advantages içinde combat reflexes diye bir avantaj var, her savaşçı karakterin sahip olması gereken bir avantaj. 15 puan almadan geçmeyin derim. özellikle assassinler için
Shikaku-Mon (genel tartışma)
Fakat başlangıçta kaç puanımız var?Başka bir alamayacak mıyım ben onu alıncaAndroner wrote:4th edition oynayacağız, doğru sınıf denen bir şey yok. istediğiniz gibi dağıtabilirsiniz yeteneklerinizi.
advantages içinde combat reflexes diye bir avantaj var, her savaşçı karakterin sahip olması gereken bir avantaj. 15 puan almadan geçmeyin derim. özellikle assassinler için
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Evet anladım, dezavantajlarla puan kazanbiliyor muşuz
Lecherousness
şeklinde bir dezavantaj var, tam benim karaktere göre
Hem de 15 puan
Fakat ben Combat Reflexes'tan ziyade Danger Sense'in bana göre olduğu düşünüyorum
Lecherousness
şeklinde bir dezavantaj var, tam benim karaktere göre
Fakat ben Combat Reflexes'tan ziyade Danger Sense'in bana göre olduğu düşünüyorum
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
gerçekten rp'sini yapacaksan lechereoussness alabilirsin ayrıca seni çok zor durumda bırakabilir, öldürülmesini söylenilen kadına aşık olabilirsin örneğin ya da romantizm yaşarken kadın seni öldürebilir gibi.
-30 puan dezavantaj limiti veriyorum. -30 puan dezavantaja verinde 30 puan'ı başka yerlere dağıtabiliyorsunuz. ama bunları bedava puan olarak görmemek lazım.
danger sense'i tavsiye ederim. ama combat reflexes şart, çünkü başlatmadığın combatlarda stun oluyorsun, her turn iq tutturman lazım stundan kurtulmak için, combat reflex +6 bonus veriyor o iq zarına bir kaç bonusu daha var. öbür türlü kendine gelemeden her şey olup bitmiş olabilir.
-30 puan dezavantaj limiti veriyorum. -30 puan dezavantaja verinde 30 puan'ı başka yerlere dağıtabiliyorsunuz. ama bunları bedava puan olarak görmemek lazım.
danger sense'i tavsiye ederim. ama combat reflexes şart, çünkü başlatmadığın combatlarda stun oluyorsun, her turn iq tutturman lazım stundan kurtulmak için, combat reflex +6 bonus veriyor o iq zarına bir kaç bonusu daha var. öbür türlü kendine gelemeden her şey olup bitmiş olabilir.
Yok zatî ben ormantik adamımdır.Ã?ooook rahat bir şekilde lechereoussness alabilirimAndroner wrote:gerçekten rp'sini yapacaksan lechereoussness alabilirsin ayrıca seni çok zor durumda bırakabilir, öldürülmesini söylenilen kadına aşık olabilirsin örneğin ya da romantizm yaşarken kadın seni öldürebilir gibi.
Ayrıca romantik olmak iyi bir şey
Bir 15 bu romantizm'den, bir 5 puan Curious'tan, bir 10 puan'da Impulsiveness yapıyorum
Avantajlarım:
Combat Reflexes 15 puan
Danger Sense 15 puan
Dezavantajlarım
Lechereoussness 15 puan
Curious 5 puan
Impulsiveness 10 puan
İyi mi sence?
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
bence 5 puanlık curious'u çıkarıp onun yerine 5 adet quirk alman daha güzel olur, dezavantajlardaki can alıcı nokta onları benimseyip rpsini yapman. gurps bölümünde bu konuyla ilgili bir yazı yazmıştım ona bakabilirsin. ayrıca dezavantajların ve avantajlarınla ilgili karakterinin background'unu oluşturursan daha sağlam temellere oturtmuş olursun karakterini.
Ã?rneğin, almış olduğu eğitimlerden birinde sürekli nereden geleceği belirli olmayan düşmanlarla karşılaşmış olabilir karakterin, oradan da combat reflexes'ı öğrenmiş olabilirsin, danger sense ise daha önce yapmış olduğun bir dikkatsizliğinden aldığın bir ders sonucu ortaya çıkmış olabilir.
lecheroussness ise küçükken aşık bir kız ile ilgili olabilir. başka kadınlarda ona benzer yönler görürsün ve karakterinin anıları depreşir, o kızla yaşadığın güzel hatıralarını ona benzeyen kadınlarda da yaşamak istiyor olabilirsin.
Ã?rneğin, almış olduğu eğitimlerden birinde sürekli nereden geleceği belirli olmayan düşmanlarla karşılaşmış olabilir karakterin, oradan da combat reflexes'ı öğrenmiş olabilirsin, danger sense ise daha önce yapmış olduğun bir dikkatsizliğinden aldığın bir ders sonucu ortaya çıkmış olabilir.
lecheroussness ise küçükken aşık bir kız ile ilgili olabilir. başka kadınlarda ona benzer yönler görürsün ve karakterinin anıları depreşir, o kızla yaşadığın güzel hatıralarını ona benzeyen kadınlarda da yaşamak istiyor olabilirsin.
düzeltildiAndroner wrote:bence 5 puanlık curious'u çıkarıp onun yerine 5 adet quirk alman daha güzel olur, dezavantajlardaki can alıcı nokta onları benimseyip rpsini yapman. gurps bölümünde bu konuyla ilgili bir yazı yazmıştım ona bakabilirsin. ayrıca dezavantajların ve avantajlarınla ilgili karakterinin background'unu oluşturursan daha sağlam temellere oturtmuş olursun karakterini.
lecheroussness ise küçükken aşık bir olduğun kız ile ilgili olabilir. başka kadınlarda ona benzer yönler görürsün ve karakterinin anıları depreşir, o kızla yaşadığın güzel hatıralarını ona benzeyen kadınlarda da yaşamak istiyor olabilirsin.
