.
Tersyuz, Darkgnome, Liero ve Edmond
Thorgan (Human/Barbarian), Küselkıs (Elf (Bayan)/Druid)(ve hayvanı), Belkar (Halfling/Ranger Erkek) ve Edmond Dantes (İnsan/Monk) canavarlarla dolu binanın kapısındaydılar. İcerideki bütün mahlukatı katletmek zorundaydılar.
İnitiative:
Thorgan: 4+2=6
Küselkıs: 1+3=4 (Ayu isteğine göre önce ya da hemen ardından oynayacak)
Belkar: 18+6=24
Edmond: 19+3=22
Oyun sıralaması: Belkar, Edmond, Thorgan, KüselKıs.
Belkar:
Belkar, tüylü ayaklarıyla sessizce içeri girdi(X5Y5). Öldüreceği yaratıkların hayali yüzüne bir kulağından diğerine yayılan bir gülümseme yerleştirmişti.
Edmond: (Heroism:+2Att.&Saves&Skills)
Edmond, eline bir iksirini alıp (Heroism) barbar dostları Thorgan'ın geçmesi için beklemeye başladı.Gruba döndü:
*Dostlarım, Thorgan kardeşimizden sonra içeri ben gireyim, sonra Belkar kardeşimiz gelsin, sonra son darbeyi Küselkıs kardeşimiz ve ayı kardeşiyle vuralım!*
Thorgan'ın geçmesi için beklemeye başladı.İçeri girerken içecekti iksirini.
Edmond da iri dostunun ardından içeriye girdi, içeride bir yandan da iksirini
[HEROİSM] içecekti.
[X5-Y6]
Thorgan:
Thorgan kalın sesine rağmen kısık ve derinden sesle konuştu "Ayı kardeş? Son savaşta kafana yediğin darbe kalıcı hasarlar bıraktı sende." Baltasını çekti, kapıdan içeri girip ilerledi (x4y5) soldaki kapının önüne gelince içeriyi dinledi.
KüselKıs:
Kğüsel kısın ayısı Küsel kıstan gelen sessiz bir komutla, kendisine göre biraz dar olan kapıdan geçti ve kendisine durulmasını emrettiği yerde bekledi. (Ayu X4-5 Y 3-4)
Küsel kıs ise kendisine en yakın kapyı görebileceği bir yer belirledi ve okunu yayına yerleştirerek, oradan çıkacak bir yaratığa atmak için hazır bekledi.
(Kusek kıs; X6Y1; Ready action)
İçeri girdiklerinde ak sakallı, büyücü tipli yaşlı bir adamla karşılaşırlar. Adamın bir gözü morarmış gibidir, sanki kavga etmiştir. “Ah serüvenciler! Biz de buraya ilk geldiğimizde tıpkı sizin gibi macera için gözlerimiz parlıyordu ama fena bozguna uğradık. Arkadaşlarımı kaybettim maalesef.”
“Benim adım Wilbur. Dikkat edin sağ ve soldaki odalarda birer “Salamander, Noble” arkamdaki odada ise bir “Fire Giant” var! Ben bütün büyü gücümü tükettim ama eğer bana bir asa ya da parşömenler verirseniz, (Use Magic Device:15 scroll:17) sizinle birlikte savaşır, size yardım ederim. İçerideki ateş devi, arkadaşlarımdan birini esir tutuyor, birlikte onu da kurtarabiliriz,” der.
Thorgan HP: 150 (170 rage)
Küselkıs HP: 90
Bear HP: 68
Belkar HP: 100
Edmond D. HP: 110
.