Hakmarun - Orcus'un Dehşeti. (OYUN)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Serüvenciler 10 saatlik olaysız bir yolculuğun sonunda Zander Kasabası’na varmışlardır. Hava yeni kararmaya başlamıştır. Grup hem dinlenme ihtiyacı içindedir hem de acıkmışlardır. Bu sırada kasabanın hemen girişinde (2crossbow/sword, 3shield/sword) 5 asker devriye dolaşırken yanlarına gelirler. Askerlerden biri “Selam yabancılar. Kimliğinizi ve ne amaçla burada seyahat ettiğinizi sorabilirmiyim?” der.

Image
(Kasabada bildikleriniz:
Han: Hancı Otis, garson1 Zelda, garson2 Donna (half-elf), aşçı (hancının karısı) Helga.
Ahır: Seyis Sebastian, yardımcısı Joe
Rıhtım: Başmemur Timpi (halfling), rıhtım işçisi1 Arnold, rıhtım işçisi2 Batista)
Not: human tipleri parantez içinde bildirmiyorum, yanında açıklama yoksa "human" demektir!

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

"Selam, biz buraya açlığımızı gidermeye, dinlenmeye geldik ve biliyormusunuz bilmiyorum diyar tehlikede, biz ToG'a hizmet ediyoruz ve zamanımız kısıtlı o yüzden hızlı olmalıyız, burda bize yardımcı olabilecek kişiler olduğu kulağımıza erişti, bir bakımdan da ondan burdayız"

Gruba döndü,

"Gelin, çok acıktım ve dinlenmeye ihtiyacım var, sanırım sizde benim gibi
düşünüyorsunuz.Bir an önce yemek yiyelim, dinlenelim ve bir an önce görevimize geçelim"
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
"ToG muu? Saygı duyuyorum cesur serüvenciler!" der muhafız. "O halde sizi alıkoymayalım, en iyisi Otis'in hanında yiyip içip, dinlenirsiniz. Geceyi burada geçirirsiniz zaten," der. Muhafızlar grubu selamlayıp devriyelerine devam ederken, lider olan yanındakine “gördüm, hepsinde ToG'un madalyonu vardı!" der.

Grup Otis'in hanına gider ve iyi karşılanır. Otis bazılarını tanımıştır ve hemen ToG serüvencileri olduklarını anlar. "İlk içkileriniz benden!" der Otis. Büyükçe bir masaya buyur edilirler. Garson bayanlar Zelda ve Donna masayı hazırlayıp servis yaparken özellikle Kharadan’a bakarak sıcak bir şekilde gülümsemektedirler.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Seyredi gülümsedi, ve içinden biraz mırıldandı:

"Sefil bir Elf'e bir ziyafet düzenliyor bu insanlar, yani ben artık saygı görülen birisi oluyorum.Görevim büyük"

Artık sefil ölmeyecekti galiba, çünkü eğer görevde ölürse, asilce; görevden sağ çıkarsa, zaferle; ikisinin arası yoktu, kaybedecek gibi olursa, ölecekti, asilce.

İçkiler sırasında Kharadan'a olan sıcak duyguları farkettiğinde ufak çapta güldü, Kharadan acaba TEK başına gelseydi, ne kadar ilgi duyardı bu insanlardan, yanında sefil bir elf olmadan, özgürce ve gururla gelseydi, fakat şimdi bir görevin yorgunluğu vardı üstünde.

Ya diğerleri nasıldı, Astil zeki ve bilge görünüyordu, fakat biraz panik gibiydi, grupta bir şeyleri tehlikeye atabilirdi, gerçi ileride yine kendisi kurtarırdı belki de.

Nathreddas, aralarında en zeki olandı, daha en başta, cüce şehrine olan yolu tepmekten kurtarmıştı kendilerini, ve ileride SEYREDİ bu büyücüye çok sorun olurdu belki de.

Alain'i ise, henüz tanıma fırsatı olmamıştı, fakat en kısa zamanda onu da tanıyacaktı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Astil oturduklarından beri gülümsüyordu.Ve Seyredi'ye bir şeyler fısıldadı.

"Görüyormusun? Bayanların Kharadan'a bakışlarını, galiba bu kasabadan gitmeden bir kaç bayan ayarlıyacak, ne dersin?"

Masadan kalktı ve hancı Otis'in yanına gitti.

