Hakmarun ...... Öalışmalar, yorumlar, konuşmalar, v

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:
Hayır sana kızmadım ki! Kızmam da, sadece tahmin etmiştim senin nasıl bir yol izleyeceğini. Ne de olsa uzun zamandır tanışıyoruz artık. :-P

Ama şunu söyleyeyim; (bilgi bankasındaki başlıkta örneği de var) bu tip gözdağı vermeler, tehditler ters tepebilir. Muhabbeti bozar yani ve otomatik olarak başarısız kabul edilebilir DM tarafından. Ã?ünkü ben de kendimi Tobias'ın yerine koyacağım, empati yapmaya çalışacağım yani. Eski bir define avcısının -ki o kadar tehlikeli yerlere gitmiş gelmiş- tehditlere pabuc bırakacağını (hem de kendi kasabasında!) hiç sanmıyorum doğrusu. (o kişinin levelini bile bilmiyorsun :schemes: )

.
Levelini bilsem ne yazar, ben 30 level, o 1 level olsa ne yazar, yine de o yener zaten :) İlk turda kritik vurur beni Dying pozisyonuna düşürür, sonraki turda ilk vuruşu otomatik kritik sayılıyor zaten.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hikayeyi okudum, benim karakterimin bu çağrıyı duymuş olması gerekmiyor sanırım? Rasgele bir yerde karşılaşacağız değil mi? Nasıl gireceğim oyuna?
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Hikayeyi okudum, benim karakterimin bu çağrıyı duymuş olması gerekmiyor sanırım? Rasgele bir yerde karşılaşacağız değil mi? Nasıl gireceğim oyuna?

Duymuş ve gönüllü olarak katılmak isteyen biri olman lazım. Diğerleri ayrıldığı gün tapınağa gelirsin, Rahibe Naome sana da ToG kolyelerinden birini verir ve grubun gittiği yönün Zander kasabası olduğunu atla ya da midilli vs gidersen kolaylıkla onlara yetişebileceğini söyler (kendine bir at al bu arada ya da pony, mule vs) Sen de koştura koştura gider kasabada yetişirsin onlara. Zaten gece kasabada kalacakları belli. Boynundaki kolyeyi gösterdiğinde anlayacaklar senin de kendilerinden olduğunu!

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Edmond'un arkasında ben varım allahıma dağıtırız kasabayı :D
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Abi clicks 1. sensin zaten seyredi senden sonra olmuş olacak.O yazdı ama son olarak kabul görecek
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Abi clicks 1. sensin zaten seyredi senden sonra olmuş olacak.O yazdı ama son olarak kabul görecek

Evet CLİCKs Quarion arkadaşımız haklı, galiba sıralama gözünden kaçtı. Neyse ben düzelttim azcık. Pasif-Diplomasin bile 18 olduğuna göre senden biraz daha gözalıcı diyalog performansları bekliyoruz! :schemes:

.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Bu skill checkleri teker teker ele almamız daha iyi olmaz mı?

Yani söyleyeceğimiz şeyi bir öncekine göre seçsek daha iyi olurdu bence.

Mesela ben insight kullanmayı düşünüyorum ama sanırım biraz pasif olarak çalışan bişey. Hani bari adam birşeyler söylemiş olsa onun söylediklerini çürütmeye çalışma denemesini insight olarak kullanabilirdim.

Ã?ncekilerin sonuca erdirilmesi mümkün mü acaba yoksa insightı nasıl kullanabilirim bana bir yol gösterin =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Efla wrote:Bu skill checkleri teker teker ele almamız daha iyi olmaz mı?
Yani söyleyeceğimiz şeyi bir öncekine göre seçsek daha iyi olurdu bence.
Mesela ben insight kullanmayı düşünüyorum ama sanırım biraz pasif olarak çalışan bişey. Hani bari adam birşeyler söylemiş olsa onun söylediklerini çürütmeye çalışma denemesini insight olarak kullanabilirdim.
Ã?ncekilerin sonuca erdirilmesi mümkün mü acaba yoksa insightı nasıl kullanabilirim bana bir yol gösterin =)
Haklısın tabii, en kısa sürede Tobias'ı konuşturarak hazırlayacağım mesajın gidişatını. Masa-üstünde olmadığı için böyle gecikmeler oluyor doğal olarak. :mrgreen:

.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

forum rpsinin cilveleri işte =)

Bir de arkadaşlar özellikle başlangıç için karakterlerin adıyla oyuncuların adları karıştığı için rplerin başına *Karakter İsmi* Diye yazmak iyi olur bence.

Ben uyguluyorum bundan sonra.

BEnim gibi isimlerle arası çok iyi olmayanların işine yarar =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Efla wrote:forum rpsinin cilveleri işte =)
Bir de arkadaşlar özellikle başlangıç için karakterlerin adıyla oyuncuların adları karıştığı için rplerin başına *Karakter İsmi* Diye yazmak iyi olur bence.
Ben uyguluyorum bundan sonra.
BEnim gibi isimlerle arası çok iyi olmayanların işine yarar =)
Tabii güzel olur. Benim aklımda tutamadığım tek isim senin eladrin büyücü! :-P

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Ben isimleri iyi tutuyom akılda sanki nathreddas dı dimi
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar Skill Challenge yaparken benim verdiğim örneklerin dışında da skiller kullanabilirsiniz eğer mantıken uygun düşerse. (Bilgi bankasındaki başlıkta da incelendi bu konu) Ã?rneğin kişi dini bir laf etmiştir, Religion skill, ya da karşınızdaki önemli tarihi bir olayda rol oynamıştır, history skillinizi, vs, vs aklınıza gelecek "uygun" bir skilli kullanmak isterseniz DMye danışarak kullanabilirsiniz. Bu skill checkler doğrudan muhabbeti etkilemese bile sizden sonra gelene +2 bonus verebilir. Ã?rneğin adam savaşçıdır ve iyi kılıç kullanmaktadır, sizin karakterin de kılıç proficiency'si vardır. Adama "iyi kılıç kullanıyorsun, çengel hareketini çok güsel yaptın doğrusu, teprikler!" şeklinde gaz vererek ve bir atletik ya da akrobatik skill check ile kişiyi etkileyebilir, senden sonraki arkadaşına +2 bonus verebilirsiniz. Tabii bütün senaryo mantık çerçevesinde olmalı, aksi halde bonus değil ceza gelebilir.

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Vay be bonus eklenmiş halde 16 olduğuna göre şanssız başladık sayılır :-P Bonuslar olmasa adam takmıyacak bile.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Skill Challangelara bayıldım ben :D Gerçi ne kadar da oyunlardaki cinematic'e girip "şu tuşa bas ki yere düşme", "şu tuşa bas ki sıçra" gibi şeyleri anımsatsada hoşuma gitti.

Ben de bayıldım Skill challenge'a Alenthas. Yalnız benim uygulamada; kullandığın skille uygun RP yapamayan -4 ceza görüyor. Bu ceza henüz yeni başladığımız, acemisi olduğumuz için bu kadar, yoksa ileride artacak, hatta yanlış RPnin otomatikman başarısız sayılması da her zaman için mümkün. :D

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

CLiCKs wrote:Vay be bonus eklenmiş halde 16 olduğuna göre şanssız başladık sayılır :-P Bonuslar olmasa adam takmıyacak bile.
Benim 16 atmak için 15 bonusa ihtiyacım var, yani kendine şanssız deme.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Post Reply