Ben de öyle düşünmüştüm ama ilk seviyedeki Con değerim 14 olduğu için 12+14+5*10 olur diye düşündüm?dwaxer wrote:.
Clicks, senin paladinin, neden HP:95?
1.levelde HP:15+Con score=15+10=25 ve her level artışında 6 yani 10 kere level artışında 60
Sonuçta:60+25=85 olması gerekmez miydi?
Devrimk, seninkisi de yukarıdaki hesaba göre 1.levelde HP:15+16=31 ve 10 level artışında 60
Sonuç itibariyle: 31+60=91 olması gerekmez mi? (1 puan da olsa hak geçmesin)
Liero; HP:15+15(Con)+(6*10)=90 olması gerekmez mi senin de?
Edmond; HP:12+16(Con)+(5*10)=78 olması gerekmez mi?
.
Paragon Fight 4e ........ Hakkında yorumlar.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Dwaxer dikkat etmedin heralde. Feat olarak toughness'de aldım ilk levelde 5 veriyor 11. levelde de bir 5 daha veriyor.dwaxer wrote:.
Clicks, senin paladinin, neden HP:95?
1.levelde HP:15+Con score=15+10=25 ve her level artışında 6 yani 10 kere level artışında 60
Sonuçta:60+25=85 olması gerekmez miydi?
Devrimk, seninkisi de yukarıdaki hesaba göre 1.levelde HP:15+16=31 ve 10 level artışında 60
Sonuç itibariyle: 31+60=91 olması gerekmez mi? (1 puan da olsa hak geçmesin)
Liero; HP:15+15(Con)+(6*10)=90 olması gerekmez mi senin de?
Edmond; HP:12+16(Con)+(5*10)=78 olması gerekmez mi?
.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein
Evet; işte modifikasyonları parantez içinde yazmanızı bu yüzden rica ediyorum; gözden kaçırmamak için.
Karakter kağıtlarınızda, arada sırada, ufak tefek değişiklikler yapıyorum, haberiniz olsun.
Arkadaşlar bir de bazı trigger powerlarınızı oyun içindeyken, önceden ihtimal hesabı olarak bana belirtmeniz lazımdır. Sonradan geri dönüş zahmetli olmaktadır doğal olarak. Ã?rneğin bir düşman sana vurduğunda harekete geçirebileceğin bir daily powerın olsun bunu ne zaman kullanıp ne zaman kullanacağını ben bilemem. Ã?rneğin Edmond'un böyle bir poweri varmış: düşman kendine vurmaya kalktığında aniden bir kafa kol hareketi yapıp vurmasını engelliyormuş. Ama bu bir daily power o yüzden Edmond'un "eğer şu düşman bana vurursa, ya da bana ilk vurana, vs... gibi ihtimal kararlarını önceden bana bildirmesi lazım! Aynısı meşhur Elven Accuarcy poweri için de geçerli!
.
Karakter kağıtlarınızda, arada sırada, ufak tefek değişiklikler yapıyorum, haberiniz olsun.
Arkadaşlar bir de bazı trigger powerlarınızı oyun içindeyken, önceden ihtimal hesabı olarak bana belirtmeniz lazımdır. Sonradan geri dönüş zahmetli olmaktadır doğal olarak. Ã?rneğin bir düşman sana vurduğunda harekete geçirebileceğin bir daily powerın olsun bunu ne zaman kullanıp ne zaman kullanacağını ben bilemem. Ã?rneğin Edmond'un böyle bir poweri varmış: düşman kendine vurmaya kalktığında aniden bir kafa kol hareketi yapıp vurmasını engelliyormuş. Ama bu bir daily power o yüzden Edmond'un "eğer şu düşman bana vurursa, ya da bana ilk vurana, vs... gibi ihtimal kararlarını önceden bana bildirmesi lazım! Aynısı meşhur Elven Accuarcy poweri için de geçerli!
.
Haklısındwaxer wrote:İyide karakter kağıdına 81 yazmışsın?Edmond wrote:Ben de öyle düşünmüştüm ama ilk seviyedeki Con değerim 14 olduğu için 12+14+5*10 olur diye düşündüm?dwaxer wrote:Edmond; HP:12+16(Con)+(5*10)=78 olması gerekmez mi?
.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Levelin yarısını eklemeyi unutmuşum.
Zaten saldırılarım Dex vs. Fort veya Dex vs. Ref olduğu için VE insiyatifimi yüksek tuttuğum için Suprised yapan bir eleman olacağım.Bu da saldırıma biraz ekleyecek.E hâl böyle olunca az olmasının çok önemi kalmıyor
Kaldı ki saldırılarım menzilli olacağı için neye uğradığını şaşıracak düşmanlar 
Zaten saldırılarım Dex vs. Fort veya Dex vs. Ref olduğu için VE insiyatifimi yüksek tuttuğum için Suprised yapan bir eleman olacağım.Bu da saldırıma biraz ekleyecek.E hâl böyle olunca az olmasının çok önemi kalmıyor
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Devrimk; senin karakterin Initiative:+6 [+1(Dex)+5(level)] olması gerek miyor mu? +7 yazmışsın?
