4E ye alternatif yaratmak

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

4E ye alternatif yaratmak

Post by Darkgnome »

D&D 3E sistemi üstünde o kadar çalışılmış bir sistem. İçinde benim bildiğim kadarıyla 4 MM, 2 PHB, 2DMG ve bilimum çeşit başka çalışmaların toplandığı kitaplar var. Ancak bu sistem şimdi değiştirilecek. Sistem yaratıcılarının konuştukalrından anladığım kadarıyla en büyük sebepleri şu şekilde.

* Oyunlarda ölüm korkusu (Gerilim) kalktı.

* Hareketlilik yeterli değil

Zaten 4E beta sürümünde de bunu görüyoruz. Günde bir kullanılabilen hareketler. Her çarpışmada bir kere kullanılabilen harekeler. Her daim kullanılabilen hareketler tarzı hareketler ile savaşçılarında bazı taktikler ve doğru anda kullanılınca işin gidiş hattını değiştirebilecek özel yetenekler koymuşlar. (Bu, animelerdeki "Aslında bunu şimdi kullanmak istemiyordum ama sanırım zamanı geldi... Ultimator ile tanış!" tarzı konuşmaların oyunlarda da olmasına sebep olacak :D )

" * " ile belirttiğim iki şık dışında başka şeylerde olabilir ve siz bunu da fark etmiş olabilirsiziniz. Ama bana 4E ikisine de derman olmayacak gibi geliyor. Tabandan bir kural sistemi yaratmaya da benim artık gücüm kalmadı. (Sizin varsa yaratın)

O zaman 3E'nin bunca çalışmasını çöpe atmak yerine oradaki bazı kuralları değiştirerek biz bu havayı nasıl verebiliriz.

HP sistemini değiştirmek?

Büyü sitemini değiştirmek?

Saldırı ve savunma yada beceri sistemini değiştirmek?

...

Sizen cevaplarınızı buraya yazmanızı istemiyorum. Bunlar aslında daha önceden yazılmış tartışılmış konular. Ancak sizin bu konu hakkında yaılmış yazılar için buraya link kopyalamanızı ve kısaca başlıkta nelerin konulşulduğunu yamanızı rica ediyorum. Eğer sizi tatmin edecek kadar iyi bir başlık açılmamışsa sizin sadece o konuda bir başlık açmanız ve o konu hakkında ciddi bir şekilde fikir paylaşmanızı ve sonra buraya link yapıştırmınızı ve kısaca açıklamanızı diliyorum.

Eski ve tecrübeli kullanıcıların işi daha zor. Onlardan onca oynadıkları sistem içinde gerçekten onlara derman olmuş olanlarını başka bir başlıkta tanıtıp buraya link atmalarını dileyeceğim. Diğer kişiler bu işleri nasıl çözmüş? O köşede kenarda kaldığını düşündüğünüz güzelim sistemleri belkide hiç karşılaşma şansı olmayacak bizlerle paylaşabilirmisiniz?

Son olarak bir daha kendimi tekrar etmek istiyorum. Sadece D&D sisteminide değişikliklerle onca kitabı kullanmamızı sağlayacak fikirlerden bahsediyorum. Sebebi kaynakları en kolay bulunabilecekler onlar olduğu için. Diğer sistemler ve kurulumlar için başka bir başlık açmayı düşünüyorum.

Son tekrar: Buraya yorum yada övgü değil de sadece linkler ve yanlarında başlığın kısa açıklaması olsun lütfen.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Unearted Arcana (Vitality & Wound ve DR veren zırhlar)
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 047#167047

Bu kurallar Hit Point ve Zırh konularına farklı bir bakış açısı getiriyor.
Bu kuralları açıklayan başlık bulamadım o yüzden açtığım başlığa link veriyorum.

Ayrıca 4th.ed'da getirilecek bir yenilikte büyülü eşyaların karakterden daha ön planda olmaması. "20. seviye savaşçı çıplakta olsa 20. seviye savaşçı olduğunu belli edecek." diyorlar.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

devrimk wrote: "20. seviye savaşçı çıplakta olsa 20. seviye savaşçı olduğunu belli edecek." diyorlar.
Buna çok güldüm işte, "neresinden" belli edecekse :evil: :evil: :evil:
Been there. Seen that. Got the scars.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
:schemes: Teşekkürler, zihnimde yaşattığınız bu iirenç hayal için.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: 4E ye alternatif yaratmak

Post by Darkgnome »

Darkgnome wrote:Son tekrar: Buraya yorum yada övgü değil de sadece linkler ve yanlarında başlığın kısa açıklaması olsun lütfen.
Kendimden alıntı yaptırdınız ya helal olsun.

NOT: Ama dwaxer'le aynı fikirdeyim. Ne pis milletiz ya. :D

Bitti son! Tıp! Sonra buradaki mesajlar silinsin lütfen (Ama lüüütfen) Kirlilik olmasın başlıkta. Anladınmı artemisciğim KİRLİLİK OLMASIN :evil:

Artemis ve dwaxer: başlığımı kirlettiğiniz için bana iki adet link borcunuz var! :evil:
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Mutants & Masteminds oyun sistemini kısaca açıklamaya çalıştım.
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... highlight=

Köklü değişiklikler:
Hit Point yok.
Hasarlar sabit 1d6-1d8 gibi değişkenler yok.
Turda sadece 1 kere saldırı yapılabiliyor.
Büyü ya da güçler için kullanım sınırlaması yok.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Eskiden açılmış bir başlık. Ben cevabımda sistem hakkında bazı düşünceleri yazım hataları eşliğinde vermişim. Beğenen çok kişi olmuş.

Başlık: Alternatif turn sistemi
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6371

Bir round 6 saniye sürer ve D&D oynayan biri kendi roundunda ne kadar çok hareket yapabiliyorsa o kadar yapmaya, hiç boş bırakmamaya çalışır. Bu da sürekli birbirine vurmaya çalışan kılıçlı adamlar, olduğu yerde bekleyip birbirine ok atan ve karşısındakinin HPsinin önce bitmesi için dua eden okçular yada büyüler saydırırken kendi üstüne geeln büyüyü kaale bile almayan büyücülerin olduğu komik bir görüntü oluşturur.

Bu round sistemi ile artık yapabileceğin kadar çok yapmak yerine karşındakine karşı taktik oluşturman gerekiyor. Tabii olay karşılıklı. Bence cevabımda bahsettiğim sorunlardan da arındırılırsa oyunlarınıza ayrı bir hava katabilir.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Başlık: D&D'de sevmedikleriniz
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=6369

Kısa kesilmiş bir başlık olmuş ama sanırım asıl olayda burada. Herkes hem fikirmiş anlaşılan. Aslında bu konunun irdelendiği daha pek çok başlık vardı ama ya ana başlık olmadığından yada yanlış bir yöne saptığından tam kalbe nişan alınamamıştı.

Başlıkta bir konuya çözüm bulmayacaksınız ama belkide bir türlü aklınıza gelmeyen sorunun ne olduğunu burada anlayacak ve ona "o ilahi" ( :-P ) çözümü siz bulacaksınız.

Ekleyeceğiniz yada katılmadığınız var ise belirtmekte serbestsiniz.
Eskisi ka
Post Reply