Hakmarun ...... Öalışmalar, yorumlar, konuşmalar, v
Yok önemli değil yandaki masanın üzerine alacağım seni. Masaya çıkıp üstünden atıyorsun ışını.Efla wrote:Yazdım yolladım meersem tam göremiyomuşuz içeriyi sonuna ona göre bişeyler ekledim.
Yalnız diğer arkadaşların (Quarion ve Clicks) rpleri değişebilir isterlerse çünkü akrepleri oynatıcam kapıya doğru. Ienkep'i ısırtacağım :schemes:
AlenthasLeasess wrote:Niye yaaa, hiç saldırı yemediğim için mi yapıyosun bunu bana
Alain ve Kharadan bulunduğunuz yerden melee attack da yapabilirsiniz ama melee attacklarınıza -2 cover cezası getireceğim "çapraz kapı ağzı" olduğundan. Ancak ranged attacklara ceza yok.
Astil'in bu pozisyonda melee attack yapmasına imkan yok gibi duruyor şimdilik; Quarion yeni mesaj atarsın sen de.
.
.
Neyse Tersyuz bana, "sen oynarsın yetişemezsem," demişti, ben de bu seferlik oynattım Alain'i.
şimdi Alenthas, sıra Ienkep'te! Üstteki Akrep tarafından tutulmuş vaziyettesin. Escape yapıp kaçmaya çalışabilirsin ama kaçabilirsen akrep iğnesiyle sana bir immediate attack yapar. Gerçi senin Opportinity attacklara karşı çok yüksek defansın vardı herhâlde. Halflingden dolayı Opp attacklara karşı +2 bonusun ayrıca vurulsan bile "Second Chance" powerini kullanarak saldırıyı tekrarlattırabiliyorsun. Ayrıca Artfull Dodger Rogue olduğun için Opp attacklara karşı Cha modifierin kadar yani +4 daha AC bonus alıyorsun ki Opp attacklara karşı senin toplam AC:22 oluyor
Full-Plate giymiş gibi olmuşsun yani heh heh.
.
Neyse Tersyuz bana, "sen oynarsın yetişemezsem," demişti, ben de bu seferlik oynattım Alain'i.
şimdi Alenthas, sıra Ienkep'te! Üstteki Akrep tarafından tutulmuş vaziyettesin. Escape yapıp kaçmaya çalışabilirsin ama kaçabilirsen akrep iğnesiyle sana bir immediate attack yapar. Gerçi senin Opportinity attacklara karşı çok yüksek defansın vardı herhâlde. Halflingden dolayı Opp attacklara karşı +2 bonusun ayrıca vurulsan bile "Second Chance" powerini kullanarak saldırıyı tekrarlattırabiliyorsun. Ayrıca Artfull Dodger Rogue olduğun için Opp attacklara karşı Cha modifierin kadar yani +4 daha AC bonus alıyorsun ki Opp attacklara karşı senin toplam AC:22 oluyor
.
Tabii mantıken yaptığımız çıkarımlar önemli. Ben bir de işin teknik yanını anlatayım: Bıçağınla vurmak bir standart action, akrebin kollarından kurtulmak, yani grab'dan kurtulmak için escape yapmak move action'dır. Bu durumda yazdığın hareketi yapabilirsin. Ã?te yandan standart action'dan vaz geçip escape yaparak birincide başaramazsan bile ikinci bir escape denemesi de yapabilme hakkın olurdu (standart yerine move action yapabiliyorsun bildiğiniz gibi) Başarılı bir escape sana 1 kare shift hakkı verir; yani grabdan kurtulur kurtulmaz 1 kare uzaklaşırsın (aslında Opp attack olmaz ama akrebin özel yeteneğinden dolayı oluyor)AlenthasLeasess wrote:Ienkep sinirlenmiştir "Grrr!"
Bıçağını kendini yakalayan akrebe geçirip kaçmaya çalışacaktır (bilmiyorum çok mu abartı oldu ama bir turn 6 saniye. Bıçak saplayıp kaçmaya çalışacak kadar çok vakit var diye düşünüyorum? Yani en azından mantıken. Eğer çok abarttıysam sadece kaçmaya çalışacağım).