Bir de Endurance Checkler de armor penaltısından etkilenir.
Ayrıca sendeki eşyaların ağırlığı 97lb tutuyor. Epeyce eşya almışsın; hatta paraların ve Standart Adventurers Kit'in içinde zaten olan eşyaların ağırlığını eklemedim listeye fazladan yazmışsın herhâlde onları. Ama olsun 130 lb'ye kadar taşıma kapasiten var.
.
Devrimk; senin karakterin Initiative:+6 [+1(Dex)+5(level)] olması gerek miyor mu? +7 yazmışsın?
Ayrıca sendeki eşyaların ağırlığı 97lb tutuyor. Epeyce eşya almışsın; hatta paraların ve Standart Adventurers Kit'in içinde zaten olan eşyaların ağırlığını eklemedim listeye fazladan yazmışsın herhâlde onları. Ama olsun 130 lb'ye kadar taşıma kapasiten var.
.
Aslında o resimdeki drow gibi gelmişti bana ama hakikatten kulakları yokmuş. Daha kafama yatan bir resim bulursam değiştireceğim zaten.dwaxer wrote:.
.
Initiative yanlış yazmışım.
Bag of Holding 1.000 gp bu 200 pound taşıdığı ve kendi ağırlığı 1 pound olduğu için ağırlık hesabı yapmamıştım. Sonuçta sadece 1 pound taşımış oluyorum çünkü.
Ã?te yandan daha yararlı bir armor buldum Darkleaf Armor değiştirebilir miyim?
Spiral Tower Action bu özellik için Wizard encounter power gerekiyor. Utility olarak aldığım (Shield) encounter power geçerli mi? Ã?yleyse Novice Power featini almama gerek yok.
Pardon Bag of Holdingi unutmuşum; doğru istediğin kadar yük taşıyabilirsin sen.devrimk wrote:Bag of Holding 1.000 gp bu 200 pound taşıdığı ve kendi ağırlığı 1 pound olduğu için ağırlık hesabı yapmamıştım. Sonuçta sadece 1 pound taşımış oluyorum çünkü.
Ã?te yandan daha yararlı bir armor buldum Darkleaf Armor değiştirebilir miyim?
Spiral Tower Action bu özellik için Wizard encounter power gerekiyor. Utility olarak aldığım (Shield) encounter power geçerli mi? Ã?yleyse Novice Power featini almama gerek yok.
Armoru değiştirebilirsin tabii.
şimdi baktım; Acolyte Power feat'i sana "sadece" 1 Utility poweri swap etme faydası getiriyor. Yani diğerini de alman lazım. Hatta "Paragon Multiclassing" başlığını okuduğumda benim anladığım (ama bir de sen bak tercüme de yanlış olabilir) diyor ki: Eğer Novice Power, Acolyte Power ve Adept Power Feat'lerin varsa, bu classtan paragon mertebesinde de güçler almaya devam edebilirsin! Benim için pek de önemli değil ama tahminimce ikincil classından paragon almak için bu 3 feati de alman gerekiyor gibi anladım ben. Bir de sen kontrol et istersen.
.
Spiral Tower Action (11th level): You can spend an action point to regain one wizard encounter power you have already used, instead of taking an extra action.
Bu powerda kullandığın wizard encounter powerı bir daha kullanabilirsin diyor. Aslında benim 2 encounter wizard powerim var, Magic Missile ve Shield dolayısıyla bir tane daha encounter power almama gerek yok sanırım.
Multi class işini bayağı garip yapmışlar tam olarak çözemediğim yerleri olmasına rağmen anladığım kadarıyla şöyle:
"Class Specific Feats" Bunlardan sadece 1 tane alabiliyorsunuz, hatta Rogue'ya ait iki tip feat var ama ikisini birden almanız mümkün değil.
Bu featler feat açıklamasının yanı sıra sizi feat olarak seçtiğiniz sınıfa üye yapıyor. Feat ve Paragon class seçimi için gerekli ön koşulları veriyor. Ufak bir ayrıntı bu tür gerekliliklerde class'a ait ayrıca bir özellik isteniyorsa o özelliğinizin de ayrıca olması lazım.
"Power swap Feats"
Bu featler sayesinde multi class feati aldığınız sınıftan power değişimi yapabiliyorsunuz. Güçlerin aynı derecede olması lazım. Bu pek açık değil ama anladığım kadarıyla bu featler de birer kere alınabiliyor. Yani başka sınıftan en fazla 1 utility, 1 daily, 1 encounter power alabiliyorsunuz (3 feat vererek)
Eğer bu 3 feati alırsanız (Novice, Acolyte, Adept power) yeni bir opsiyon açılıyor. Bu zorunlu mu yoksa tercihli mi orasını anlayamadım. Alta ingilizce metni de veriyorum.
