Değişik bir şey

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Değişik bir şey

Post by Edmond »

Ben bir ilk olarak, kendi tek kişilik FRP oyunumu çıkaracağım.Ã?ykü gibi olacak ama öykü olmayacak, DM'siz bir oyun olacak (ya da en azından DM-Player olacak) Bilmiyorum belki bir akım oluştururum.Herkes kendi oyununu çıkartır.

Böyle bir şey yapma sebeplerim:

"Bir hikayenin başkahramanı hep en güçlü olur, neden?Bu adam anasının garnından tanrı mı doğar?Madem öyle 1. seviye başlayalım."

"Bir karakter neden hep kazanır?Çok mu şanslı bu eleman?"

"Bir karakter neden hep ne üdüğü belirsiz olur?Bunun ne olduğu gayet belli olacak"

"Ve tabiî ki DnD 4th kurallarını daha iyi öğrenmek."

Peki neden Ocakbaşı değil de burası.

"Madem Ocakbaşı'nda Ortak Hikaye oluyor, burada da tek kişilik FRP'de sakınca yok"

"Bu bir öykü değil, oyun, yani karakter ilk yazımda ölebilir."

"Bir öykü ile arasındaki en önemli fark: Karakterin geleceği hakkında hiçbir fikrim yok :D "

Evet, yakında başlayacağım, bilginize :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Hadi bakalım. :mrgreen:
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Kardeş kolay gelsin... Ben gerçi tam olarak yazılan bir hikayeden ne şekilde farklı olacağını çok fazla anlamadım tek kişilik FRP nin... Galiba biraz daha DnD kurallarına göre gelişmesi olacak... Ancak aslında birçok DM için DnD bahanedir kendi yapmak istediklerini yaptırmak için...

Neyse bakalım başla bakalım kardeş... Farklı bir şey yaratırsın belki... Değişik şeyler denemenin zararı yok..

Kolay gelsin...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bir yerde duymuştum yalan olabilir. Dragonlance romanları yazılmadan önce oynanmaya başlamış, partideki herkes ilk dragonun çıktığı yerde ölmüş. :D
Kadın da vazgeçip kafasına göre yazmaya devam etmiş. :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Bir yerde duymuştum yalan olabilir. Dragonlance romanları yazılmadan önce oynanmaya başlamış, partideki herkes ilk dragonun çıktığı yerde ölmüş. :D
Benim de öyle bir roman projem var; adı da: "Musibet Ã?etesi" Bak buraya yazıyorum siz de şahit olun! :mrgreen:
Mavitaş yöresinde, Astergoth zindanlarında başlayacak bir oyun. Birkaç tane suçlu tip, çevre kasaba ve şehirlerde yakalanır ve zindanda çürümek üzere Astergoth kalesine gönderilirler. Ancak tam o günlerde festival olduğundan zindancıbaşı da dahil olmak üzere kaleden pek çok kıdemli asker yakındaki Asterhill kasabasına eğlenmeye gitmiştir. Zindanın başına bırakılan görevli askerler acemidir ve getirilen grubu hangi hücrelere koyacaklarını bilemediklerinden zindanın girişine yakın demir parmaklıklı büyük nezarethane bölümüne koyarlar. Grup zaten tek tek diğer şehirlerden toplanıp oraya getirilirken tıkıldıkları demir parmaklıklı at arabasında birbirleriyle tanışmışlardır. (bu arada geçtikleri yerlerde halk onlara taş, çürük sebze vs atmış, yuhalamıştır)
Neyse o gece aralarında nasıl yakalandıklarını konuşurlarken Int’i yüksek bir arkadaş; “yakalandık çünkü tek başınaydık, hâlbuki ekip olsak, birbirimizi kollasak kolay kolay yakalanmazdık!” der. Bu arkadaşın familiarı olan kuzgun birazdan gagasında anahtarlarla çıkagelir.
İşte fikir bu! Gerisi oyunculara bağlı. Oynatayım böyle bir hikâye, roman olabilir diyorum.

Not: bu arada Edmond kusura bakma açtığın başlığı biraz kendime kullandım. :mrgreen:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Karakteri Monk yapmayı düşündüğüm için DnD 3.5 Edition kurallarına göre oynayacağım.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Tersyuz wrote:Bir yerde duymuştum yalan olabilir. Dragonlance romanları yazılmadan önce oynanmaya başlamış, partideki herkes ilk dragonun çıktığı yerde ölmüş. :D
Hahahah :D Aslında hem merak etmiştim, hikayeleri oynayarak mı yazıyorlar, yazmıyorlarsa niye öyle yapmıyorlar diye. Nedeni buymuş :D
Image
Post Reply