"Sana bir şeyler soracaktım.Define avcısı Tobias hakkında birşeyler biliyormusun? Neden diye soracak olursan ToD'dan gelen görevlerden birisi bu, yardımcı olucaksan buradan çıkarken beni veya bizim gruptan birine söylebilirsin"

Ve cevap verdirtmeden masaya geri döndü.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Aradan biraz zaman geçer, bu arada grup yemeklerini yemiştir. Hancı Otis yanında biriyyle gelir. Bu arkadaş Tobias'tır diyerek gruba tanıştırır sonra kendisi ayrılır.

Define avcısı Tobias, "buyrun ToG serüvencileri nasıl yardımcı olabilirim size?" diye sorar.

Tobias
Image

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Garson bayanlara nezaketen bir gülümsemeyle karşılık verme dışında hiç bir şey yapmadı. Birasına dalgın dalgın bakarken aklına işine uygun bir fikir geldi. Birasına hızlıca bitirdi ve ayağa kalktı. Tam da o sırada Astil geri gelmişti. Daha masadan kalktığını farketmemişti bile. Fikrini kendine sakladı ve oturdu. Sonra da söyleyebilirdi.

Yemeklerini ve içkilerini bitirdiler. Daha sonra Otis yanında bir adamla yaklaştı. Onu define avcısı olan Tobias olarak tanıştırmıştı. Tobias'ta nasıl yardım edebileceğini soruyordu.

Söze ilk Kharadan başladı."Başrahip Naome tarafından istediği tılsımları bulmak üzere görevlendirildik. Bu konuda bize yardım edebileceğin duyuruldu. Ne dersin, yardım edebilirmisin? Elinde bu tür şeylere ait bir harita olması bile yeterli." dedi sakin bir tavırla.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

"Yeterli mi?Bence Tobias'ın da gelmesi lazım, yoksa biz o harita yoluna ölürüz, bence bu benim gibi Sefil bir elf için, müthiş bir macera yönünde atılmış kötü bir adım olur, ben asilce ölmek istiyorum, şu ana kadar yaşadığım gibi sefilce değil"

İçini boşaltmıştı bir anda.

"Bizimle gelmek ister misin dostum?"

Bir insana dostum diyen bir Elf, kıyamet yakındı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Skill Challenge!!
Arkadaşlar skill kapışması yapacaksınız. Tobias’ı davanıza yardımcı olması için ikna etmelisiniz! İşiniz çok zor değil; 4 başarılı skill check size muhabbeti kazandıracak ama 4’ü tamamlamadan 2 başarısız atarsanız kaybedersiniz.
Kullanabileceğiniz skiller: Bluff, Diplomacy, Insight, intimidate, vs. Role Play’iniz kullandığınız skill check’e uygun olmazsa -4 ceza alacaksınız. Yani diplomacy yapıyorum deyip de adama yalan söylersen ya da blöf yapıyorum deyip alakasız bir şey konuşursan vesaire -4 cezayı alırsınız ona göre.
İnitiative zarlarına göre oynama sıranız şöyledir:
1-Kharadan
2-Astil
3-Nathreddas
4-Alain
5-Edmond
Başarılar!

Tobias bir sandalye çekip grubun masasına oturur. “Sizi dinliyorum,” der.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

"Bak dostum, ben görevimiz uğruna canımı tehlikeye attım, şurada gördüğün Dragonborn'da öyle, şurada gördüğün büyüce ve diğer iki kolcu arkadaşım da öyle."

Durakladı:

"Bu amaç uğruna, gerekirse gerekirse hayatımızı bile feda ederiz, gerekirse bir can bile alırız.Ã?ünkü amacımız, bir can değil, bir dünya, yani bir canın bizim amacımız önünde engel olmasına izin veremeyiz."

Sinirlenmişti, bir insan onlara hava yapıyordu!(İntimidate)

-Freddie Mercury
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

"Tobias, biz buraya gelirken bile savaşmak zorunda kaldık, diyar tehlikede Necrotox daki ordu büyüyor ve ToG'a yardımcı olabilecek insanları öldürmeye başladılar.Eğer bize yardım etmessen er yada geç hepimiz öleceğiz, fakat bizle gelirsen hem yanımızda güvencede olursun hemde onları yenebilmemiz için büyük bir yardım etmiş olursun."
Bluff
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

şimdi bizi iyi dinle. Biz buraya keyfimize gelmedik. Mantıklı düşünürsen işin başında bizden çok daha üstün kişiler olduğunu anlayacaksan. İyilik için yaptıkları fedakarlıklara en azından destek olmamız lazım. Onlar orada ölümüne bir mücadele verirken biz burada boş boş oturamayız. Yani sanada bir iş düşüyor. Bizim gibilere işin doğrultusunda yardım etmek. Bulmamız gereken şeyler bir çeşit tılsım. Ve sende bu tılsımların yerini gösterebilecek haritalar olduğu söylendi. Bu durumda sadece bize haritaları vermen değil, bulmamız konusunda yardımda etmen gerek. Belki bizle götürmeye bile gelirsin. Ã?dül alırsın." dedi onu ikna etmeye çalışarak.Diplomacy
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tobias bir sandalye çekip grubun masasına oturur. “Sizi dinliyorum,” der.

