nerelerdeydin? Hiç düşmanın var mı? Kimin çalabileceği hakkında bir ipucu belki de? Depoyu bize gösterebilir misin?"
Been there. Seen that. Got the scars.
Benim düşmanım yoktur, kimseyle sorunum olmadı şimdiye kadar. Sümükleri çaldıklarında ben evde dinleniyordum. Depo hemen evin arkasında. Aslında bir vızıltılar duydum ama ben gidene kadar hırsızlar malı götürmüş bile. Kimin çaldığı ve ne yapacağı hakkında hiçbir fikrim yok. Henüz piyasaya bile sürülmedi bu ürünler. Büyük ihtimalle çalıntı ve kaçak malların çok olduğu Bataklık Bölgesindeki “Karaborsa pazarı”nda satıyorlardır.Artemis Entreri wrote:Pekala Sumo, 50 adet sümük çalınırken sen nerelerdeydin? Hiç düşmanın var mı? Kimin çalabileceği hakkında bir ipucu belki de? Depoyu bize gösterebilir misin?"
Daha sonra depoyu araştırdıklarında kolilerin arasında, yerde kocaman siyah bir karasinek kılı buldular.
.
Yediş elidenki topuzu hafifçe savurarak:
*Bataklığa Buş!*
dedi ve oradan hiçkimseyi beklemeden çıktı.
*Bataklığa Buş!*
dedi ve oradan hiçkimseyi beklemeden çıktı.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

.
Yüce Kethuda der ki: Bu tür bilgilere ulaşamazsınız. Etrafınızdaki böcüklerin hepsini sizin gibi mi zannediyorsunuz? Yanılıyorsunuz.
Buş ve Yediş Bataklık bölgesine doğru yola çıkarlar ama daha 1.bölgenin sınırına yeni varmışlardır ki karşılarına bir karıncük çıkar. Karıncük gülümseyerek Yediş’le konuşur: “Merhaba birader, mantar satın almak istersen sana yarı fiyatına satarım,” der.
.
Yüce Kethuda der ki: Bu tür bilgilere ulaşamazsınız. Etrafınızdaki böcüklerin hepsini sizin gibi mi zannediyorsunuz? Yanılıyorsunuz.
Buş ve Yediş Bataklık bölgesine doğru yola çıkarlar ama daha 1.bölgenin sınırına yeni varmışlardır ki karşılarına bir karıncük çıkar. Karıncük gülümseyerek Yediş’le konuşur: “Merhaba birader, mantar satın almak istersen sana yarı fiyatına satarım,” der.
.