3.5E için herşeyi hesaplayan program DM genie

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

3.5E için herşeyi hesaplayan program DM genie

Post by Darkgnome »

Ben ilk defa göryorum bu programı. Bilemiyorum benden başka bilen varmıydı ama yine de bilmeyen biri varsa paylaşmak istedim.

http://www.dmgenie.com/features.shtml

Buradaki linke girdiğinizde zaten bu programın ne yaptığını anlayacaksınız. Adamlar kasmış yapmış ve gerçektende saygı duyulacak bir çalışma.

Yaptığını kısaca özetlemek gerekirse

Bir 3.5E çarpışmasında hesaplayacağınız herşeyi bu program hesaplıyor!

Siz karakterin, becerilerini, marifetlerini, özelliklerini, ırkını cismini yazıyorsunuz ve ismini koyuyorsunuz. Sonrasında sadece bu adamın adını o anda çarpışanlar içine yazdığınızda zırh seviyesinden verebileceği hasara yada yapabileceği her şeye kadar aklınıza ne gelirse yazıyor. AC gözünüzün önünde ama emin değilseniz sadece AC yazısının üstüne geliyorsunuz ve hangi artıların etkin olduğunu hangilerinin birbiri üstüne eklenmediği için etkin olmadığını rahatlıkla görüyorsunuz.

Savaşta sadece bu yok tabii. Karakter savaşırken yere düştü yada bir yaratık kör olmasını sağladı ise sizde durum listesinden bu özelliği seçiyorsunuz ve program bütün artı ve eksileri kensidi hesaplıyor. Hemde ona o anda kim saldırıyorsa ona göre. Mesela yerde uzanan bir karaktere biri ok atarken - alır ama yaknında baltasını savuran biri + alır.

En son olarak size sadece zarı atması için programa basıyorsunuz ve alttaki bir kutucukta artıları ve eksileri bir liste haline saldırının özeti veriliyor ve sonucuda yazılmış oluyor. Bu programla o kadar matematiksel hesap, kitap karıştırma ve özellikle forum RPsi yaptırıyorsanız tek tek bilşenleri girme olayı ortan kalkıyor!

Programın sıkıştırılmış hali sadece 7.7 MB ve kendi bilgisayarıma kurduğumdan gördüm kurulumunda herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Programı indirecekseniz verilen bağlantıya basın, burada yazamadığım özellikleri ile birlikte içeriğinde ne var bir okuyun. Sayfanın en sonunda yönlendirmeler var ve "download" kısmını seçerek programı indirme sayfasına girebilirsiniz.
Last edited by Darkgnome on Thu Jun 05, 2008 6:51 am, edited 1 time in total.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bunun gibi başka programlara bakmak isteyenler için bu bağlantıda diğerleri de var. (Ağlamak istiyorum)

http://www.penpaperpixel.org/reviews/
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Gnomcum sence bu ne kadar etik? Ben her ne kadar hesaplamaların oyunu yavaşlattığını düşünsem de kendim hesaplamayı severim. Bir kere böyle bir oyun oynatmayı denedim, başaramamıştım, zorlandım.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Etik değil dendiğinde başkasının çalışmasını çalmak gii bir şey akla geliyor. Görünce yüreğim ağzıma geldi. Neyse...

Adamlar şöyle demişler;

Bu programı d20 kullanan herhangi bir oyuna da adapte edebilirsiniz. Yani bu program üstünde değişiklikler yapabilirsiniz der gibi bir şey bu.

Ayrıca bu programa zar attırsanda nasıl ne oldu tarzı olayları yazıyor ve onları kullanmak zorununda değilsin. Mesela senin bir oyuncu çok iyi rol yapıyor diye kayırmak istediğin o 2 gelen zar aslında 5ti diyebilirsin. Kimse bir şey diyemez.

Eğer oyunlarda bilgisayarı açıpta oynamayı diyorsan... evet orası doğru. D&D nin en güzel yanlarından biri o şekil şemal kaymış zarları atmak ve yuvarlanırken heyecanı yaşamak. Zarın kaç geldiğini görmek için eğilmek kötü gelince çıldırmak felan bence de. Ancak kesin bir sonuş istiyorsan ve bilgisayar oyuncularını rahatsız etmiyorsa bir kontrol için zarı birde bilgisayarda yazarsın.

