Hakmarun ...... Öalışmalar, yorumlar, konuşmalar, v

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Hadron'un Torst kasabasında

Astil her zamanki gibi gene gece geç yatmıştı ve sabah değilde öğlen uyanıyordu.
İçeri sarı saçlı yeşil gözlü bir elf hanımı girdi."Astil uyan oğlum artık"
Astil gözlerini hafifçe açtı"Anne git başımdan uyuyacağım"dedi Astil."
"Sana önemli bir haberim var çabuk uyan ve aşağıya gel"Astil içende lanet okuyarak yavaşça kalktı.Ã?ğlene kadar uyumasına rağmen gözleri kapanıyordu.Üstünü değiştirdi ve aşağıya inerken"Neymiş bu önemli haber beni uyandırıyorlar sabahın köründe"dedi.Aşağıya indiğinde sofranın hazır olduğunu gördü.Annesi ona hafifçe gülümseyerek"Gel oğlum, otur ve yemeğini ye"dedi.Astil oturdu ve yemeğini yedikten sonra"Anlatta uykuma geri döneyim artık çok uykum var"
"Oğlum TOG'dan önemli bir haber geldi, maceracı adamlar istiyorlarmış."
"Neymiş bu haber?"dedi Astil.
"Orasını bende bilmiyorum ama çok önemli bir iş olduğunu söylüyorlar etraftan maceracı kişilikler topluyorlarmış"
"Anne bunu nası düşünürsün, etraftan diyorsun lanet olası ayyaşlar ve pis serseriler olacak orda onlarla aynı yerdemi olacağım, unut bunu."
"Lütfen Astil ben burlarda saygın biriyim senin gitmeni istiyorum, Lady Naome'ye seni göndereceğime dair mektup gönderdim"
Astil annesine sinirlendi."Ozaman kendin git naparsan yap"dedi ve kapıyı sertçe çarparak evden çıktı.
100 metre düz bir yolda ilerledi ve sadece zenginlerin olduğu bir bara girdi.Hancı ona selam verdi fakat ona aldırmadı ve köşede boş bir masaya geçti.Hancıyı yanına cağırdı.
"Hancı, bana çabuk en pahalısından bir şarap getir"
"Hemen getiriyorum efendim"dedi ve şarabı getirdi.
Astil şarabı yudumlarken kapıdan Trastial'ın girdiğini gördü.Hafif sırıtarak"Hey, Trastial gel dostum"dedi.Trastial onu gördü ve gülümseyerek yanına oturdu."Ne içersin?"dedi Astil.
"Bir şarap alırım Astil."Tekrar hancıyı yanına çağırdı.
"Aynısından bir şarap daha getir dostuma"dedi Astil.Hancı başını tamam anlamında salladı ve aynısından bir şarap daha getirdi.
"Ee, napıyorsun"dedi Astil.
"İyiyim, babam bir görevden bahsetti burdaki son günlerim olacak sanırım oraya gideceğim"
"Ne göreviymiş bu?"dedi Astil.Annesinin anlattığı görevi tamamen unutmuştu.Trastial hafif sırıtırak.
"TOD dan haber gelmiş.Maceracı kişiler arıyorlarmış tam bana göre bir görev olduğunu düşünüyorum, benden maceracı kim olabilir ki?"
Astil şaşırmış halde.
"Nee? sendemi oraya gidiceksin? Annem banada bahsetti her yerden topluyorlarmış adamları ayyaş pislik serseriler olur orda napıcaksın gidipte?"
"Bende ilk önce öyle düşündüm fakat benim bazı arkadaşlarda gidicek onlarla beraber gidicem, istiyorsan sende gel beraber gideriz zaten o pisliklerle bizi aynı tutmazlar heralde dimi? Her neyse ben gidiceğim bence sende gel dostum"
Astil arkadaşı Trastial'ın gideceğini duyunca şok olmuştu bir an ama Trestial'ın.
"Bizi o pisliklerle aynı yerde tutmazlar heralde." sözü onada mantıklı geldi ve fikri bir anda değişmişti.
Sırıttı ve "Tamam dostum geleceğim bensiz bir maceralı görev olmaz değilmi?"
Trastial'ın yüzünden sevindiği belli oluyordu.
"Tamam, çok sevindim"dedi.
"Ben gidiyorum.Güle güle"dedi Astil.
Ve bu sözüyle dışarı çıkması bir oldu. Hep bu önemli görevin ne olduğunu düşünmekten alıkoyamıyordu kendini düşünmememek elinde değildi sanki dalgın şekilde yürürken bir şeye çarptı, kafasını kaldırdığında bir adama çarptığını görebiliyordu.Adam uzun boylu iri dağ gibi bi adamdı.Astil bu adama çarptıktan sonra yere kapaklandı.Ve hafif şuğursuz şekilde gözünü ovuşturuyordu.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

