CLiCKs wrote:Vay be bonus eklenmiş halde 16 olduğuna göre şanssız başladık sayılır Bonuslar olmasa adam takmıyacak bile.
Benim 16 atmak için 15 bonusa ihtiyacım var, yani kendine şanssız deme.
Evet, skill challenge da aktif check atıyorum, bu arada Astil'in Bluff checki 19 atması da ayrı bir şans doğrusu! Çok inandırıcıydı! Yolda gelirken bile şavaşmışlar filan, yok daha neler! Yalnız fazla sallma, attığın zarlar bile kurtaramaz yakalanırsa eğer yalanların! :schemes:
.
Evet, arkadaşlar Bilgi bankasındaki başlıkta combat bölümünü de bitirdim sadece ritüeller kaldı, artık PHB'nin incelenmesi bitti sayılır ve 4.Ed oynamak, öğrenmek isteyenlere sanırım faydalı bir kaynak sunduk herhalde. Ben de bi ara baştan okuyup hatırlayacağım tekrar, zaman geçtikçe bazı şeyleri unutur olmuşum.
Bahsi geçen skillerden bir tek insight trained olarak vardı bende.
Geelde pasif uygulanan bir skill. Yani dm farkettiğim şeyleri söyler ama bu konuşmada uygulamak benim için zordu umarım başarabilmişimdir.
Matematiksel düşünce biraz roleplaye zarar verebiliyor ama -4 alsam bile trainedin +5i daha fazla Roleplaye uygun şekilde yapmaya çalıştım bakalım gözlemlerim tutacak mı?
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Efla wrote:Bahsi geçen skillerden bir tek insight trained olarak vardı bende.
Geelde pasif uygulanan bir skill. Yani dm farkettiğim şeyleri söyler ama bu konuşmada uygulamak benim için zordu umarım başarabilmişimdir.
Matematiksel düşünce biraz roleplaye zarar verebiliyor ama -4 alsam bile trainedin +5i daha fazla Roleplaye uygun şekilde yapmaya çalıştım bakalım gözlemlerim tutacak mı?
-4 almayacaksın Efla ancak senin aksiyonun direkt olarak muhabbeti etkilemeyecek, sadece adamla kurduğun empati senden sonraki arkadaşın için +2 bonus sağlayacak. (nedenini skill challenge bittikten sonra açıklayabilirim ama büyük ihtimalle Tobias'ın verdiği cevaptan anlayacaksındır)
. Alenthas:
Karakterini dwarf yetiştirdiğine göre elven değil dwarven yabancı dil bilmesi daha mantıklı.
Feat olarak neyi seçtiğini anlamadım?
Karakter kağıdında birkaç değişiklik yaptım elindeki notlarla karşılaştırıp not alırsın.
AlenthasLeasess wrote:Feat olarak underfoot. Sanırım halflinglerin alabileceği bir featmiş tam anlamadım ama, büyük canavarların altından hareket etmeyi sağlıyormuş.
O dediğin Paragon seviyesinde bir feat; yani 11.levelden önce alamazsın.
Hafling/rogue featlerden düşünüyorsan:
Backstabber: Sneak attack ekstra dmg 1d8 olur (istersen bunu 5’e sabitliyorum DM kıyağı olarak)
Halfling Agility: “second chance” ırksal yeteneğini kullandığında saldırgan ikinci saldırısına -2 ceza alır.
Ayrıca benim tavsiye ettiğim çok güzel featlerin listesini Bilgi bankasındaki başlıkta bulabilirsin!
.
Arkadaşlar Hakmarun oyunundaki grubun sayısal değerleri “şimdilik” aşağıdaki gibidir. Yanlışlık filan, gözümden kaçan bir yer varsa lütfen bildiriniz. Tüh yazılar biraz küçük çıkmış, okuyabiliyor musunuz? Bu arada sadece kendinizin değil arkadaşlarınızın da yeteneklerinin, özelliklerinin farkında olmanızın avantajı olacak bildiğiniz gibi.