süper kahraman oyunu

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ya sağol eline sağlık Androder. :D Benim bu konudaki cehaletim oyunumu etkileyecek gibi gözüküyor? Başlayana kadar teknik anlamda biraz çalışayım bari; skilleri, featleri filan ne nasıl işliyor. Toplam 1000 puan mı dağıtabiliyoruz diye sorsam belki de cahilliğim ortaya çıkacak ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp değil mi? :mrgreen: hangi kaynaklardan başlayayım oyun için bana gerekli asgari teknik bilgi açısından, çabuk öğrenebilirim. :-P

.
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

önemli değil ne demek. :). gurps basic set characters 4th edition ve gurps 4th edition power kitaplarını karıştırsan yeterli.
Image
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

gurps'ta karakter yaratmak, özellikle süper kahraman yaratmak zor iş :)

bana biraz yardımcı olun arkadaşlar. ;)

şöyle bir şey yapalım. ben bir karakter örneği yazayım siz de aynı formatta yazın karakterlerinizi. karakterlerinizde en az bir saldırı, bir savunma, bir de hareket yeteneği olsun. isim de koyalım güçlerimize ki daha da karizmatik olsun. ayrıca güçlerininzin kaynağını ve odağını da yazalım.

İsim : Dragon Mother

Kaynak : Elemental
Odak: Ateş ve alevler

Saldırılar :
Alev Yelpazesi; elini yay şeklinde yapmasıyla havada 150 mt yol katedebilen mavi-kırmızı renkli bir alev oluşturur, bu alevi kısaltabilir, uzatabilir. yaklaşık 1538 dereceli k bir ısıya ulaştırabilir. bu ısı demirin ergimesini sağlar.

Savunmalar :
Ateş alemine geçiş; görünmezlik.
Ateş kalkanı; Dragon Mother, derisini ateşten bir kalkana çevirerek mermilere ve bombalara karşı aşırı direnç kazanır.

Hareketler :

Ejder Kanatları: Dragon Mother, kollarının alt tarafından çıkardığı devasa kanatlarıyla uçabilir, alev gücünü kullarak patlama etkisiyle yüksek hızlara ulaşabilir.
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

İsim:Winter's Monk

Kaynak : Doğa
Odak: Fiziki güç ve psişizm

Saldırılar:

Beyin yumruğu: Bu yumruk birkaç salise içinde hedefe çarpar ve kazandığı hız sonucu birkaç yüz tonluk bir kuvvet uygulanır.

Savunmalar:

Elektrik hızı: Bu hız ile gelecek büyüsel olmayan darbelere karşı elektrik gibi hız kazanılır ve kaçınılır.

Hareketler:

Demir bacaklar (değişikliğe hazır bir isim) : 10 metre yükseğe kadar rahat bir zıplayabilme yeteneği. (acaba artırsam mı? ) Yüksekten düşmeye karşı bağışıklık.

Astral Seyahat: Bu özellik casus göz gibi, yani bir yerde beden bulunmasa da, uyku hâline geçilir ve o yer görülür, duyulmaz ama.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Yer varsa ben de katılabilir miyim? :roll: İlk GURPS deneyeimim olacak ama süper kahramanları çok sever vesayarım. Evetse yer çekimini yöneten bir kahramanla katılmak isterim :roll:
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Anladığım kadarıyla 1000 puan dağıtılıyor karakterlere?
.
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

lydronk, katılabilirsin tabii.
dwaxer, 1000 puan çok fazla 700-800 arası bir şey düşünüyorum
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Androner wrote:lydronk, katılabilirsin tabii.
dwaxer, 1000 puan çok fazla 700-800 arası bir şey düşünüyorum

Benim karakterin 993 puanını kırpacak mıyız yani? :schemes:

.
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Sağol o zaman, hemen yazayım karakterimi:

İsim:Notrium

Kaynak : Mutasyon gibi bir şey olabilir mi? Değilse Doğa gurubuna giriyor sanırım.
Odak: Yer çekimi

Saldırılar:

Ã?öküş: Notrium, yer çekiminin etkisini güçlendirerek rakibinin hareket etmesini zorlaştırabilir, hatta rakibini yere yapıştırabilir.

Baş dönmesi: Notrium bu gücüyle yer çekiminin etkisini arttırıp azaltarak rakibinin dengesini kaybetmesine yol açabilir.

Savunmalar:

Rüzgar: Notrium, bu yeteneğiyle etrafında sürekli değişen bir yer çekimi alanı oluşturur. Ã?rneğin bu alanın içine bir kurşun girmeye kalkarsa, kurşum yavaşlayabilir, havada asılı kalabilir, ya da yere çakılabilir.

Hareketler:

Özgürlük: Notrium bu gücüyle kendisini yer çekiminin etkisinden kurtarıp uçamasa da, çok yükseğe zıpyalabilir ve süzülebilir.