:D Güzel, biraz şımarık bir elf de katıldı aramıza. Grup şenlenir artık. Burjuva Elf Astil! :mrgreen:
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

:D evet bilerek öyle yaptım biraz farklı olsun dedim :)
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Astil kime çarptı peki? :-o
Astil de şurup ismi gibi bu arada. :D
Ya akıl edemedim, bir oyunda Edmond'dan hızlı davranıp Edmond ismini alacağım.
Edmond Huor Tinehlelele diye, ayazda kalacak edmond. :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Kusura bakmayın pek giremiyorum :D Kaçırıyorum yahu ben olayları. Dragonborn olaya nasıl girer kavgamı çıkarsam. Ben NG olabilirim. NE'mi olsam yoksa :plotting: Bende başlangıcımı bayramda yazabilirim. Bekleyin beni ey 4.0 edt ahalisi :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

O elemanın tekine çarptı önemli biri değil :D tanımıo oda ama şurup isminle alakısını pek anlayamadım
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CLiCKs wrote:Kusura bakmayın pek giremiyorum :D Kaçırıyorum yahu ben olayları. Dragonborn olaya nasıl girer kavgamı çıkarsam. Ben NG olabilirim. NE'mi olsam yoksa :plotting: Bende başlangıcımı bayramda yazabilirim. Bekleyin beni ey 4.0 edt ahalisi :D
CLİCKs sen ilk mesajdaki senaaryoyu okudun mu? Bir de "Bilgi bankası"ndaki başlıkta yönelimleri anlatmıştım, oraya bir bak istersen; 4.Editionda NE, NG gibi yönelimler yok. :)

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar, senaryoyu değiştirdim. Hikâyede kadın karakterlerin azlığı dikkatimi çekti, (zaten ülkede kadınlar erkeklerden fazla) ayrımcılık olmasın. Başım derde girmesin. :mrgreen:
Temple of Good rahibi Dimitri yerine Başrahibe Naome olacak. Babası Temple of Good'un kurucularındanmış. Naome; level 30 Half-Elf/Cleric'tir. Buğday tenli ve kumral uzun saçları var. Daima belindeki şık bir kemerle toparladığı beyaz uzun bir cüppe giyiyor.
Bu arada Elf şehri Herenya'nın başında da bir bayan yönetici olacak.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Tamam ya bişe farketmez heralde dimi ben oraya lord dimitri olarak yazmıştım hikayeye öle görürsün :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Evet, benim de programım hafifledi biraz. Bir hafta, bilemedin on güne kadar, kısmetse oyuna başlarız diye düşünüyorum. Bu arada “Bilgi Bankası”nda 4.Edition D&D üzerine teknik detayları paylaştığımız başlığa, PHB’den henüz incelemediğimiz, kalan birkaç konuyu da tamamlarız. Özellikle combat konusunu incelemeden oyuna girmek doğru olmaz.
Arkadaşlar bu arada kendinize hazırladığınız karakterlerden başka diğer karakter ırk ve sınıfları hakkında da bilgi sahibi olmanız menfaatinizedir. Ã?ünkü hem grup arkadaşınız hem de karşınıza çıkacak NPC karakterler değişik sınıf ve ırklardan olabilirler. Takım çalışması için diğerlerinin yetenekleri hakkında da fikir sahibi olmak avantaj yaratır. O zamana kadar bu başlıktaki: http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=7718 bilgileri boş zamanlarınızda tekrar okumak isteyebilirsiniz.

