Hakmarun ...... Öalışmalar, yorumlar, konuşmalar, v

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz yine kaçırdın sıranı, senin yerine bir encounter hareketi çeksem mi? Daily yapmam canım :schemes: Encounter olabilir ama. Neyse 1-2 saat daha bekleyelim. Efla da atsaydı iyi olurdu aslında.
.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Dwax yazcakmısın bugün sonuçları?
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

4th ed.'e burada heyecanla başlamıştım. Fakat şu an içimden yazmak gelmiyor. :cry:
Heycanımı tuz buz eden oyun zevkini bırakmayan kişi de Edmond. Müsibet çetesini okuyorum orada da oynamadığım halde delirtiyor beni.
Ortak hikayeleri de Edmond'un garip hükmetme mi desem ne desem bilemediğim tavrından dolayı bırakmıştım. :D
Bundan sonra Edmond'un katıldığı oyunlara katılmayacağım. Taa ki bu tavrını düzeltene kadar. :mad:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:4th ed.'e burada heyecanla başlamıştım. Fakat şu an içimden yazmak gelmiyor. :cry:
Heycanımı tuz buz eden oyun zevkini bırakmayan kişi de Edmond. Müsibet çetesini okuyorum orada da oynamadığım halde delirtiyor beni.
Ortak hikayeleri de Edmond'un garip hükmetme mi desem ne desem bilemediğim tavrından dolayı bırakmıştım. :D
Bundan sonra Edmond'un katıldığı oyunlara katılmayacağım. Taa ki bu tavrını düzeltene kadar. :mad:

Evet, Edmond biraz (biraz mıııı??) başına buyruk bir kişilik ve anarşist. Musibet çetesinde önemli değil çünkü konsept uygun ama Hakmarun'da konseptimiz birlik beraberlik, iyilik güzellik vs; yani gruba, konsepte uyum göstermek zorunluluğu var. Edmond umarım bundan sonra (Hakmarun için söylüyorum) kendin gibi değil de konseptin gerektirdiği gibi ve biraz daha grup çalışmasına uyumlu olmasını rica ediyorum.

Tersyuz senin bu sebeple bırakman için erken bir iki hata olur, sonra düzelir. Ben ayrılmana izin vermiyorum :-P Oyna oyununu her şey güzel olacak, o kadar senaryo hazırladım saatlerimi sizin için harcadım biraz da bana acıyın.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Dwax yazcakmısın bugün sonuçları?
Yok maalesef çıkmam lazım birazdan yetişmeyecek bugün. Yarına artık.
.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Tersyuz bari 3. kez(doğru diyorum değil mi?) edmond yüzünden bırakma :D Gülüyorum çünkü alıştık bu durumlara. Gerçekten dwaxer izin vermiyorsa olay bitmiştir. O kadar emek verdi :)
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Edmond bence bundan sonra gerekli hassasiyeti gösterecektir.

Ama bir de şu yanından bakmak laızım olaya. Bir rol yapma oyununda etkileyebileceğiniz bütün şeyler bellidir. Yani isterseniz dağları yerinden kaldıramazsınız (dm yapar ona bişey demiyorum =) ) ya da insanların karakterlerini değiştiremezsiniz.

Grubunuzda başınabuyruk bir karakter de olabilir. Sizin yapmanız gerekenona göre roleplay yapmak. Gerçek hayatta da başınabuyruk karakterlerle karşılaşabiliriz. Bazen elimizden birşeyler gelir ve belki onlara ders verecek bir oaly çıkabilir. Bazen de öyle olmaz. Yani karakterleri de olduğu gibi kabul edip oyun oynayabiliriz ayrılmaya vesaire hiç gerek yok.

Hikaye mevzusunda durum farklıydı. Ã?ünkü herkes bir nevi dmydi buara dwaxer işleri kontrol altına alabilir. Ayrıca böyle bi durumun zararını herşeyden önce karakterin kendisi çekiyor bu da açık.

