Hakmarun ...... Öalışmalar, yorumlar, konuşmalar, v

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Bişi sorucam, şimdi orda Edmond'un üstünden geçerek çapraza gidebilirim değilmi yani y-10, x-7 ye geçebilirmiyim?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Image

Bu pozisyonda Astil, Scorp4'e melee attack yapabilir. Kapının kenarından ötürü +2 "cover" bonusu var akrebin ama blinded olduğundan rakiplerine +2 bonus veriyor durum dengeleniyor.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Bişi sorucam, şimdi orda Edmond'un üstünden geçerek çapraza gidebilirim değilmi yani y-10, x-7 ye geçebilirmiyim?
Evet geçebilirsin.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Bu akreplerin hastalık bulaştırma gibi bi imkanları varmı ?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Bu akreplerin hastalık bulaştırma gibi bi imkanları varmı ?
Yok
.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Bişi sorcam, Edmond elven accuary sayesinde 2 tane saldırı yapmış ama ben şöyle biliyordum. Bir attack yapıosun eğer başarılı olmaz ise bir tane daha deniyorsun.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Edmond'un yazdığı bana action point gibi geldi.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Bişi sorcam, Edmond elven accuary sayesinde 2 tane saldırı yapmış ama ben şöyle biliyordum. Bir attack yapıosun eğer başarılı olmaz ise bir tane daha deniyorsun.
Yok elven accuarcy eğer biri ıskalarsa bir attack roll daha koymaya yarıyor, güzel bir hareket yapmış ikisi de isabet olursa bonus dmg var çünkü o yüzden işini garantiye almak istiyor.

İki hareket üst üste yapması ise (belirtmemiş ama) sanırım "action point"ini harcıyor anladığım kadarıyla; değil mi Edmond?

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

İşte onu diyorum, o action pointi, elven accuary ile karıştırmış. Tamam işte dediğim gibi, biraz yanlış anlaşılma sağlayacak olarak yazmışım.Senin dediğin ile benim dediğim şey aynı yani ama anlatma tarzım yetersiz :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:İşte onu diyorum, o action pointi, elven accuary ile karıştırmış. Tamam işte dediğim gibi, biraz yanlış anlaşılma sağlayacak olarak yazmışım.Senin dediğin ile benim dediğim şey aynı yani ama anlatma tarzım yetersiz :D
:D Tamam, yalnı9z action pointini harcayan, harcadığını yazsın ki elimizde resmi belge olsun sonra itiraz filan olur, ne me lazım. :-P

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Arkadaşlar bence şöyle yapalım, online olanlar direk yazsın.

Dwaxer yazmayı unutmuşum eğer Alain giderse oraya beni scorp 4 e ok atmış olarak say Twin Strike, Hunter Quarry yine.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Sonunda her şey normale döndü ve kendimi garip hissetmek kurtuldum :D :D :D :D :D :D :D

Bir de, Elven Accuracy özelliğine baktığımda Serbest Aksiyon olarak ikinci bir saldırı yapabilirsin diyordu, yani Aksiyon Point değil, Encounter kullanarak bir saldırı daha yapıyorsun.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Bir de, Elven Accuracy özelliğine baktığımda Serbest Aksiyon olarak ikinci bir saldırı yapabilirsin diyordu, yani Aksiyon Point değil, Encounter kullanarak bir saldırı daha yapıyorsun.
Encounter kullanmak diye bir olay yok; bu elflere has bir encouter power. Açıklaması da şöyle eğer bir attack roll zarı atıp da beğenmezsen ben zarı bir daha atacağım diyerek şansını tekrar deniyorsun ve 2. attığın zar geçerli oluyor.

Masa üstü oynarken bunu uygulamak kolay ama forumda oynarken biraz değişik uygulamamız gerekir; Siz (elf olanlar) özellikle kaçırmak istemediğiniz bir vuruşa "elven accuary" diye belirtirsiniz, zarınız ıska gelirse elven accuary kuralını uygularım ben de. Ã?rneğin Two Fang encounter hareketine muhakkak siz söylemeseniz bile ben de unutmazsam eğer :-P muhakkak uygularım çünkü iki atışın da isabetli olması durumunda ekstra dmg geliyor. Siz elven accuracy yazsanız da ıskalamadığınız sürece hakkınız devam eder. Ancak unutmayalım her encounterde 1 defa kullanabiliyorsunuz.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

şimdi Edmond öldü diyelim, biz bunu kolyelerle geri götürcez. Canlandırtıktan sonra geri dönmek için tekrar yolmu alcaz. Yoksa ışınlayacak bişi varmı?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:şimdi Edmond öldü diyelim, biz bunu kolyelerle geri götürcez. Canlandırtıktan sonra geri dönmek için tekrar yolmu alcaz. Yoksa ışınlayacak bişi varmı?
Yok, kolyeler sadece geri döndürüyor. İleri seviyelerdeki bazı ritüeller dediğin şekilde teleport imkanları sağlıyor ama kısıtlı, çok güzel, mükemmel bir teleport büyüsünün seviyesi oldukça yüksek oluyor, epic seviyelerde ancak. Seyredi'nin ölmesi o kadar da kolay değil, 3 kere death savig throw başarısız atması lazım ki, o zamana kadar herhalde biriniz acıyıp iyileştirir. :schemes: Yoksa... :-P Hepinizin cebinde 1'er healing potion var unutmayın. Healing potion içmek de minor actiondur, başkasına içirmek standart actiondır. Yani Seyredi'nin cebinden şifa iksirini alıp kendisine içirebilirsiniz bile akıl vermiş gibi olmasın. :mrgreen:

.
Post Reply