Ben oynatacağım oyunda en az haftada 2 kere tur döndürmek istiyorum. Ã?rneğin Pazartesi ve perşembeleri döndürürüm turları. O zamana kadar çeşitli sebeplerle siteye girememiş ve oyununu oynayamamış olan olursa onun yerine de arkadaşlarının fikrini alarak ben oynatırım. Umarım kimse böyle bir durumda dargınlık, alınganlık göstermez, çünkü amacımız sevgi saygı çerçevesinde eğlenmek. Maksat oyun çok yavaşlamasın. Hatta eğer Hakmarun senaryosu güzel ilerlerse, aynı dönemlerde bambaşka bir diyarda, başka konulu bir senaryoyu da ayrıca oynatabiliriz, neden olmasın! Eğer oyuncular her gün girip mesaj atabilirse zamanından önce de döndürürüz turları.

Hakmarun senaryosunda kimler oynayacaksa artık en azından kaba hatlarıyla karakterlerini hazırlasınlar ve geri plan hikâyelerini de yazıp bizimle (bazı arkadaşlarımızın yaptığı gibi) paylaşırlarsa sevinirim; teşekkürler.

Bütün karakterlerin bir şekilde ailesinden, köyünden, atasından vs bir miktar altın desteği aldığını kabul edeceğiz. Bunun formülünü de toplam: (3d100+300)gp olarak hesaplayacağız.
Hatta hemen bazılarınızınkini hesaplayayım:
Tersyuz: 495 gp
Edmond: 336 gp
Quarion: 435 gp
Clicks: 489 gp
Efla: 483 gp
Lugtarias: 342 gp

Karakterinizi hazırlarken sahip olduğunuz servetler yukarıdaki gibidir. Başka katılan olursa hesaplarız hemen.
Ayrıca her oyuncuya Başrahibe Naome başlangıçta; 1healing potion, 1 Alchemist acid, 1 alchemist frost ve 1 alchemist fire verecek hediye olarak.

Bu arada oyuna sonradan da katılmak isteyen olursa bi şekilde ayarlarız.
Zar atışlarında, artı ya da eksi, asla oynama yapmam, bu konuda herhangi bir muhabbete girmeyelim, bana kesinlikle güvenin arkadaşlar. Size zar dışında kıyaklar yapmışlığım vardır ama hile yapmam asla. Bütün DM guidlerde şöyle yazar: “DM oyuncunun tarafındadır!” Ben de bu görüşe katılıyorum. Amaç heyecanı sınıra yaklaştırmak olmalı, oyuncuyu öldürmek değil. (bu arada Edmond sen bütün stratejini kötü şansa karşı bağışıklık üzerine kurmalısın, şimdiden belli etti kendini zarlar ) :schemes:

Hakmarun senaryosundaki bir kuraldan bahsedeyim şimdi:
Bildiğiniz gibi senaryo magic itemler toplamak üzerine kurulu. D&D 4.Ed.a göre magic itemi satmak istediğinizde ancak beşte biri kadar parayı geri alabilirsiniz. Bizim oyunumuzda da bulduğunuz ama kullanmayacağınız itemleri ister beşte biri fiyatla satabilirsiniz, ama isterseniz de Temple of Good’a geri geldiğinizde başrahibe Naome’ye verebilirsiniz. (zaten oyunun amacı buydu) Başrahibe çok özel bir ritüelle tılsımın enerjisini kullanarak sizin yeteneklerinizi motive edecektir.
Getirdiğiniz eşyalar karşılığında beşte biri fiyatı kadar exp kazanacaksınız. Yani eğer diyelim ki 5000gp değerinde eşya geri getirdiniz beşte biri 1000exp kazanırsınız; tabii bu exp kaç kişiyseniz adam başı paylaşılır.
Eğer “adam başı” 2000exp ya da fazlası gibi yüklü bir eşya getirirseniz 2000exp yerine bir “trained” skill’inize +1 kalıcı bonus alabilirsiniz.
Adam başı 5000exp ya da fazlası kadar çok yüklü eşyalar getirirseniz “uygun” 1 feat bonus olarak kazanabilirsiniz.