Sitede oynalılan oyunlarda ne garip karakterler vardı. Başınabuyrukluk normal bi özellik sayılır =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Alenthas arkadaşlarına Bluff yapmışsın ama bu tür uygulamaları birbirinize yapmayın ya da yapıyorsanız bana özel mesajla bildirin veya spoiler mesaj atın (evet bizim oyunumuzda spoiler mesajlar olursa ilgili kişi ve DM okuyabilir diğerleri meraklarına sahip çıksın, oyunun zevki olmaz yoksa!) Neyse birbirinize diplomasi, blöf filan yaptığınızda bunun sonucu zara bağlı olmaz, çünkü karşındaki oyuncu senin anlattıklarından kendine göre bir çıkarım yapar. Ben zar atıp, "arkadaşlar hepiniz Ienkep'in yalanına inandınız!" mı diyeyim yani? :mrgreen: Sen oraya blöf yazmasan zaten şüphelenilecek bir şey yoktu ortada.

Dediğim gibi birbirinizi ikna etmeye çalışabilirsiniz ama oyuncunun verdiği karara ben hükmedemem.

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hayır ama mesela "Ienkep böyle dedi sana da doğru geldi." diyebilirsin, karakterin takip edip etmeyeceği ona kalmış. Eğer inanmasına rağmen takip ederse ya da sorgularsa bu zaten onun RP yanlışıdır :) Ya da mesela "seni burada yalnız bırakmayayım, başına birşey gelir" diyerek takip edebilirler, bu da benim işimi kısıtlar. FRP'de çareler tükenmez! Neyse, sorun olmaz diye düşündüm. şüphelenecek birşey tabii ki yok ama ben sanmıyorum ki kimsenin bi halfling rogue'u tek başına bırakacağını? Bundan sonra ilk sana haber verir, sonra spoiler olarak yollarım. Ki gerçi bazıları okur spoilerları :) Mesela ben olsam okurum :angel:
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Hayır ama mesela "Ienkep böyle dedi sana da doğru geldi."
Yok öyle olmaz da sen yalan söylersin (yalan olduğunu ben bilirim diğerleri bilmez) ben o zaman gizlice senin Bluff zarını atıp karşındakilerin pasif Insight değeri ile karşılaştırırım. Senin blöfün iyiyse hiç bir şey demem ama senin blöfün iyi olmazsa diğerine spoiler olarak
Ã?rnek Spoiler:

Code: Select all

Ienkep'in konuşmaları bir tuhaf, sanki bir şeyler saklıyor gibi!
şeklinde, vs uyarırım kandırmak istediğin kişiyi. Tabii spoilere bakmamak lazım zevki kaçar oyunun.

.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ya da o kişilere özel mesaj yoluyla bildirirsin? Hımm doğru diyorsun aslında.
Image
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Oynamak için neyi beklioz biz :D
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Neyi görüp (görmek var, görmek var) neyi görmediğimi dwaxerdan öğrendiğim zaman sanırım oynamaya devam ederiz.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Neyi görüp (görmek var, görmek var) neyi görmediğimi dwaxerdan öğrendiğim zaman sanırım oynamaya devam ederiz.

Alenthas yazdım ya neyi gördüğünü. Odanın içi karanlık zaten. Resim koydum ordan da anlaşılıyordur. İçerdeki akrep de sen kapıyı aralayınca ışığı gördü anladı birilerinin geldiğini (zaten akreplerde termosences olduğunu söylemiştim; aynı döşemeye bastığınız için hissediyorlar sizi. (hade ip ucu vereyim: tıkırtılardan 2 tane akrep varmış gibi geldi sana)
Sizin gibi kahramanlar için kolay o oda. :-P

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Arkadaşlar kapının önündeki sandıklar, vs hareketlerinize engel olmuyorlar. Aslında boyutları daha küçük. Herhangi bir penaltı yok yani.
Post Reply