WAHşİ BATI. .(oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

WAHşİ BATI. .(oyun)

Post by dwaxer »

.
WAHşİ BATI

1800 lü yılların sonlarına yaklaşırken Wahşi Batıda beyaz adam kendine kasabalar kurmuş, hatta bunları demir yolları ile birbirine bağlamıştı. Kasabalarda şerifler, devlete bağlı ve özel güvenlik güçleri olduğu halde buralar hala silahların konuştuğu wahşi bir yerdi...

Image

.
Utah’ın Krokisi
Image

Colorado’nun Krokisi
Image

Silwerstone'un Krokisi
Image

Boston'un Krokisi
Image

.
Last edited by dwaxer on Thu Jul 17, 2008 7:39 pm, edited 4 times in total.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz

.

Code: Select all

Douglas "El Condor" Mortimer Texas şerifini ofisine girer, amacı arananlar listesini inceleyerek dişine göre bir av bulmaktır.

İçeride şerif Taytıs ve yardımcısı oturmaktadır. İkisi de Mortimer’e bakarlar. Yardımcı soğuktur ama şerif gülümsemeyi esirgemez. “Vay vay vay! Douglas buraya geldiğine göre suçlu avına çıkmak niyetindesin!” der.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

El Condor piposunu yakmaya uğraşırken şerifin duvarında asılı ilanlara göz gezdirdi.
"Var mı yeni keklikler? Senin kulağın deliktir, bu ilandakilerden yerini bildiğin var mı?" Yılan gözleriyle şerife baktı, adeta düşüncelerini okumak istiyor gibiydi. "İyi bir bilgiye ödülün 
%10'u çalışır benden." Sırıtarak şerifin cevabını bekledi. 
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Illyra & Darkgnome

.

Ally Utah kasabasındaki bara girer. Bir iki tek atıp kafayı dağıtmaktır amacı. Bar her zamanki gibi kalabalıktır; masalar doludur, arka taraftaki iki masada poker oynanmaktadır, havada wiski ve tütün kokusu vardır, köşede biri piyano çalmaktadır. Etrafa dağılmış bayanlar Ally’i kıskanç bakışlarla ama fazla uzatmadan süzerler. Birkaç belirsiz beğeni ıslığı duyulur ve bir kaç laf atma. 

Bara oturur. şişman barmen hemen wiski koyar “Ally ne zamandır uğramamıştın, herkesin gözleri seni arıyor,” der.

Tam bu esnada Ally’nin yanına silahşor tipli yarı sarhoş birisi yanaşır. “Naber güzel kız? Bu üzerindeki silahlar senin gibi güzel bir kıza yakışıyor mu hijç?” 

Ally adama kaybolmasını söyleyince gerginlik oluşur; şarhoş silahşor sesini yükseltir, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun aşüfte! Ben ünlü silahşor Mark Antony’im! Beni hiçbir kadın refüze edemez!”

Ortam gerilmiştir, bardaki herkes onlara dönmüştür. Mark Antony aslında o kadar da meşhur değildir, ancak birkaç kişi adamın Orlando’da bir düelloda  birini öldürdüğünü hatırlayabilmiştir. 

Tam bu esnada uzun saçlı, bıyıklı, sert bakışlı yarı meksikalı tipli bir adam silahşoru sol kolundan tutar. “Bayan seni istemediğini söyledi anladığım kadarıyla.”

Mark’ın sinirden gözleri faltaşı gibi açılır. “Hı!.. Sen de kimsin be!”

“Adım: Rodrigez Alvarez Guanto Hoze... şimdi burdan uzaklaşsan iyi olur.”

Silahşor biraz geri çekilir. “Sen canına mı susadın da bana emir vermeye kalkıyorsun?”
.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond

.

AtlıAvcı, Colorado’nun biraz güneyindeki otlaklarda (C7) kabilesiyle yaşıyordu ama ailesi yoktu. Kabile şefinin kendisini çağırdığını öğrenerek şef çadırına gider. İçerde oturmuş, şef KızgınBoğa, Kabile büyücüsü KutsalBizon ve tanımadığı beyaz adam kıyafetleri giyen winchester tüfekli bir yarı-kızılderili vardır. şef oturmasını işaret eder. “AtlıAvcı artık günün geldi! KutsalBizon dün gece bir rüya görmüş. Bir şahinin zehirli bir yılanı avlamasını ve seni görmüş AtlıAvcı! Bu ruhların bir işareti. Atalarını katleden bazı beyaz adamları bulmanı ve onları tek tek cezalandırmanı istiyoruz. Ã?ncelikle bu göreve hazır mısın ve kabul ediyor musun?”
.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Red Ally, meksikalı adama kısa gülümseyen bir bakış atar. Ardından belindeki peacemaker in gövdesini okşar.

"sana onu dinlemeni söylerim. burada ikiye karşı birsin. ve "büyük" (imayla söyler) silahşör adımlarına dikkat etmelisin. dans ettiğin ölümün olabilir."

sonra Ally bardaktaki viskisini bir dikişte bitirir.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz

şerif de sırıtır. Yanındaki yardımcısına “git bi bak bakalım arkadaki mahkumlar rahat dururyor mu?” der. Yardımcı istemeye istemeye arkdaki sağlam bir kapıdan diğer taraftaki nezarethane bölümüne gider.
şerif Mortimer’e “len böyle ulu orta komisyon teklif edilir mi, sen hiç mi bilmiyorsun bu işin raconunu!” der.

Birinin yeri hakkında ip ucu bulmak: 1d100+Zeka+Karizma 
Zorluk=100 (günde 1 kere atılır)
İp ucu: 89+20+8=117 başarılı

“Pekala pekala, bugün telgraf ile çok taze bir haber aldım. “Samuel T. Walsh” adında tecavüzcü bir serseri Colorado’da görülmüş. “Roky Dağlarını nasıl geçebilirim diye soruyormuş, nehirden dağlara gidebilmek için kano satın almak istemiş ama şerifin geldiğini sanarak aceleyle kaçmış. Adam galiba biraz hanım evladı bir tip, o dağlara tırmanmadan sen yetişirsin gibime geliyor. Bugün trene binsen beş günde Colorado’dasın, bilmem yetişebilir misin. Keyfin bilir, ama gidersen benim komisyonu da unutma!
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Atlı Avcı, yalnızca masmavi gözleri görünen o zavallı kızılderili, başını bir kere yukarı, bir kere de aşağı hareket ettirdi.

*şefim ne arzularsa!Hepsini öldüreceğim!*

Sonunda şefi ona gereken izni vermişti.şefinin isteği olmadan adam öldürmek, kabilede idam ile cezalandırılırdı.Hepsini öldürecekti.

*şimdi kimden başlamamı arzularsınız şefim.*

Her şey, şefin arzusuyla olurdu.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond

*

“Uhg! Zaten senin cesur bir savaşçı ruhu taşıdığından emindim AtlıAvcı!” der şef. Ve yanındaki beyaz adam giyimli kişiyi tanıştırır. “Bu gördüğün yarı kardeşimiz SolukRuh. Annesi beyazdı. Beyaz adam dilini çok iyi konuşur ve kendini onlara Joe diye tanıtır. SolukRuh aynı zamanda çok iyi bir iz sürücüdür.

AtlıAvcı ve SolukRuh kızılderili usulü selamlaşır.

şef sözüne devam eder: “AtlıAvcı bu serüvende SolukRuh sana yardımcı olacak, beyaz adamların içine rahatça girip çıkabildiği için araştırmalarınız daha kolay olur. şimdiden Kızılderilileri acımadan katletmiş bir beyaz adamın izini bulmuş. Ã?yle değil mi SolukRuh?” şef SolukRuh’a (Joe) dönerek açıklama bekler. 

“Evet izini bulduğum bu adama “El Condor” diyorlar. Douglas Mortimer diye biri. Zamanında pek çok kardeşimizi katletmiş acımasız bir insan. Araştırmalarımla onun Texas denilen bir kasabada oturduğunu ama bazen ödül avcılığı yapmak için dolaştığını öğrendim. Ayrıca keskin nişancıymış.”

şef ve onunla birlikte herkes ayağa kalkar. şef KızgınBoğa, AtlıAvcı’nın omuzlarından tutar. “Bu görevin sorumluluğu senin üzerinde AtlıAvcı! Yarı kardeşimiz SolukRuh sadece sana yardımcı olacak, kararları sen vereceksin. Unutma o adamın kafa derisini bana getiremezsen atalarının ruhu asla huzura kavuşmaz. şimdi gidin ve SolukRuh ile yolculuk hazırlıklarınızı ve planlarınızı yapın, sonra da yola çıkarsınız.”
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yüzünü bir kaç santim daha yaklıştırırken

"Ve ayrıca..."

Pançosunun altından sesizce beliren bıçağının keskin tarafını adamın kasıklarına dayayarak

"Bir kelime daha edersen, hanım efendi ile konuşmanın tüm sebebini kaybedersin!"
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

.

AtlıAvcı, son selamını vererek çıktı çadırdan.Yanındaki melez -SolukRuh-, acayip gelmişti genç kızılderiliye.Ã?nce gidip biraz su aldılar, sonra da bir kızılderiliden biraz yemek.Kızılderililer arasında para ile ticaret olmazdı, zaten kolay kolay ticaret de olmazdı.İsteyen istediği kişiden istediğini isterdi.Karşısındaki de verirdi.

Yemekleri almışlardı.

*SolukRuh kardeş, Texas'a mi gidiyoruz şimdi?Sen benim yerime konuşursun onlarla, ben yüzümü burada gizlediğim gibi gizleyeceğim.Vakti gelmedikçe açmayacağım.Dolayısıyla beni görünce onlar, *Bu kim!* diyecekler.Beni düşman belleyecekler.Onlar kendi kardeşlerini bile keserler.Beni onlara, kızılderili diye tanıtma, yüzümü görmediklerinden, tanıyamazlar.Sen beni onlara, Avrupalı diye tanıt.*
.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

"Canım senin yardımcı da pişsin yanında biraz. Yol yordam öğret, ayda 25$ için insan hayatını tehlikeye atmaz. Madem öyle bir Colorado'ya uzanayım, severim böyle tecrübesiz kanun kaçaklarını."  Piposunu tüttürerek dışarı doğru çıktı. "Umarım verdiğin bilgiler doğrudur, öyleyse 15 gün içinde geri dönerim. Sen de bu arada kulaklarını açık tut. şu zenciyi yakalamak iyi olur." Derin bir iç çekti. "Ne günlere kaldık zenciler de bayazlar gibi suç işler oldu, yasaklanmalı bunlar."
El Condor Colorado'ya gidecek trenin saatini öğrendi. Evinden eşyalarını toparladı, yanına yolculuk için içecek ve yiyecek aldı. 
Akşam üzeri tren Colorado'ya doğru giderken treninin vagonunda şapkasıyla yüzünü örtmüş ve her zamanki gibi tilki uykusuna yatmıştı. 
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Illyra & Darkgnome

Mark Antony kıpkırmızı olur. Yavaş yavaş geri çekilirken “tamam tamam sakin olalım, yanlış anladınız,” diye geveler ama bakışları (özellikle Rodrigez’e) acayip kincidir. Barın kanatlı kapısına doğru uzaklaşırken dönüp dönüp bakar ve çıkıp gider. Adam kuyruğunu kıstırmış çıkarken salondaki masalardan gülüşmeler gelir, hatta birisinin “amma ödlekmiş yaa!” dediği duyulur.

şişman Barmen (çaktırmadan tuttuğu) elindeki kısa çifteliyi tekrar tezgahın altına koyarak Ally ve Rodrigez’e birer içki doldurur. Sonra da hafifçe öne eğilip sesini alçaltarak “Bu adama dikkat edin, sinsi birine benziyor. Orlando’da birini sırtından vurduğuna dair dedikodular var,” der. Sonra bir bezle tezgahın arkasındaki bardakları silmeye başlar. Kesintiye uğrayan piyano yine çalmaya başlamıştır, salon neşelenmiştir.
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

"Tam ülkesinin adamıymış!"

diyerek içkisinden küçük bir yudum aldı. Yüzü ekşimese de bunu içmekten diğerleri kadar zevk almadığı belliydi.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Ally hafifçe gülümseyerek meksikalıya bakar.

"her iddasına varım ki geri dönecek. kendini belaya bulaştırdın. Eğer bizim barmenin dediği gibi bir herifse arkandan saldıracaktır. Bu arada karıştığın için teşekkür ederim. Benim adım Red Ally."

Ardından yeniden viskisini bir yudumda bitirdi.
Image
Post Reply