Paragon Fight 4e ........ Hakkında yorumlar.
Paragon Fight 4e ........ Hakkında yorumlar.
.
Birkaç kişi oynamak istediğine göre artık bu başlığı açmamda mahsur yoktur herhâlde. Daha önce de belirttiğim gibi birbirini kovalamayan basit konulu küçük küçük ara görevler şeklinde bir oyun olmasını amaçlıyorum Paragon Fight’ın.
Grupları 4-6 kişilik takımlar hâlinde başlatıyoruz.
Her oyuncu 11.level yani paragon olarak başlar.
Eşyalarını başlangıç parası olarak 10 bin gp ile satın alabilir.
Verilen görevi başarıp da sağ kalanlar 1 level atlarlar. Ayrıca görev için varsa ödülü ve oyun sahasında ele geçirdikleri ganimetlerin sahibi olurlar. Ganimetlerini satanlara da satış değerinin yarısı ödenecektir! (ancak pazarlık mümkün)
Görev başarılamaması, oyuncular için 1000gp para kaybına yol açar.
Karakterlerin ölmesi durumunda ise; ölen karakter o senaryodaki hiçbir ganimetten pay alamadığı gibi üstelik 1 level aşağı düşer! (ama 11.levelden de aşağıya düşmez)
Ayrıca eğer bu oyunda oynamak isteyen başkaları da varsa (yani 6 kişiden fazla oyuncu mevcutsa) ölen karakter, bir sonraki senaryoda yerini sıra bekleyen diğer bir arkadaşına verir.
Oyuncuların mümkün olduğunca sık sık siteye uğrayıp, hamlelerini yapmaları ve oyunu geciktirmemeleri rica edilir. Gecikenler olduğunda DM onların yerine gösterişsiz bir hamle yapabilir, bunu oyuncunun hoşgörüyle karşılamasını rica ediyoruz.
DM’in görevlerin zor olması için elinden gelen gayreti göstermesi âdettendir.
Bu başlık altında konuyla ilgili yorum, muhabbetleri yapabilir, varsa sorularımızı sorabiliriz. Ben artık az buçuk 4e sistemini öğrendiysem de ilk defa bu kadar yüksek seviyeli karakterlerle uğraşacağımızdan, karmaşa olması doğaldır; yardımlarınızı bekliyorum bu konuda.
.
Last edited by dwaxer on Mon Jan 26, 2009 2:34 am, edited 1 time in total.
Ben varım! Daha önceden öylesine 9 level karakter hazırlamıştım denemek amaçlı küçük bir oyunda da arkadaşlarla oynatmıştık. Paragon path'i de ekleyerek oyun konusunda biraz daha tecrübe kazanırız. Güzel bir oyun olucak. :schemes:
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein
Biraz sorun yaşadım. Aile içi de denebilir. Ve ayrıca oyunlardan da sıkıldığım için artık FRP'ye ilgi göstericem sürekli. 15 gün boyunca her gün girebilme imkanım var siteye. şuan karakter hazırlamayı düşünüyorum(tabii daha belirteceklerin varsa erteleyebilirim). Bu arada itemlerin hepsini phb'ye göre yapıcaz değil mi? Yani senin ayrı yazıcağın bir liste varsa o başka tabii 
Albert Einstein
Albert Einstein
.
Magic itemleri PHB'den seçebileceğiniz gibi, "Adventurer's Vault" ve hatta Forgotten Realms, vs 4e kaynağını belirtebileceğiniz yerlerden de seçip satın alabilirsiniz.
Magic itemleriniz ve diğer her türlü eşyayı geri satarken tam satış fiyatını demiştim ama hemen caydım çünkü öyle olursa görevin tipine göre alışverişler olacak, herkes elindeki eşyaları zırt pırt değiştirir. En iyisi eşya satışları alış fiyatının yarısıdır kuralını uygulayalım. Ancak diplomasi ve streetwise kullanarak pazarlık mümkün olacak.
.
Magic itemleri PHB'den seçebileceğiniz gibi, "Adventurer's Vault" ve hatta Forgotten Realms, vs 4e kaynağını belirtebileceğiniz yerlerden de seçip satın alabilirsiniz.
Magic itemleriniz ve diğer her türlü eşyayı geri satarken tam satış fiyatını demiştim ama hemen caydım çünkü öyle olursa görevin tipine göre alışverişler olacak, herkes elindeki eşyaları zırt pırt değiştirir. En iyisi eşya satışları alış fiyatının yarısıdır kuralını uygulayalım. Ancak diplomasi ve streetwise kullanarak pazarlık mümkün olacak.
.
.
Ã?nceki mesajdan da anlayacağınız üzere, her görevden önce alışveriş yapma imkanınız olacak, yani isteyen 10000 altınını saklar ilk görev belli olduğunda harcar. Ya da devamlı kullanacağınız bir silah zırh filan alın ama gideceğiniz göreve göre yanınıza ekipman da alırsınız. Ã?rnek vereyim: diyelim ki dev örümceklerin olduğu bir yere gitme durumunuz var; yanınıza zehire karşı bir şeyler alırsınız herhalde, ya da diyelim ki kurt adam avlayacaksınız, ne alırsınız yanınıza? :schemes: Tabii bunu söylemem için DC:15 Nature check atmanız gerekir! Heh heh he!..
.
Ã?nceki mesajdan da anlayacağınız üzere, her görevden önce alışveriş yapma imkanınız olacak, yani isteyen 10000 altınını saklar ilk görev belli olduğunda harcar. Ya da devamlı kullanacağınız bir silah zırh filan alın ama gideceğiniz göreve göre yanınıza ekipman da alırsınız. Ã?rnek vereyim: diyelim ki dev örümceklerin olduğu bir yere gitme durumunuz var; yanınıza zehire karşı bir şeyler alırsınız herhalde, ya da diyelim ki kurt adam avlayacaksınız, ne alırsınız yanınıza? :schemes: Tabii bunu söylemem için DC:15 Nature check atmanız gerekir! Heh heh he!..
.
Söylediğin gibi görevi başaramamamız durumunda 1000 gplik bir para kaybı yaşayacağız o yüzden 999 gp bırakana kadar paramı harcamayı düşünüyorum ben
O parayla da göreve göre bazı şeyler alabilirirz herhalde :schemes:
Albert Einstein
Albert Einstein
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Önemli değil kendini kasma senet yapıyoruz, bir daha ki senaryoda tahsil ediyoruz faiziyle. :schemes: hahaha (bir de ruhunu şeytana satma olayı var ama onun için erken)CLiCKs wrote:Söylediğin gibi görevi başaramamamız durumunda 1000 gplik bir para kaybı yaşayacağız o yüzden 999 gp bırakana kadar paramı harcamayı düşünüyorum benO parayla da göreve göre bazı şeyler alabilirirz herhalde :schemes:
.
Dwaxer çok özür dilerim
Level/2 kuralını unutup koymuştum ilk kağıdı, ikinci kağıtta ise AC'ye iki kere eklemişim, üçüncü kağıtta ise featleri az koymuşum, son kağıdı koymamın sebebi ise Saldırı ve Hasara eklendiğini bilmiyordum Level/2'nin
Ooof of, 
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Dwaxer sanki seni defalarca yolda bırakmışım gibi konuştundwaxer wrote:Ne belli bir daha gitmeyeceğin?Aegron wrote:Dwaxer bende varım ne zamana kadar hazırlamamız lazım. Hanidir forumda yoktum mazur görün ama artık geri döndümSen çabuk sıkılıyorsun ama bu da beni endişelendiren bir husus.
![]()
Yok söz artık burlardayım
Thanks Mario but The princess is in another castle!!