Hakmarun ...... Öalışmalar, yorumlar, konuşmalar, v

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Yahu şu Astil ile Ienkep'in resimlerini değiştirsek, renkli yapsak olur mu? Tamam güzel resimler de haritalarda renkli resimler daha belirgin duruyor, bunlar hayalet gibi! :roll:
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Efla wrote:Arkadaşlar bence hemen kurtun yanına koşturmayın. Uzaktan saldırı yapabiliyosak mesafe bize bir avantajdır. Bunu kullanalım bence.

Biraz daha yaklaşınca da ben yavaşlatmayı deneyeceğim. Yani eğer başka düşman da çıkmazsa. Maymun ede ede dövebiliriz gibi geliyor. O yüzden yanına yaklaşmakta ısrarcı olmayalım bence şimdilik. Hem tobiası bile hart diye yemiş sizi napar kimbilir =)
Ben kurdun bana saldırmasını istiyorum.Böylece 3d10+12 civarında bir güçle vurabileceğim ona.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hahahaha, ben de yanlış başlığa atmışım yazıyı :D Neden böyle bir hata yaptım anlamadım :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Kurdu görünce yaptın böyle bir hata. Oyunları birbirine karıştırmaya başladın, 3 tane fazla mı oldu ne? :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

:D Ah Hakmarun grubu nasıl kandırdım sizi!! "HA HA HA!! ASLA BAşARAMAYACAKSINIZ!!" :schemes:
Daha bitmedi entrikalar :schemes: Skillerinizi kullanmamanın cezalarını çekiyorsunuz.

.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Skilleri kullanmak konusunu biraz daha açabilirmiyiz? yani aktif olarak kullanmayı mı denemeliydik?

Genelde denediğimiz bişey bi skille alakalıysa onun checki yapılır diye düşünmüştüm aktif şekilde bizim belirtmemiz gerek galiba.

Evil grup oynayacaktık. O zaman acımaz dışarı atardım kendimi. Ya da az şehre yakın biyer olsa yine dışarı kaçabilirdim ama şimdilik anca beraber kanca beraber bakalım =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Efla wrote:Skilleri kullanmak konusunu biraz daha açabilirmiyiz? yani aktif olarak kullanmayı mı denemeliydik?
Genelde denediğimiz bişey bi skille alakalıysa onun checki yapılır diye düşünmüştüm aktif şekilde bizim belirtmemiz gerek galiba.

Tabii aktif olarak kullanmaktan bahsediyorum. Normalde Take 10 yapıyorum ben sizin için, yani 10 atmış gibi skill checklerinizi hesaplıyorum. Hatta bazı durumlarda pasifin yanında aktif check de atıyorum. Ã?rneğin pasif Insight ile hiçbirinizin fark edemediği bir şeyi, hepinizin dikkati oraya yöneldi diye, ayrıca aktif check de yaptım, nitekim Kharadan -1 modifier ile ama 20 atarak kazanmıştı.

Pasifin (Take 10) yetmediği ama aktif uygulansa faydası olabilecek birkaç Ã?rnek verecek olursam;
zor da olsa Tobias'ın yaralanmış numarasını ve başka şeylerini Insight ile,
Nathreddas Dedect Magic ile bazı durumları,
Tuzakları Perception ile, (bunun için imzamı değiştirdim hatırlanması açısından ama işe yaramadı pek – en önemlisi de bu sanırım. şimdiye kadar, “etrafı araştırıyorum, sağa sola iyice bakıyorum!” diyen çıkmadı pek)
Ayrıca bunları en fazla modifierli arkadaşınıza “aid another” ile yaptırırsanız, müthiş artısı olur.

şimdi Efla senin dediğini de ben anladım; yazdığın ile belki de “check” yaptığını kastediyorsun ama ben anlamıyorum. Olabilir, benim de gözümden kaçabilir tabii. Ama renkli olarak “X check” gibisinden not düşerseniz garantili olur, böylece benim de gözümden kaçmaz kesinlikle. Hatta, “diğer arkadaşlardan yardım istiyorum X check yaparken,” diye diğerlerinin “aid another” desteğini de emri vaki olarak alabilirsiniz, şartlar uygunsa.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bu arada sonradan aklıma gelen; Nature trained olanlar, kurdu incelemeleri sonucunda DC:26 gibi yüksek bir başarıyla kurdun evcil olduğunu anlayabilirlerdi.

