Paragon Fight 4e ........ Hakkında yorumlar.

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Devrimk saldırı bonusuna STR eklenmez.O power'ı kullanırken

Str vs. Ac diyorsa mesela, o zaman eklenir diye biliyorum.Mesela benimkilerin neredeyse hepsi Dex vs. Ac.Dolayısıyla ben STR'yi kullanmıyorum.Hatta hasar hesaplarında bile

1[W]+Dex Modifier olarak geçiyor benim DMG'im genelde.Dolayısıyla STR'ye hiç ihtiyaç yok denebilir benim için :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer 4 defenderin mim (Mark) olayı yüzünden iyi olabileceğini düşündüm. Taa ki şunu okuyana kadar:
A creature can be subject to only one mark at a time. A new mark supersedes a mark that was already in place.

Arkadaşlar bir ana Defender seçelim, diğerleri mimlemesin aynı hedefi. İşimiz zor görünüyor.

Kasaba ve şehirlerde önden iki paladin gitsin bana göre sonuçta göz alıcı karakterler. Savaş alanlarında ben önden gidip mimleme işini yapabilirim. Double Aegis olduğu için iki hedef mimleyebiliyorum.

Paladinler str bonuslarını Attack Bonuslara eklememişler. Acaba bazen cha kullanıldığı için mi?
CLiCKs
Attack bonusları:
+9 [+3(Weapon Profi)+2(Magic Weapon Bonus)+5(level)+1(Holy Symbol)-2(power attack)]
+5 str bonusunu eklememişsin.

Liero
Attack bonusları:
+11 [+3(Weapon Profi)+2(Magic Weapon Bonus)+5(level)+1(Holy Symbol)]
+1 str bonusunu eklememişsin.

Dwaxer D&D karakter programında ilginç birşey daha gördüm. Longsword +1 dmg daha ekleniyor Versatile olduğu için. Tur içinde +3 AC'yi kaybetmemek için tek elle tutup saldırı anında çift el kullanmak suretiyle bunun yapıldığı kanaatine vardım. Kılıcı çift el tutup bırakmak free action olduğu için. Emin değilim tam aydınlatıcı bir yazı göremedim.

Evet aslında hepinizin attack formülündeki Str, Int vs ability bonuslarını silmeyi düşünüyorum çünkü yaptığınız saldırıya göre değişiyor bunlar. Ã?rneğin Devrimk sen basic melee attack yapsan, mesela grapple yapsan, vs Int kullanmazsın. Aslında işin gerçeği benim oyun yönetirken kullandığım, kendi hazırladığım bir excel programı var ve bu program her abilitynin saldırı miktarını (level/2) bonusunu da ekleyerek hesaplıyor zaten. Yani ben karakterinizin sayısal değerlerini bilgisayarıma geçerken oradaki attack formülünün ayrıntılı olması önemli oluyor; çünkü böylece ne kadar bonus aldığınızı ekliyorum excel tabloma.

Devrim longswordun versatile kullanılması mantıklı bence de.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Tamam o zaman, ben o satırın basic attack bonusu olduğunu düşünmüştüm.Ben aşağıdaki feati aldığım için Basic Attack'da int bonusunu kullanabiliyorum.
Intelligent Blademaster
[Swordmage]
Prerequisite: Swordmage
Benefit: You can use your Intelligence modifier instead of your Strength modifier when making a basic attack with a melee weapon.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

:mrgreen: her şeyi düşünmüşler yahu!

şimdi arkadaşlar sizin hikayeye henüz cevap atmıyorum ama yanlış anlaşılmasın; karakterlerin kontrolü henüz bitmedi (level yükselince oldukça fazla detay giriyor işin içine) Herşey hazır olunca (1-2 gün sürebilir) Size Lord bir rehber verip ayak izlerinden anlaşıldığı kadarıyla Trollerin inini gösterecek. Canavarların ayrıntılı tarifi size görgü şahitleri tarafından anlatıldığı için ve hatta resmini bile çizmişler; İnlerine gitmeden önce normalde Take 10 Nature checklerinizin ve ayrıca atılmış aktif checklerinizin de maksimum sonuçlarını yazıp Troller hakkında neler bildiğinizi yazacağım. Buna göre belki strateji geliştirirsiniz ama bir şey bilmediğiniz belli olursa sadece yaratıkların iri olduğunu ve "Large" yaratıklara yaklaşırken 2.kareden size Opp. attack yapabileceğini hatırlarsınız. :-P