Not: Notrium kağıttan uçakları da çok sever, en sevdiği şey bir tane yapıp onu havada uçurtmaktır. :P

Eğer gereğinden fazla güçlü ya da güçsüz olduysa, etkileri azaltıp arttırmak mümkün, mesela 'Ã?öküş' kemik kırabilir, ya da 'Özgürlük' Notrium'un uçmasını sağlayabilir, 'Baş Dönmesi' daha ölümcül olabilir.

Tekrar teşekkürler bu arada Androner! :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bir de benim karakterimin hikayesi nedir; robot imparatorluğunda bir takım olağandışı deneyler sonucu mu o hale geldik, ne zamandır, böyleyim, kimim ben KİM? :-P Klasik hafıza kaybı olayı mı çekicez yoksa? Gerçi nefret ederim ama benim karakter beyin özürlü olduğuna göre uygun düşer diye düşünüyorum. :mrgreen:

.
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

Androner wrote:gurps'ta karakter yaratmak, özellikle süper kahraman yaratmak zor iş :)

bana biraz yardımcı olun arkadaşlar. ;)

şöyle bir şey yapalım. ben bir karakter örneği yazayım siz de aynı formatta yazın karakterlerinizi. karakterlerinizde en az bir saldırı, bir savunma, bir de hareket yeteneği olsun. isim de koyalım güçlerimize ki daha da karizmatik olsun. ayrıca güçlerininzin kaynağını ve odağını da yazalım.

İsim : Dragon Mother

Kaynak : Elemental
Odak: Ateş ve alevler

Saldırılar :
Alev Yelpazesi; elini yay şeklinde yapmasıyla havada 150 mt yol katedebilen mavi-kırmızı renkli bir alev oluşturur, bu alevi kısaltabilir, uzatabilir. yaklaşık 1538 dereceli k bir ısıya ulaştırabilir. bu ısı demirin ergimesini sağlar.

Savunmalar :
Ateş alemine geçiş; görünmezlik.
Ateş kalkanı; Dragon Mother, derisini ateşten bir kalkana çevirerek mermilere ve bombalara karşı aşırı direnç kazanır.

Hareketler :

Ejder Kanatları: Dragon Mother, kollarının alt tarafından çıkardığı devasa kanatlarıyla uçabilir, alev gücünü kullarak patlama etkisiyle yüksek hızlara ulaşabilir.
esas ismi, Faelha Lendslen, 42 yaşında, sydney doğumlu. biyoloji okudu. overmind uyandığında sydney üniversitesi fen bilimleri fakültesi biyoloji bölümünde asistanlığa başlamıştı. hastalıklar yayılmaya başladığında üniversiteden arkadaşı Sheldon ile evlilik planları yapıyordu. Sheldon'u çok sevdi, fakat evlenmeyi düşünmüyordu aslında fakat hamile kaldığını öğrenince evlenmek istedi. Sheldon, büyük bir şirkette mühendis olarak çalışıyordu.
"Yeni Aids" hızlı bir şekilde avustralyayı etkisine aldı, hamileliğinin 5. ayında Sheldon da virüsü kapmıştı. Hüzünlü bir şekilde ayrılmak zorunda kaldılar, sheldon ayrılmadan önce ondan çocuğu doğurmamasını istemişti, fakat Faelha ısrarlıydı. Kızları Laura babasına çok benziyordu. fakat Laura'nın doğumundan 1 yıl sonra, Faelha iş yerindeyken evlerine ayaklanan insanlar saldırdı, bakıcısının terk ettiği faelha evdeki yangında hayatını kaybetti.

Bu acı haberle Faelha adeta çılgına döndü, nereye gideceğini, ne yapacağını bilemedi. fakat zaman, ona sabretmeyi öğretti. insanların sağlığı için mücadele etmeye karar verdi ve büyük savaş sırasında hemşire olarak görev yaptı.

Savaşın sonlarına doğru bir kısım robot, bulundukları yer altı sığınağına saldırdı. teslim olmaktan başka seçeneği yoktu. eşini, çocuğunu ve sevdiği bir çok insanı kaybetmişti. artık ölmeyi istiyordu.

Köle kampına taşındı. orada 4 ay geçirdikten sonra başka yerlere götürüldü. hem karanlık bölmelerde taşındığı için nereye gittiğini öğrenemedi. fakat havalanmışlardı, arada da olsa denizin sesini ve kokusunu duyabiliyordu.

Sonradan getirildiği yer büyük bir yeraltı kompleksi olmalıydı. bir odaya kondular, yaşayacakları kadar yiyecek veriliyordu. Faelha yalnızdı, sonra rüyalar görmeye başladı, fantastik yaratıklarla dolu rüyalar. rüyalar gittikçe daha inanılır olmuştu. Ortaçağ ülkelerinden birinde yaşadığına inanacak gibiydi. Ejderhalar ile iletişime geçmiş, sanal ülkelerinin kurtulması için bir kaçının desteğini almayı başarabilmişti.

Daha sonra, başka bir odaya taşındı, burada büyük ve siyah bir kapsülün içine yerleştirildi. üzerinde türlü deneyler yapıldı. fakat onu en çok etkileyeni yüksek sıcakta tutulmasıydı, bir yandan beyni de çok hızlı çalışıyor fantastik dünyada çok hızlı bir şekilde hareket edebiliyor, düşmanlarının üzerine ateşten ölüm saçıyordu.