Ayrıca benim aklıma gelmeyen ama oyuncu arkadaşlarımın akıl edeceği bütün eylemler kabul olunur. Direk etkilemese bile seçeceği arkadaşına +2 bonus verme şeklinde faydası olabilir.
Ã?rneğin Thievery check'e diğerlerinin yardım etmesi mümkün değil ama örneğin "dungeon"daki bir -false floor gibi- zindanın yapısıyla ilgili bir tuzağı etkisiz hale getirmek için Dungeneoring trained bir arkadaşımız, fikirler verebilir yani +2 yardımcı olabilir. Ya da yine sihir içeren bir tuzağı etkisiz hâle getirirken, trained arcana bilen büyücümüz, hırsız arkadaşımıza neden yardımcı olmasın.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
RP bonusu 10 exp kazandınız arkadaşlar. Güzel, konuşmalar var, Tobias'ın kulakları çınlıyor bu arada. :D

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Sütunların arkasına saklanarak, yarım ya da tam cover bonus da alabilirsiniz, tahmin edebileceğiniz gibi. :-P

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Efla sende sıra (Kharadan ve Seyrdi'nin vuruşlarıyla çalışan turretin 4 hit pointi kalmıştır, Astil encounter power harcamak için oraya koşuyor ama gerek yok; eğer sen bu turreti vurursan Astil'i diğerine yönlendireceğim ya da Astil'in encounter yerine muadil at-will vuruşu yaptıracağım)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ya ben senin otomatik zarları atıp ona göre birşey görüp görmediğimizi yazdığını sanıyordum. Ã?yle değilse ben etrafı iyice araştırmak istiyorum.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Ya ben senin otomatik zarları atıp ona göre birşey görüp görmediğimizi yazdığını sanıyordum. Ã?yle değilse ben etrafı iyice araştırmak istiyorum.

Sen, üzerinden bir kere geçtiğin ve yaralandığın tuzağa tekrar basıyorsun!
Ben otomatik olarak 10 attınız kabul edip hesaplıyorum Perception checklerinizi ama aslında sana onu da yapmamam lazım, çünkü ilgisizsin! Gerçekleri kabul edelim.

Benim oynadığım grupta da bir bayan rogue var; o da senin gibi ilgisiz. Geçen gün bir define sandığını hop diye açıverdi; oluşan patlamada bir lanete uğradı, yüzü gözü çirkinleşti karizması -4 azaldı. şimdi fellik fellik kendisini iyileştirecek yetenekli bir büyücü arıyor.

Demek istediğim (ben D&D'yi öğreneli çok da fazla olmadığı hâlde şunu öğrendim) Bir gruptaki değişik yeteneklere sahip elemanların üzerine düşen bazı görevler var; görev dağılımı gibi.

1-Fighter ve benzeri: Kaba kuvvet gerektiren yerde, sıcak çatışmaya girer, grubun ranged attack yapan üyelerini korur, düşmanın önünü keserek gerideki arkadaşlarına ulaşılmasını engeller vs.

2-Büyücü ve benzeri: Büyü gereken yerlerde devreye girer.

3-Ranger benzeri: Doğada sağ kalma, iz takibi, yol, yön bulma işleri.

4-Rogue: Tuzakları bulma, etkisiz hâle getirme, kilitleri açma. Gizlilik ve dikkat gerektiren operasyonlar, sinsi saldırılar, yankesicilik.

Bir rogue koştura koştura gitmez bir kere, nereye bastığına dikkat eder, daima sağını solunu inceler, daima gölgelerden yürür! Yanlış mıyım arkadaşlar?

Haa, ama -Efla’nın da zamanında dediği gibi- aranızda, “mükemmel olmayan” arkadaşlarınızın olması, (ki kimse mükemmel değildir) yapılan hatalar vs, oyuna renk katan, bir noktaya kadar zevkini arttıran unsurlar olabilir. Yalnız şunu bilmen lazım Alenthas, her şeyi ben otomatik olarak yapamam, yapmam. O zaman seni mızraklı tuzaklardan da atlatmam gerekirdi. Senin (sen derken oyuncuların demek istiyorum) zekice planlanmış başarıların nasıl bana duygusal bir haz veriyorsa, (çok veriyor hem de) burnunun sürtülmesi de beni o kadar eğlendiriyor. İtiraf edeyim bariz hatalar biraz canımı sıkıyor ama bunları da, o anın stresiyle yapılmış gibi kabullenmek artık benim için zor değil. Gerçekten de içeriye zehirli gaz dolarken, kişi bildiği hâlde tuzaklı yere tekrar basabilir. Ya da kapılar tıkandığı hâlde nereye koştuğunu bilmeden koşabilir, paniğe kapılabilir. Neyse, amma uzattım, bunu kimse okumaz herhâlde. :-P

.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Dmnin serzenişi olmuş =)

Bence arkadaşlar oyuna biraz daha kaptırmalıyız kendimizi gerektiğinde şaşırıp gerektiğinde korkmalıyız. şu soruyu daha sık sorun kendinize karakterimin yerinde olsam ben ne yapardım. Mesela bir tuzak yüzünden yara bere içinde kaldıktan sonra ikinci sefer için o kadar cesur olur muyydum?

Ya da yapılması gereken şeyler hakkında gerçekten öyle mi düşünürdüm. Yoksa bazı kişisel sebepler bunun önüne geçebilir miydi. Ã?rneğin korkar mıydım? telaşlanır mıydım?

Böyle olunca hem bu problemler çözülmiş olur hem daha çok eğleniriz bence

Bu arada dwaxer merak etme okudum ben tamamını =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

şu anki pozisyonunuzda kullandığınız skill checkler de standart action sayılır, yani 1 turda 1 skill check yapabilirsiniz.
Post Reply