Rezil ingilizceme verelim ama, ben Quirk'lerden bir şey analamadım
Ayrıca nedenini anlamadan Assassin'den soğudum
Galiba kafam coştu
Ã?apkın bir ninja düşünmeye başladım.Devleti için çalışan, gizlilik ustası, hafif şerefsiz dolandırıcı, karı kız düşkünü, ama mükemmel savaşan bir eleman.
Nasıl olur
Ayrıca nedenini anlamadan Assassin'den soğudum
Ã?apkın bir ninja düşünmeye başladım.Devleti için çalışan, gizlilik ustası, hafif şerefsiz dolandırıcı, karı kız düşkünü, ama mükemmel savaşan bir eleman.
Nasıl olur
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Peki biraz daha sorayım,Androner wrote:olur benim için sorun değil. gurps bölümünde quirkleri açıkladım, ordan bakabilirsin ne olduklarına.
dünyayla ilgili merak ettiğin şeyler olursa burdan yanıtlayabilirim.
ST'yi 10'dan 11'e çıkarmak ile, 13'ten 14'e çıkarmak aynı puana mı denk geliyor?
Oraya örnek ölerek Renk Körlüğü'nü vermişsin Quirk'e, ben onu tabiî ki alacağım, çünkü geceleri gölgede renk olmaz
ve ST'yi çıkarmam için gereken puan da yine Dezavantaj veya Quirk'lerden mi sağlanıyor.Yani bizim başlangıçta bir puanımız yok mu?Ã?rneğin puan sistemi 150+Dezavantaj+Quirk mi yoksa yalnızca Dezavantaj+Quirk mi?
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Evet aynı puan'a denk geliyor her bir st arttırımı için 10 puanEdmond wrote:Peki biraz daha sorayım,Androner wrote:olur benim için sorun değil. gurps bölümünde quirkleri açıkladım, ordan bakabilirsin ne olduklarına.
ST'yi 10'dan 11'e çıkarmak ile, 13'ten 14'e çıkarmak aynı puana mı denk geliyor?
Oraya örnek ölerek Renk Körlüğü'nü vermişsin Quirk'e, ben onu tabiî ki alacağım, çünkü geceleri gölgede renk olmazBeleş puan diye düşünüyorum
![]()
ve ST'yi çıkarmam için gereken puan da yine Dezavantaj veya Quirk'lerden mi sağlanıyor.Yani bizim başlangıçta bir puanımız yok mu?Ã?rneğin puan sistemi 150+Dezavantaj+Quirk mi yoksa yalnızca Dezavantaj+Quirk mi?
renk körlüğü sadece bir örnek olarak orda var, ordaki olay küçük kısıtlamalar üzerine. "şarap olarak, sadece kırmızı şarap içer" de bir quirk mesela. karakterinin kişiliğini yazarken 5 tane quirk kendiliğinden çıkacaktır zaten.
toplamda 150 puanınız var, dezavantajlardan gelen -30 puan'ı +30 ile dengeleyebilirsiniz.
örneğin +150-30+30=150 gibi, neticesinde toplam değişmemeli.
Nasıl yani, ben bir dezavantaj alırsam, puanım mı düşüyorAndroner wrote:Evet aynı puan'a denk geliyor her bir st arttırımı için 10 puanEdmond wrote:Peki biraz daha sorayım,Androner wrote:olur benim için sorun değil. gurps bölümünde quirkleri açıkladım, ordan bakabilirsin ne olduklarına.
Oraya örnek ölerek Renk Körlüğü'nü vermişsin Quirk'e, ben onu tabiî ki alacağım, çünkü geceleri gölgede renk olmazBeleş puan diye düşünüyorum
![]()
renk körlüğü sadece bir örnek olarak orda var, ordaki olay küçük kısıtlamalar üzerine. "şarap olarak, sadece kırmızı şarap içer" de bir quirk mesela. karakterinin kişiliğini yazarken 5 tane quirk kendiliğinden çıkacaktır zaten.
toplamda 150 puanınız var, dezavantajlardan gelen -30 puan'ı +30 ile dengeleyebilirsiniz.
örneğin +150-30+30=150 gibi, neticesinde toplam değişmemeli.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Fakat akılllı oyuncu dezavantajların kazandırdığı puanları kendisi için avantaj olarak kullanabilmeliAndroner wrote:dezavantaj puan veriyor. ama aynı zamanda karakterini de kısıtladığı için sonuçta karakterinin güç seviyesi yükselmiş olmuyor.
Peki, konuşmayı sevmemek bir Quirk olarak algılanabilir mi?Mesela yanında birisi çok konuşursa başını ağrıtır falan?
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury