Hellblazer, wow sanki 2 parçaya ayrılırmış gibi değerlendirmişsin. Level 80'e kadar ki kasma anı + 80 sonrası. Halbuki wow tek bir parçadır bana kalırsa ki o da = Level 80 sonrası.
Bir sınıfın 80+ da diğer sınıflara gözle görülür bir üstünlük sağlıyor olmasının mazareti asla ama asla "biz zor kastık, buralara zor geldik, eh hakettik" olamaz. Eğer böyle bir şeyi savunuyorsan daha tartışmanın anlamı yok demektir. Kaldı ki, 4 sene önce TBC öncesi 60 paladinim vardı, hiç üşenmeden bir tane daha kasmıştım sırf zevkine. Paladin kasması hiç bir zaman zor olmadı...(bu benim düşüncem)
Paladinlere gereken saygı derken neyi kastediyorsun? Diğer sınıfların üstünde mi tutmalıyız onları? Her gördüğümüz paladin'e /bow, /flex mi çakmalıyız nedir yani? Böyle saçmalık duymadım. Herkes kendi sınıfını savunur bir derece ama böylesini de ilk gördüm yani.
PVE kısmına gelirsek; Paladinden raidlerde dps yapabileni görmedim henüz. Ha, tabi yapıyolar ama bizim guildde boss savaşlarında ret paladin (o da eğer raid'e alırsak) dps sıralamasında çok aşağılarda oluyor. 1. olabileceğine ihtimal vermiyorum. Bu tarz olaylar için internette bir sürü site var. En çok dps'i kimin yaptığına ilişkim istatiksel sonuçlar var. Onlara bakılabilir. (Hiç uğraşamıyacağım şimdi

retardinlerin epey altta olduğuna eminim.)
Prot Palalara gelirsek; bence her raidin "olmazsa olmazı" konumunda bu adamlar. Özellikle add'lerin piyasaya çıktığı savaşlarda healerların işini çok kolaylaştırıyorlar. Bossları tanklamada bizim guildimiz pek kullanmıyor ama bence kullanılabilir de. Yine de, off-tank çok önemli bir görev ve prot palalar çok iyi hallediyor.
Pala healerlar içinse, kesin konuşmak mümkün değil ama bizim guilddekiler beceremiyor

Yani druud healer olarak efektif healing done'da en yakınımdaki paladin'e %5-%10 fark atıyorum. (25 man raid'lerde) Dünkü Malygos savaşında palalardan biri %5 heal etmişken ben %30 la 6 ya katlamıştım onu. (Evet, 2mizde savaş sonunda ayaktaydık.) Fakat bunun suçu tamamen bizim guildimizin paladinlerinde diye düşünüyorum. Overhealing done'da bir paladin'i kimse geçemez o kabul ama bu da iyi bir healer ölçütü değil daha çok "mallık" ölçütü gibime geliyor
Sonuç olarak, pvp'de paladinler çok güçlü, bana sorarsanız nerflenmese de olur çünkü wowda pvp anlamsız geliyor bana. PvE'de ise herhangi bir classtan daha abartı değiller. Sağlam görev adamılar, süper buffları var, olmazlarsa olmaz. Seviyorum onları.
/bow
/flex
Not: Saçma sapan ingilizce terimler kullandığım için kusura bakmayın ama türkçeye çevrilince daha da saçma oluyorlar

, oyun içi terimler oldukları için olduğu gibi bırakmayı tercih ettim.
Been there. Seen that. Got the scars.