Kharadan: şimdi bizi iyi dinle. Biz buraya keyfimize gelmedik. Mantıklı düşünürsen işin başında bizden çok daha üstün kişiler olduğunu anlayacaksan. İyilik için yaptıkları fedakarlıklara en azından destek olmamız lazım. Onlar orada ölümüne bir mücadele verirken biz burada boş boş oturamayız. Yani sanada bir iş düşüyor. Bizim gibilere işin doğrultusunda yardım etmek. Bulmamız gereken şeyler bir çeşit tılsım. Ve sende bu tılsımların yerini gösterebilecek haritalar olduğu söylendi. Bu durumda sadece bize haritaları vermen değil, bulmamız konusunda yardımda etmen gerek. Belki bizle götürmeye bile gelirsin. Ã?dül alırsın." dedi onu ikna etmeye çalışarak.
Diplomacy check: 16 başarılı!

Tobias: Güzel söylüyorsun da ben o işleri bıraktım, emekli oldum artık. Eşim benim kesinlikle artık define avına gitmemi istemiyor. Gerçi ToG’un davasına ben de yardım etmek isterim ama, bilmiyorum...

Astil: "Tobias, biz buraya gelirken bile savaşmak zorunda kaldık, diyar tehlikede Necrotox daki ordu büyüyor ve ToG'a yardımcı olabilecek insanları öldürmeye başladılar.Eğer bize yardım etmessen er yada geç hepimiz öleceğiz, fakat bizle gelirsen hem yanımızda güvencede olursun hemde onları yenebilmemiz için büyük bir yardım etmiş olursun."
Bluff check: 19 başarılı!

Tobias: Hade yaa! Bu namevtler o kadar yayıldı mı yahu? Gerçi haber alıyorduk çevre kasaba ve köylerde vampir, zombi vakaları artmış diye ama önemsememiştik doğrusu.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Adamın davranışlarını dikkatle inceledi. Bir hazine avcısı ne olursa olsun kayıtsız kalamazdı. İyilik tapınağı ve diyarın geleceği bir yana hazinelerin sözünün geçmesinin bir heyecan belirtisi yaratmasını bekliyordu adamda.

"Eşinizin isteklerine saygı duyduğunuzdan eminim. Ama sizi anlayışla karşılayacaktır. Tabii diyarımızın geleceğinin sözkonusu olması da bir konu ama siz de biliyorsunuz" dedi gülümseyerek.

"Hazine avcılığı bir tutkudur. Bazıları bu meslekten asla emekli olunmayacağını söyler. Mevzunun sizi hala heyecanlandırdığını görebiliyorum."Insight
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Efla wrote:Adamın davranışlarını dikkatle inceledi. Bir hazine avcısı ne olursa olsun kayıtsız kalamazdı. İyilik tapınağı ve diyarın geleceği bir yana hazinelerin sözünün geçmesinin bir heyecan belirtisi yaratmasını bekliyordu adamda.
"Eşinizin isteklerine saygı duyduğunuzdan eminim. Ama sizi anlayışla karşılayacaktır. Tabii diyarımızın geleceğinin sözkonusu olması da bir konu ama siz de biliyorsunuz" dedi gülümseyerek.
"Hazine avcılığı bir tutkudur. Bazıları bu meslekten asla emekli olunmayacağını söyler. Mevzunun sizi hala heyecanlandırdığını görebiliyorum."Insight
Insight check:17 başarılı - muhabbeti direkt olarak etkilemedi fakat Alain için +2 bonus kazandırdı!

Tobias keyifle sırıtır, bir an gözleri dalar, sanki eski günler gözünün önünde canlanmıştır. Fakat sonra gerçekliğe dönmüş bir yüz ifadesiyle konuşur: "Evet definecilik heyecanlı meslektir gerçekten de; ama artık eşim ve çocuğumla yerleşik bir hayata geçeceğim, kararım kesin. Hatta kasabanın dışındaki, yıllardan beri kullanılmayan eski bira fabrikası binasını ve arazisini satın aldım biriktirdiğim parayla. Eğer işletmeye geçirebilirsem ömrümün geri kalanında ailemle birlikte bu kasabada mutlu bir hayat sürmek istiyorum."

.
Post Reply