Bir başka husus:
Bildiğiniz gibi sizi tapınağa geri teleport eden kolyeleriniz olacak. Biriniz kolyeyi tutup tılsımı harekete geçiren kelimeleri söylerse bütün hepiniz birden geri dönersiniz. Aranızdan biri ya da birkaçı öldüğünde hemen geri dönmelisiniz ki tapınaktaki rahipler “raise dead” ritüeli ile ölüyü tekrar canlandırsın. Tabii ritüelin masrafları gruptan kesilir. Burada dikkatinizi çekerim ölen kişiden değil bütün gruptan kesiliyor masraflar!

şimdilik bu kadar. Hafif hafif ısındırın kendinizi. :mrgreen:

.
Last edited by dwaxer on Thu Oct 02, 2008 6:54 pm, edited 1 time in total.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Ben de nihayet ilk 4th edition karakterimi yarattım. Bir büyücü iyi gider herhalde.

Aslına bakılırsaşu cantrip power olayı çok iyi yapmış büyücüleri bence eğer senaryo izin verirse yani combat dışı roleplay gerektiren durumlar eteri kadar olursa (ki umarım olur) bunları kullanıp eğlenmek istiyorum =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Ben de varım arkadaşlar :)

Eladrin- Rogue oynatıcam. Karakter kabaca hazır. Yarın bitmiş halini yollarım bir aksilik çıkmazsa...
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Efla wrote:Aslına bakılırsa şu cantrip power olayı çok iyi yapmış büyücüleri bence eğer senaryo izin verirse yani combat dışı roleplay gerektiren durumlar eteri kadar olursa (ki umarım olur) bunları kullanıp eğlenmek istiyorum =)
Benim de dikkatimi çekmişti o konu. O yüzden oynasam wizard olurum demiştim, çok eğlenceli olur bence.

Senaryolarda Role play eksikliği hissedilmemesi için elimden geleni yapacağım; tabii oyunculara da iş düşer bu konuda. :mrgreen:

Lugtarias sen de hoş geldin, başlangıç servetlerini yukarda yazmıştım seninki 342gp

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote: Tersyuz: 495 gp
Quarion: 435 gp
Lugtarias: 342 gp
(bu arada Edmond sen bütün stratejini kötü şansa karşı bağışıklık üzerine kurmalısın, şimdiden belli etti kendini zarlar )
.
:| :| :| :| :| :| :| Tamam, anladım, harbiden şanssızım :D Bu yüzden karakterin ırkını ve sınıfını TAMAMEN değiştiriyorum, çünkü bir Warlock hayatta yaşıyamaz şanssızsa, ben karakteri AC'si DAHA YÃ?KSEK ve saldırı şansı DAHA YÃ?KSEK eleman yapacağım.

Bir de, zarlardan 335 gelmesi demek, 3d100+300 ise 3d100'ün 35 gelmesi demek.Zar başına 11,5 düşüyor.

1d100'den 11,5 ardarda 3 kere atmışım

Yani

1/10^3

O da 1/1000

Kısacası binde bir ihtimal demek :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Bir de, zarlardan 335 gelmesi demek, 3d100+300 ise 3d100'ün 35 gelmesi demek.Zar başına 11,5 düşüyor.
Aslında 334 gelmişti sana 1gp de ben attım. :mrgreen:
Evet aslında saçma gözüküyor; zar programında 3d100+300 diye formülü direk girdim, böyle 3'e tam bölünemeyen sayılar çıktı. Aslında herkesin şansı eşitti neticede ama ben size bu hoş olmayan teknik eksantriklikten ötürü bir kıyak yapıp yeniden atacağım zarları. Bu sefer 1d300 atacağım ve kendim manuel olarak üzerine 300 ekleyeceğim. Yeni ve eski rakamlardan hangisi büyükse o geçerli olacak.

Evet atıyorum:
Tersyuz: 495 gp
Quarion: 530 gp
Lugtarias: 544 gp

Edmond yemin ederim sana 318 geldi! Sen gerçekten de kendine tank gibi filan bir karakter hazırla ya da nasıl yaparsın henüz emin değilim ama kötü zarlara rağmen hayatta kalacak bir tip olmalı!!

.
Post Reply