Ha bazı özellikler varki sen kafandan bir beceriye eksi yada artı vererek kullandırtıp yapıyorsundur o zaman bu program üstünde o kadar uğraşmaya gerek yoktur.

Bu programı verme sebebimden biri birileri gerçekten çok zahmet isteyen benim excelde başlayıp önümdeki yolu görünce anında bıraktığım işi çok güzel bir şekilde başarmışlar onu göstermekti. Program sitede değil kişinin bilgisayarında olduğu için forum rplerinde ne oldu ne olacak gibi karşı çıkışlar olmayacaktır.

1 satırlık (21" ekran) cümlene amma uzun yazdım. eğer soruılarına cevap değilse sanırım sorunu daha açık yazsan iyi olur Saco. Her kelimene bir paraghraf yazdım yani :D
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Ya ben bu tür programların geneline karşıyım benim yerime bir şey yapmasın yani, seviyorum çünkü üstü devamlı silgiden dolayı kirlenmiş karakter kağıtlarını, ya da yanlış hesaplamaları sonradan farketmeyi "aaa abi sen aslında o trolü öldüremiyormuşsuuuun" mesela :) bilgisayarsız daha zevkli bence...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Program güzele benziyor; bütün skiller, monsters, büyüler vs tabloları yüklenmiş. (bak bir de uğraşacaktın boşuna, hazır yapılmışı varken :mrgreen: ) Ayrıntılar düşünülmüş, vs...

Tutoriali inceledikten sonra tam olarak karar vereceğim ama düzgün ve kolay çalışıyorsa, forum D&D oyunlarında kullanılabilir ve zaman kazandırabilir. Keşke önceden haberim olsydı, Arena'da faydalanabilirdim. :-P

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

d20srt sitesinde duruyormuş oysa. Herkesin sürekli girip gördüğü site.

Saco. Bende seninle aynı fikirdeyim. Masa üstünde bu tür programlar yerine kağıt kalem bambaşka bir olay. Zaten hep elektronik eşyaların olabildiğince göz çnünden atılması taraftarıyım. Ancak bilgisayar iyi saklanırsa gerçekten oyuna hakim olmak istersen bu gibi programlar gerekiyor. Çok kalabalık gruplarda zarı attınmı atmadın mı ne oldu pek bir şey anlaşılmıyor. Yada messenger üstünde FRP oynuyorsan o kalem kağıttan daha hızlı ve kesin olman gerekiyor. Bire bir oynanan oyunlarda bilgisayara attırılan zarlar yerine gerçek zarlar, gerçek zevk oluyor. Mesela ben DM'nin gizlice attığı zarları görmeyi ve aha bir şey var demeyi felan daha çok severim.

Bu programa ama haksızlık eidyorsun bence. Adamlar çok güzel bir program oluşturmuşlar ve belki de oyunun havasında en almayacak biçimde şekillendirmişler. Forum, messnger ve çok kalabalık grupların oyunlarında bence kullanılmalı. Yaşadığım için biliyorum masanın başında ben, iki masa birleştirilmiş, her yanımda 5'er kişi ve tek takım zar. Arkadan arabesk müzkler, arada bir gelip "Ne alırsınız " diyen garsonalr... Cehennem gibi. Bu program olsa bende orada biraz rahat nefes alır zevk almaya başlardım herhalde.

O "Sen aslında o trolü öldürüyormuşun!"u kaldırmayacak yapıda insanlar var. Küsüp gidiyorlar. Bazıalrı da ben göçrsellik istiyorum diyor. Mesela görsellik için bilgisayardaki resimleri de gösterebilirsin felan. İnan bazı kişilerde masabaşında dahi olsan bu program ile oynamak daha güzel olur. Körsün sen şimdi deyip yanlış penaltıyı verince DM en doğrusunu biliri kaldıramayan ve bunu tartışmaktansa saçma sapan hareketler yapan veya hata ortaya çıkınca cingar çıkaranlar için sçylüyorum. Yoksa olgun grupla bilgisayarı kullanmak ancak zar atılamacak durumlarda anlamlı.
Eskisi ka
Post Reply