Hakmarun - Orcus'un Dehşeti. (OYUN)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Astil 2 adım ilerler.[(İlk sağ çapraz(y-7,x-8 ) sonra bir adım sağa(y-7,x-9)]

İlerledikten sonra yanındaki şeye ve etrafına bakınmaya başlar.Perception
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Lanet olsun yeterince şey hatırlayamıyorduKelimenin tam anlamıyla kapana kısılmışlardı. Bildiklerini paylaşırsa belki birilerinin işine yarardı.

"Heykeller konusunda haklıymışım. Ama nasıl aktif oldukları konusunda hiçbir fikrim yok. Moral bozmak istemem ama bize verilen tılsımların da kaçmaya yardımcı olacağını sanmam"

Yeterince yaşlaşabildikten sonra (x3 y8) Tobias'ın attığı kutuyu Sihirli Eller yardımıyla (Mage Hand) Tutup kendi yanına getirecekti. Aklına başka bişey gelmiyordu. İçinde işe yarar bişeyler olabileceğini umuyordu.

tuzaklar daha çok Ufaklığın uzmaklık alanına girmesi gerekiyordu.Nasıl yardımı dokunabilirdi bilmiyordu.

Sanırım 2 Move action 1 minor action oluyor yapabiliyorduk değil mi ?
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
4.Raund:

Kharadan:
Hiçbir şey yapmaz warlord.

Seyredi:
Bir turretle daha uğraşmak çok saçma olurdu.O yüzden dikkatli olmak gerekiyordu. "Aranızda ne yapabileceğimizi bilen varsa bir şeyler yapsın, herkes, ÇOK dikkatli bir şekilde etrafı araştırsın.Başka fikri olan varsa ayrı tabiî." X5-Y12'e etrafa bakınarak gitti. Perception
Perception check: başarılı!
“Dikkat arkadaşlar, buralarda başka tuzaklar var!!” Seyredi neredeyse kendisi de basacakken önündeki parke taşın diğerlerinden farklı olduğunu farkeder. (haritada koyu kırmızı kareler!) Dikkat ettiğinde yakın çevrede 4 tane tuzak tetikleyici taş görür. Arkadaşalarına “şu, şu, şu, şu taşlara basmayın sakın!” diye tarif eder tuzakların yerini. Ayrıca karşıdaki kapının yanında (x8/y18) üzeri bir kapakla kamufle edilmeye çalışılmış, etrafına göre farklı görünen bir parça görür. (haritada mor ile gösterilen: kumanda tablosu) “Hey şu kapının yanında da, şüpheli bir şey gördüm!” diye uyarır diğerlerini.

Nathreddas:
Lanet olsun yeterince şey hatırlayamıyorduKelimenin tam anlamıyla kapana kısılmışlardı. Bildiklerini paylaşırsa belki birilerinin işine yarardı. "Heykeller konusunda haklıymışım. Ama nasıl aktif oldukları konusunda hiçbir fikrim yok. Moral bozmak istemem ama bize verilen tılsımların da kaçmaya yardımcı olacağını sanmam" Yeterince yaklaşabildikten sonra (x3 y8 ) Tobias'ın attığı kutuyu Sihirli Eller yardımıyla (Mage Hand) Tutup kendi yanına getirecekti. Aklına başka bişey gelmiyordu. İçinde işe yarar bişeyler olabileceğini umuyordu. tuzaklar daha çok Ufaklığın uzmaklık alanına girmesi gerekiyordu.Nasıl yardımı dokunabilirdi bilmiyordu. 2 Move action 1 minor action yapabiliyorduk
Nathreddas, “Mage Hand” ile yerdeki nesneyi alarak kendi ellerine getirtir. Bu kahverengi nesne silindir şeklinde, 1,5-2 karış boyunda, içine rulo edilmiş kağıt belgeleri, haritaları vs koymak için kullanılan, sertleştirilmiş deriden yapılma, dışı verniklenmis kapaklı bir kutu. Kapağı kapalı ve içinin boş olmadığını belli edecek kadar ağır.

Ienkep:
Seyredi’nin işaret ettiği; kapının yanındaki, gizli kumanda tablosu olma ihtimali olan yere gider. (2 move)

Astil:
Astil 2 adım ilerler.[(İlk sağ çapraz(y-7,x-8 ) sonra bir adım sağa(y-7,x-9)]
İlerledikten sonra yanındaki şeye ve etrafına bakınmaya başlar.Perception
Ancak Seyredi’nin uyarısıyla gördü tuzak plakalarını. (haritada kırmızıyla görünen bütün kareler tuzak tetikleyici parke taşlardı; üzerinden geçersen aktive olur) Başka bir şey farketmedi.

Hit Points:
Kharadan: 25-15=10+10=20
Seyredi: 22-5=17
Astil: 28
Nathreddas: 24
Ienkep: 22-4=18-9= 9

Image

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Seyredi bir işe yaramış olmanın mutluluğuyla karelere basmadan X5-Y15'e kadar gitti (yandan çaprazdan vs.)

Ama etrafa baka baka

perception
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Ienkep bu mekanizmanın bir çeşit tuzağı aktive edip etmediğini kontrol etmek ister.
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Ienkep bu mekanizmanın bir çeşit tuzağı aktive edip etmediğini kontrol etmek ister.

.

Duvara yapıştırılmış bir plakayı kaldırınca altından üzerinde kabartma resimler olan bir yüzey çıkar. (aşağıdaki resim) Buradaki kareler (her kare ayrı ayrı) sanki buton, bir düğme gibi üzerine bastırılınca içeri yaylanacakmış gibi duruyor.
History check: başarılı
Ienkep, buradaki bazı semboller sana “Satranç” denilen oyunu anımsattı!

Image

Ienkep'e Not: Bu plakayı kaldırıp, altındaki mekanizmayı etkisiz hale getirmeye çalışabilirsin
DC:20 Thievery Skill Challenge (6 başarı) Eğer 6 başarıdan önce 2 başarısızlık yaşarsan düzenek infilak eder ve henüz çalışmamış tuzaklar harekete geçer.
1.Thievery check(3):16 başarısız.
.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

"Sanırım bir şeyler buldum. Ama ne olduğuna pek bir anlam veremedim açıkcası. Ã?abuk buraya gelip bana yardım etseniz iyi olacak, bu tuzakları kapatmanın bir yolu olabilir. Belki bir bulmaca..."
Image
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Elindeki kutunun i,çinde ne olduğuna şöyle bir göz atacaktır.

Daha sonra Hatırladığı kadarıyla Ienkep'in önceden bastığı yerlere basmaya özen göstererek yanına gider.

"Bulmaca... en azından birumut ışığı değil mi?"
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Tuzaklara basmamaya çalışarak İenkeep'in yanına gitti.

"Bir satranç oynuna benziyor, ben bu tür şeylerden küçüktende anlamazdım.Benden fazla yardım beklemeyin."
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

5.Raund:

Kharadan:
Hiçbir şey yapmaz warlord.

Seyredi:
Seyredi bir işe yaramış olmanın mutluluğuyla karelere basmadan X5-Y15'e kadar gitti (yandan çaprazdan vs.) Ama etrafa baka baka perception

Nathreddas:
Kutunun kapağını açmaya kalkıştığında infilak eder.
Alchemists AcidvsRef attack(12):21 başarılı - Hit:d10=9 acid dmg (ayrıca 5 ongoing acid dmg gelecek)
Büyücünün suratına yakıcı bir asit patlaması oldukça hasar verir. Tuzağa düşmüştü.
Yine de kendini toparlamaya çalışarak Ienkep’in yanına kadar gidebilir.

Ienkep:
"Sanırım bir şeyler buldum. Ama ne olduğuna pek bir anlam veremedim açıkcası. Ã?abuk buraya gelip bana yardım etseniz iyi olacak, bu tuzakları kapatmanın bir yolu olabilir. Belki bir bulmaca..."

Astil:
Tuzaklara basmamaya çalışarak İenkeep'in yanına gitti.
"Bir satranç oynuna benziyor, ben bu tür şeylerden küçüktende anlamazdım.Benden fazla yardım beklemeyin."

Hit Points:
Kharadan: 25-15=10+10=20
Seyredi: 22-5=17
Astil: 28
Nathreddas: 24-9=15
Ienkep: 22-4=18-9= 9

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Seyredi baktı.

"Evet, bir satranç olduğu kesin, oradaki beyaz at da biziz, fakat ne yapacağımız hakkında net bir fikrim yok.Aslında, galiba o siyah kalelerden önce heykellere dokunacağız at ile.Sanırım ilk önce üstteki heykele dokunmak en mantıklısı.Kalelere dokunmamaya özen gösterelim."

Evet, galiba at ile heykellerin üstünden gitmeye çalışacaklardı.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

"Sanmam. Bak, eğer at ile bir heykelin üzerine gidersek yukardakini almak için iki kere oynamamız gerekir. Ve eğer yanılmıyorsam at ile ortadakini almamız pek mümkün değil. Hmm... Eğer at bizi temsil ediyorsa ve kaleler kapıları temsil ediyorsa, burdaki heykelde bu kontrol panelini temsil ediyor demektir." Arkasını dönüp girdikleri kapıda böyle bir şey olup olmadığına bakar (Perception) "Bir şey görebiliyor musunuz?" der girdikleri kapıya bakarken.

"Eğer at biz isek onu kaldırdığımızda bir şey olması gerekiyor. Ã?ünkü bakın, bu bulmaca muhtemelen ağırlıklarla ilgili. Bu taşları doğru kombinasyonda dizersek hepsinin bu panele verdiği ağırlık değişik bir mekanizmayı aktive edebilir. Tabii tamamen saçmalıyor da olabilirim" Atı kaldırır.
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Atı kaldıramazsın, tuşlar basmatik, atın gideceği kareye basman lazım.

"Hayır, bütün heykellere 7 hamlede dokunmak mümkün bu at ile.Fakat kaleler engel."
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Üsti başı asit olmuştu. Asit bulaşan yerleri temizlemeye çalıştı çaresizce. Canı yanıyordu bulmacaya konsantre olamıyordu yeterince. İçme suyundan bir miktar harcayarak asit bulaşan yerlere dökmeyi denedi... Ayrıca elbisenin asitsiz yerleriyle bu bölgeleri temzilemeye çalıştı...
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
6.Raund:
Tartışmalarla geçti.
Ienkep kapıyı tıkayan taş bloğu incelendiğinde, bunun çok zor da olsa kaldırılabileceğini tahmin eder. (DC:30 Athletics Check) Ama kaldırılsa bile taşı tutan kişinin ya da kişilerin dışarı nasıl çıkacağı ayrı bir konu. Mekanizmayı çözüp, kapının açılmasını sağlamak daha mantıklı gibi gözüküyor.

.
Post Reply