.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Fighteri yaladım yuttum. Featlerede bi bakayım tam olsun 4E :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Liero; paragon feat olarak Shield Specialization almışsın ama o feati alabilmek için en az Dex:15 olması gerekiyordu. Featini değiştirir misin lütfen. (değerlerini geçtim tabloya o yüzden ability scorlarla oynamayalım lütfen)

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hahaha:

"Effect: Your fists are surrounded by one of the following
energy types (chosen when you activate this stance):
cold, fire, lightning, or thunder. Any unarmed attacks
or powers deal damage of that energy type, rather
than normal damage, until you deactivate the stance.
(Although the name specifies “fists,” the power works on
all unarmed attacks.)"

Süper ya :D Yanlış anlamadıysam, yumruğunu aşağıdakilerden birisi hâline getirebilirsin.Üstelik sen onu deaktif edene kadar sürer yazıyor :D Yani kavga başlamadan yumruğumu ateş yapacağım ve o troll bozuntuları benden fena hâlde çekecek.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

dwaxer wrote:.

Liero; paragon feat olarak Shield Specialization almışsın ama o feati alabilmek için en az Dex:15 olması gerekiyordu. Featini değiştirir misin lütfen. (değerlerini geçtim tabloya o yüzden ability scorlarla oynamayalım lütfen)

.
Pardon, değiştirdim şimdi. Fleet-Footed featini aldım. +1 speed veriyor.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Edmond wrote:Yani kavga başlamadan yumruğumu ateş yapacağım ve o troll bozuntuları benden fena hâlde çekecek.
:D :D Bende hem dragon breath acid var hemde flaming axe var nolcak şimdi :D :schemes:
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Daha karakter kontrollerini bitirmediysem de oyunu hafiften başlattım. Trollerin mağarasının ağzındasınız. Mağara oldukça büyük arkadaşlar, içeri girince de göreceğiniz gibi tavan yüksekliği 40ft filan. Siz oynamaya başlatın, ben de karakterleri kontrol etmeye devam edeyim. Herkesin karakterinin isminin baş harflerini yazdım herhalde anlamışsınızdır.
.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond;
Class Features başlığı altına şöyle ırksal güçler yazmışsın:
Distant Strike (Aksiyon Puanı harcadığımda menzilli saldırılarımda seviyenin yarısı kadar fazla hasar veriyorum)
Chi Spear (Böylece At-Will ile kullandığım Unarmed Silahım 4 kare menzilli oluyor..Fakat eğer menzilli vurursam OPP'ye yol açıyor.)

Ben bunları Martial Artist class features sayfalarında bulamadım? Nedir?

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Troller insallah çok güçlüdür bende katılmak istiyorum artık :D
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Edmond;
Class Features başlığı altına şöyle ırksal güçler yazmışsın:
Distant Strike (Aksiyon Puanı harcadığımda menzilli saldırılarımda seviyenin yarısı kadar fazla hasar veriyorum)
Chi Spear (Böylece At-Will ile kullandığım Unarmed Silahım 4 kare menzilli oluyor..Fakat eğer menzilli vurursam OPP'ye yol açıyor.)

Ben bunları Martial Artist class features sayfalarında bulamadım? Nedir?

.
Paragon Tier : Master of Four Winds.

-Freddie Mercury
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Bu trolleri dar alanda sıkıştırsak daha iyi değil mi ya ? neden dışarı çekiyoruz ki
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Starfell wrote:Bu trolleri dar alanda sıkıştırsak daha iyi değil mi ya ? neden dışarı çekiyoruz ki
Ã?ünkü adamlar dar alanda tek bir balyoz darbesiyle hepimize birden vurabilirler.Üstelik Low-light'ı ve adamların Large olduklarını saymıyorum bile.

-Freddie Mercury
Post Reply