Ancak sonuç olarak senin akrebin elinden kurtulamaman imkansız, o yüzden yaptığın hareket çok doğru. Grab'dan kurtulmak için Acrobatics vs Reflex atacaksın ki 1 bile atsan alt ediyorsun akrebi (çünkü Acrobatic bonusun +11)
Edit: Bu arada Alenthas senin 6 saniye dediğin raundun süresi, senin turun değil yani. 6 saniyede herkesin sırası geçmiş oluyor. Biz zamanı durdurmuş gibi oynuyoruz oyunu. Aslında şu günlerce süren 2-3 raundluk oyunlarımız filme çekilse 20 saniye filan sürer.
.
.
Ne oldu bu gruba yahu; sıkıldınız mı hemencecik?
Arkadaşlar o bulduğunuz kimyasalları bu başlık altında paylaşın ben de geçeyim excel tablonuza. Hatırlatayım:
Sandıktan Ã?ıkanlar:
Lvl-5 Alchemical Silver*5adet: Bu tozu bir silaha uyguladığınızda bir süre gümüşsü özellik kazandırır.
Lvl-1 Clearwater Solution*8adet: Bu topağı belli miktarda suya attığınızda, su kirli, hatta zehirli vs bile olsa içilecek kadar temiz hâle gelir.
Lvl-3 Ghoststrike Oil*13adet: Bu yağı silaha sürüp hayalet gibi varlıklara vurduğunuzda etkili olabilirsiniz.
Lvl-3 Slow-Step Oil*1adet: Bu yağı silahınıza sürdüğünüzde bir süre düşmanlarınıza yaptığınız ataklarla onları yavaşlatabilirsiniz. (slowed)
Lvl-6 Smokestick*1adet: Bu küçük çubuğu tutuşturduğunuzda 1den itibaren 5 kare çevrenize bir duman yayılarak kamuflaj oluşturur. (standart action – bir sonraki turunun sonuna kadar duman etkilidir)
Lvl-2 Tanglefoot Bag*2adet: Bu küçük deri çantaları birisine fırlattığınızda (ranged 5/10) isabet ettirirsen hedef senin bir sonraki turunun sonuna kadar yerinde kalır (immobilized)
Lvl-4 Tracking Dust*2adet: Bu tozu bitişik 5 kareye serptiğinizde oradaki izler belirginleşir ve izleri bulmak konusunda Perception checkiniz için +7 modifier kullanabilirsiniz.
.
Ne oldu bu gruba yahu; sıkıldınız mı hemencecik?
Arkadaşlar o bulduğunuz kimyasalları bu başlık altında paylaşın ben de geçeyim excel tablonuza. Hatırlatayım:
Sandıktan Ã?ıkanlar:
Lvl-5 Alchemical Silver*5adet: Bu tozu bir silaha uyguladığınızda bir süre gümüşsü özellik kazandırır.
Lvl-1 Clearwater Solution*8adet: Bu topağı belli miktarda suya attığınızda, su kirli, hatta zehirli vs bile olsa içilecek kadar temiz hâle gelir.
Lvl-3 Ghoststrike Oil*13adet: Bu yağı silaha sürüp hayalet gibi varlıklara vurduğunuzda etkili olabilirsiniz.
Lvl-3 Slow-Step Oil*1adet: Bu yağı silahınıza sürdüğünüzde bir süre düşmanlarınıza yaptığınız ataklarla onları yavaşlatabilirsiniz. (slowed)
Lvl-6 Smokestick*1adet: Bu küçük çubuğu tutuşturduğunuzda 1den itibaren 5 kare çevrenize bir duman yayılarak kamuflaj oluşturur. (standart action – bir sonraki turunun sonuna kadar duman etkilidir)
Lvl-2 Tanglefoot Bag*2adet: Bu küçük deri çantaları birisine fırlattığınızda (ranged 5/10) isabet ettirirsen hedef senin bir sonraki turunun sonuna kadar yerinde kalır (immobilized)
Lvl-4 Tracking Dust*2adet: Bu tozu bitişik 5 kareye serptiğinizde oradaki izler belirginleşir ve izleri bulmak konusunda Perception checkiniz için +7 modifier kullanabilirsiniz.
.