Hakmarun ...... Öalışmalar, yorumlar, konuşmalar, v

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar aşağıdaki gibi "sembolik" haritalarla sürdüreceğim oyunu. Böylesi benim için çok hızlı ve kolay oluyor. Ayrıca böyle daha sevimli olduğunu düşünüyorum. "Yok ben ciddi harita isterim!" diye tutturan olmaz umarım. :roll:

Aşağıdaki yer, Temple of Good sizin başlayacağınız nokta. Hepiniz iyilik tapınağında toplandınız birkaç gündür misafirsiniz. Size olaylar anlatıldı Başrahibe Naome tarafından; artık diyarın kurtuluşu size bağlıymış gibi hissediyorsunuz, vs. Size ülkeyi kurtarma şansı verildi.

şimdi arkadaşlar Batı-Hakmarundaki bütün kasaba ve şehirler su kenarındadır. Aşağıdaki Zander kasabası sanki nehirden uzak gibi görünüyor ama aslında öyle değil; kenarı nehire kadar uzanıyor, rıhtım filan var, ticaret ve yolcu kayıkları gidip geliyor yani.

Ã?yle her istediğiniz yerden geçemiyorsunuz nehir derin ne de olsa. Köprüler var, vs.
Bir de hepinizin binek hayvanı yok. Eğer olur da hayvanı uzun süreliğine bir ahıra emanet etmeniz gerekirse bırakabilirsiniz. Çok ucuz bir fiyata (günlüğü 2 cp) atınız, eşeğiniz, vs siz dönene kadar bakılır.

Aşağıdaki haritada Temple of Good ile Zander kasabası arası yürüyerek 10 saat kadar sürüyor, yani bir gün. (günde 8-10 saatten fazla yürünmez) Kasabadan başkente de 1,5-2 gün filan. Mesafeleri bu bilgilere göre aşağı yukarı tahmin edip hesaplayabilirsiniz herhalde. :mrgreen:

Image

.
Last edited by dwaxer on Thu Oct 09, 2008 10:08 pm, edited 1 time in total.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Sana daha kolay oluyosa ne mutlu, nası istiyosan öyle yap tabi :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Arkadaşlar Temple of Good Başrahibesi Naome'nin resmi budur!
Tahmin edebileceğiniz gibi kendisi "Angelic Avanger- Demigod"tur. Yani melekleşmiş, aşmış bir kişilik!
Gücünü Pelor'dan almakla beraber tüm good deitylere dua etmektedir.

Image

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar bu başlığı biraz değiştirdim artık oyun hakkındaki tartışma ve yorumlarımızı buraya yapabiliriz.

Elf karakterlere ormandaki Nature checklerine +1 ekstradan bonus vereceğim unutursam hatırlatırsınız. Ã?ünkü elfler bu ormanlarda sık sık bulunmuşlar, şehirleri bile var.

Oyunda aksiyonlarınızın orjinal adlarını da parantez içinde olive renkte belirtirseniz sevinirim; örnek: [Twin Strike]

Ayrıca RP dışı yazılarınızı yellow renkte belirtirsek güzel olur; örnek: (eğer hedefi ıskalarsam x5/y7 karesine kaçıyorum ama hedef ölürse x6/y8'e geçiyorum) gibi

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Arkadaşlar bu başlığı biraz değiştirdim artık oyun hakkındaki tartışma ve yorumlarımızı buraya yapabiliriz.

Elf karakterlere ormandaki Nature checklerine +1 ekstradan bonus vereceğim unutursam hatırlatırsınız. Ã?ünkü elfler bu ormanlarda sık sık bulunmuşlar, şehirleri bile var.

Oyunda aksiyonlarınızın orjinal adlarını da parantez içinde olive renkte belirtirseniz sevinirim; örnek: [Twin Strike]

Ayrıca RP dışı yazılarınızı yellow renkte belirtirsek güzel olur; örnek: (eğer hedefi ıskalarsam x5/y7 karesine kaçıyorum ama hedef ölürse x6/y8'e geçiyorum) gibi

.
Tam bana göre : İntizam :D

Ã?yleyse "Ölürsem oturup ağlıyorum!" yazısını çok göreceğiz :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Rangerlerden biri skill feat alıp Thievery skill'ini alsaydı keşke. :idea: :mrgreen: Yani onun eksikliğini grup olarak hissedeceksiniz gibime geliyor. :roll: Gruba bak, üç tane ranger :-P neyse ormanda yolunuzu kaybetmezsiniz, aç da kalmazsınız hiç olmazsa.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Clicks senin RPye ufak bir edit attım. Siz birkaç gündür tapınakta kaldınız birbirinizi biraz tanıdınız. Yani isim sorma faslına gerek yok. :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Rangerlerden biri skill feat alıp Thievery skill'ini alsaydı keşke. :idea: :mrgreen: Yani onun eksikliğini grup olarak hissedeceksiniz gibime geliyor. :roll: Gruba bak, üç tane ranger :-P neyse ormanda yolunuzu kaybetmezsiniz, aç da kalmazsınız hiç olmazsa.