Birden kendini kapsülün dışında buldu. yanında koyu lacivert bir kot ceket ve pantalon giymiş, sarı kıvırcık saçlı mavi gözlü bir adam gördü. adam ona elini uzatarak.

"tarih yazacaksın Faelha, buna hazırlanman gerekli, şimdi elimi tut" dedi.

Faelhanın bir kısmı fantastik alemde düşmanlarının üzerine kor ölüm saçarken öbür kısmı da adamın elini tuttu.
Image
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

dilbilgisi olarak ve anlam düşüklüğü olarak biraz düzenlemeye ihtiyacı var bu background'un ama konsept bu :)

(evet dwaxer kırpacağız :evil: )
Image
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

bütün karakterler brisbane yapay zekasının 2042'de yaptığı büyük deneyin ürünü olarak meydana gelecekler. ama o olaydan önceki geçmişleri de önemli.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Ben de hazırladım bir şeyler; bakalım çok mu uçuk bulacaksınız. :mrgreen:

İsim: Goat

Kaynak: Anti-madde ve paralel evrenler
Odak: Atom-altı parçacıklar ve zaman

Saldırılar :
Bilinç Tacizi: Hedefin aklına girerek hareket ve düşüncelerini yönlendirme, kontrol altına alma.
Dönüştürücü Telekinezi: Maddenin atom yapısını değiştirerek, kırılganlığı, esnekliği, sağlamlığı, sıcaklığı, vs özelliklerini kısmen ya da tamamen değiştirmek.
Uza Devim: Hedefe telekinetik kaba güç uygulamak.

Savunmalar :
Bilinç Radarı: Bilincin küçük bir kısmı devamlı olarak etraftan kendine yönelen bir düşünce, bir ilgi var mı diye tarama yapar.
Refleks Kalkanı: Üzerine zarar verici bir etki yöneldiğinde, telekinetik bir görünmez kalkan oluşturur.
Paralel Ã?ıkış: Yaralandığını hissettiği anda moleküllerine ayrılarak kendini paralel bir evrene transfer eder ve molekülleri sağlıklı şekliyle tekrar birleşir.

Hareketler :
Zaman Bükme: Varlığı iki paralel evren arasında belli bir frekansta titreşirken zaman durmuş gibi olur. Aslında başka bir evrenin zamanını kullanarak bulunduğu evrende çok hızlı hareket ediyormuş gibi bir ortam oluşur. Aslında normal hareket ediyordur ama diğer insan ve varlıklar ona göre o kadar yavaştır ki...
Hayalet Kamuflajı: Varlığı paralel evrenler arasında belli bir frekansta titreşirken bulunduğu ortamda hayali, saydam bir görüntüye bürünür. Görülmesi oldukça zordur, dokunulması ya da tutulması ise imkansızdır.

.
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

Name: Winter's Monk
Race: Human

Source : Chi (yaşam gücü)
Focus : Kinetik Enerji

Attributes [200]
ST 14 [40] (14 insanın en üst seviyesi)
DX 14 [80]
IQ 12 [40]
HT 14 [40]

HP 14
Will 12
Per 12
FP 14

Basic Lift 39
Damage 1d/2d

Basic Speed 7
Basic Move 7

Air Move 14/112
Ground Move 7/14
Water Move 1,4

Social Background
TL: 9 [0]
Cultural Familiarities:
Languages:

Advantages [475]
Catfall (Chi; Feather Fall) [11] (yüksekten bir tüy gibi yavaş düşme)
Clairsentience (Visible; Chi) [40] (Uzak yerlere konstantre olup görebilme)
Combat Reflexes [15]
Crushing Attack (10) (Double Knockback; Increased Range (Ã?2); Chi) [60] includes: dbk damtype from 'Crushing Attack', x2 rangehalfdam from 'Crushing Attack', x2 rangemax from 'Crushing Attack' (edmond’un bahsettiği atak)
Damage Resistance (30) (Force Field; Chi; Limited Defense: Very Common (type)) [135] (karakter, etrafında bir güç kalkanı oluşturarak fiziksel saldırılara karşı aşırı dayanıklı hale gelebiliyor
Enhanced Dodge (3) (Chi) [41] (ataklardan sıyrılma yeteneği, elektrik hızı)
Enhanced Move (Air) (3) (Chi) [54] (havada hızlı gitme)
Enhanced Move (Ground) (1) (Chi) [18] (yerde hızlı gitme)
Flight (Chi) [36] (uçma)
Kinetic Energy Talent (4) [20] (kinetik enerji yeteneği)
Super Jump (25m yukarı, 100 m ileri) (5) (Chi) [45] (süper zıplama)

Stats [200] Ads [475] Disads [0] Quirks [0] Skills [0] = Total [675]

Hand Weapons

Ranged Weapons

Armor & Possessions

Edmond, karakterini hazırladım. Bir göz at bakalım. Gm’iniz kaybolmadı buralardayım hala . Sıra diğerlerinde
Image
Post Reply