If you have the Novice Power, Acolyte Power, and Adept Power feats for a class, you can choose to continue to gain powers from that class rather than take a paragon path. If you choose this option, you gain several benefits.
"Paragon Multi classing"
Paragon sınıf yerine Multi class olduğunuz sınıftan power seçebiliyorsunuz. Bu seçenekleriniz normale göre daha düşük oluyor.
11. seviyede öncelikle bir At-will powerınızı değiştiriyorsunuz.
11. seviyede encounter power yerine multi sınıfınızdan 7. seviye encounter power alıyorsunuz.
12. seviyede utility power yerine multi sınıfınızdan 10. seviye utility power alıyorsunuz.
20. seviyede daily power yerine multi sınıfınızdan 19. seviye daily power alıyorsunuz.
Bu powerda kullandığın wizard encounter powerı bir daha kullanabilirsin diyor. Aslında benim 2 encounter wizard powerim var, Magic Missile ve Shield dolayısıyla bir tane daha encounter power almama gerek yok sanırım.
Multi class işini bayağı garip yapmışlar tam olarak çözemediğim yerleri olmasına rağmen anladığım kadarıyla şöyle:
"Class Specific Feats" Bunlardan sadece 1 tane alabiliyorsunuz, hatta Rogue'ya ait iki tip feat var ama ikisini birden almanız mümkün değil.
Bu featler feat açıklamasının yanı sıra sizi feat olarak seçtiğiniz sınıfa üye yapıyor. Feat ve Paragon class seçimi için gerekli ön koşulları veriyor. Ufak bir ayrıntı bu tür gerekliliklerde class'a ait ayrıca bir özellik isteniyorsa o özelliğinizin de ayrıca olması lazım.
"Power swap Feats"
Bu featler sayesinde multi class feati aldığınız sınıftan power değişimi yapabiliyorsunuz. Güçlerin aynı derecede olması lazım. Bu pek açık değil ama anladığım kadarıyla bu featler de birer kere alınabiliyor. Yani başka sınıftan en fazla 1 utility, 1 daily, 1 encounter power alabiliyorsunuz (3 feat vererek)
Eğer bu 3 feati alırsanız (Novice, Acolyte, Adept power) yeni bir opsiyon açılıyor. Bu zorunlu mu yoksa tercihli mi orasını anlayamadım. Alta ingilizce metni de veriyorum.
If you have the Novice Power, Acolyte Power, and Adept Power feats for a class, you can choose to continue to gain powers from that class rather than take a paragon path. If you choose this option, you gain several benefits.
"Paragon Multi classing"
Paragon sınıf yerine Multi class olduğunuz sınıftan power seçebiliyorsunuz. Bu seçenekleriniz normale göre daha düşük oluyor.
11. seviyede öncelikle bir At-will powerınızı değiştiriyorsunuz.
11. seviyede encounter power yerine multi sınıfınızdan 7. seviye encounter power alıyorsunuz.
12. seviyede utility power yerine multi sınıfınızdan 10. seviye utility power alıyorsunuz.
20. seviyede daily power yerine multi sınıfınızdan 19. seviye daily power alıyorsunuz.
Intelligent Blademaster featini aldım gibi varsayıp almamışım onu ekledim. Üstümdeki eşyaların ağırlığını hesapladım, atın üzerine koyduklarımı hesaplamadım.
Impenetrable Warding bundan bahsetmiştim karakter kağıdında hesaplanmış olarak duruyor.
Savaşta aktif olabilecek iki büyü var üzerimde:
Shield
Encounter
Immediate Interrupt Personal
Trigger: You are hit by an attack
Effect: You gain a +4 power bonus to AC and Reflex defense until the end of your next turn.
Hide (Darkleaf Armor +2) 4.200 gp.
Property: Gain a +2 item bonus to AC against the first attack made against you in each encounter.
Impenetrable Warding bundan bahsetmiştim karakter kağıdında hesaplanmış olarak duruyor.
Savaşta aktif olabilecek iki büyü var üzerimde:
Shield
Encounter
Immediate Interrupt Personal
Trigger: You are hit by an attack
Effect: You gain a +4 power bonus to AC and Reflex defense until the end of your next turn.
Hide (Darkleaf Armor +2) 4.200 gp.
Property: Gain a +2 item bonus to AC against the first attack made against you in each encounter.
Devrim eğer mecburiyet olmasaydı oradaki "and" yerine "or" yazardı gibime geliyor.devrimk wrote:Eğer bu 3 feati alırsanız (Novice, Acolyte, Adept power) yeni bir opsiyon açılıyor. Bu zorunlu mu yoksa tercihli mi orasını anlayamadım. Alta ingilizce metni de veriyorum.
.