.
Bence fakir ve sefil bir Elf zaten aşıyor olayı :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Sorun deği tabii kil Dwaxer :D Ben tanıştığımızı bilmiyordum aslında :) Birde masaüstü dışında frp oynamanın acemiliğini yaşayabilirim :D
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Bugünlük benden bu kadar yarın devam ederim :)
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Katılmak için geç mi kaldım ki acaba :roll:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Katılmak için geç mi kaldım ki acaba :roll:
Alenthas; sana bir ayrıcalık yaparız. Ne de olsa sitenin müdavimlerinden olan bir dostumuzsun! :D Yalnız biz 4.ED dnd kurallarına göre ve uzun soluklu bir oyun oynuyoruz.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar Dağların içindeki dwarf şehirlerine giriş için belge gerekiyor, belgeyi de ancak bu şehirlerde oturan dwarflardan biri (dışarı şehir ya da kasabalarda oturan değil) size kefil olursa alabiliyorsunuz. Her iki şehrin de ayrı ayrı Klan liderleri var. Kefil gidip anlaşma imzalıyor; kefilin anlamı eğer siz kötü bir şey yapar, bir suç işlerseniz, vs kefil de sizin yüzünüzden ceza görüyor. (hatta sizden fazla ceza görüyor, diyelim ki 5 kişilik bir gruba kefil oldu ve grup gitti o şehirde suç işledi ve adam başı 2'şer sene hapis cezası aldı. Gruba kefil olan cüce de her kişinin aynı cezasını alacağı için 5x2=10 sene hapis cezası alır.

Kendi aranızda karar verin ne tarafa gideceğinizi bakalım. :D Tersyuz pazartesiye kadar nete giremeyebilirim demişti ama ben onun human olmasından ve biraz da ayyaş olmasından dolayı yakındaki kasabaya gidip hana uğramak isteyeceğini tahmin ediyorum. :-P

Not: Bu arada sabah erken bir saatte yola çıktınız ToG'dan.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar grubun hızı tahmin edeceğiniz gibi en düşük hızdaki karakter kadardır. şu anda Kharadan'ın üzerindeki Skale armor yüzünden hızı 5, yani grubunuzun hızı da 5. Alain'in atı var ama diğerlerini yok. Alain yorulmadı pek ama Kharadan Zander'e 10 saatlik yürüyüş sonunda iyice yoruldu. Grubun hızı 6 olsaydı 8 saatte varacaktınız kasabaya. Bu arada Kharadan extended rest yaptığın zamanlar zırhını çıkarmış kabul edeceğim çünkü öyle dinlenemezsin!

Edmond'un pasif perception 18, initiative 11, her türlü grubun en önündeki sırada olmasında fayda görüyorum (daha dizilimi karara bağlamadınız değil mi?) Astil'in de pasif perception: 19 (maşallah, seni de öne alalım!)

Pasif perception dediğimde anladınız herhâlde; 10 atmış kabul ediyorum. Sizden skill check isteği özel olarak gelmedikçe ben pasif(10) skill check yapıyorum arkadaşlar. Ã?rneğin cüce kentlerine giriş bilgisi “common knowledge” olduğu için DC:15 kabul ettim ve pasif history checkte aranızdan bazıları başarılıydı yani bilgi hafızalarında vardı. Ancak DC’ler yükselince pasif checkleriniz işi götüremeyebilir; her zaman için benden, “şu check yapıyorum, bu check yapıyorum!” diye istekte bulunabilirsiniz. Tabii Rp’ler de buna uygun, paralelinde olmalı. Ayrıca biri bilinçli bir check yaparken diğer arkadaşlar da ona yardımcı olabilir. Diğerlerinin 10 ve yukarı atması, asıl check yapana +2 bonus getirir. Üstelik herkesten ayrı ayrı geliyor (max:+8 ) Ancak dediğim gibi bu aktif check yaparken geçerli.

şimdi sizi isteğiniz üzerine Zander’e götürüyoruz. 10 saatlik olaysız bir yolculuktan sonra hava kararırken varacaksınız kasabaya. Aranızdan bazıları yol üstünde olduğu için İyilik Tapınağı’na gelirken buradan geçmiş, hatta belki de nehirden gemiyle (gemi dediğime bakmayın en fazla 2x6 kare büyüklüğünde tekneler yüzüyor nehirde. Evet tekne desek daha doğru olacak) ya da sandalla geldiniz daha sonra buradan tapınağa yayan devam ettiniz. Buradakiler ToG’dan haberdar ve çoğu sizi destekliyor, seviyor, saygı duyuyorlar. Hancı Otis, ToG serüvencilerine her şeyi yarı fiyatına satıyor. Yani özetle biraz tanıdık bir kasaba burası o yüzden haritasını da vereceğim oyun mesajında.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Efla senin bir skill daha "trained" seçmen lazım 4wizard+1Eladrin sanıyorum. Ayrıca senin +1 magic orb'undan dolayı gelen 1d6 ekstra dmg yerine sabit 4 istiyor musun? Bir de Orb masteryden gelen her encounterde 2 tip avantajın vardı ya spell duration uzatma ya da bir düşmana saving throw yapana kadar etkili büyü, vs unutmayasın hareketini yaparken belirtmeyi.

Quarion, senin ırksal elven accuracy encounter gücün var yazmamışsın unutmayasın güzel bir power o da. Beğenmezsen bir attack roll'u tekrar atabiliyorsun! Gerçi eğer ıskalarsan ben hemen kullandırttırırım senin karaktere ama unutursam?..
.
Post Reply