devrimk wrote:Retraining'de sınıftan otomatik gelen skill değiştirilemez diyor.
Swordmage: Arcana skilli bedava, Arcane Initiate feati de Arcanayı bedava veriyor.
Benefit: You gain training in the Arcana skill.
Buna bir ev kuralı uygulayıp sınıf listesinde olan bir skill seçebilir miyim?
Aklıma gelen başka bir soru:
Eladrin Education (ırksal özellik) ile gelen fazladan skill retrain edilebilir mi?
Bu retrain olayı rp olarak çok hatalı gibi geliyor bana. Ã?te yandan oyunu oynadıkça insan kuralları öğrendiği için böyle bir kolaylık yapmışlar sanırım. Power play'e yönelik bir tarz.
Ben bu "retraining" konusunu hatırlayamadım Devrimk, nerde yazıyor?
Arcana konusunda ev işi kural trained:+5 yerine double trained:+10 şeklinde bir çözüm daha mantıklı geldi bana; Arcana konusunda müthiş bir eğitim görmüşsün gibi.
devrimk wrote:Retraining'de sınıftan otomatik gelen skill değiştirilemez diyor.
Swordmage: Arcana skilli bedava, Arcane Initiate feati de Arcanayı bedava veriyor.
Benefit: You gain training in the Arcana skill.
Buna bir ev kuralı uygulayıp sınıf listesinde olan bir skill seçebilir miyim?
Aklıma gelen başka bir soru:
Eladrin Education (ırksal özellik) ile gelen fazladan skill retrain edilebilir mi?
Bu retrain olayı rp olarak çok hatalı gibi geliyor bana. Ã?te yandan oyunu oynadıkça insan kuralları öğrendiği için böyle bir kolaylık yapmışlar sanırım. Power play'e yönelik bir tarz.
Ben bu "retraining" konusunu hatırlayamadım Devrimk, nerde yazıyor?
Arcana konusunda ev işi kural trained:+5 yerine double trained:+10 şeklinde bir çözüm daha mantıklı geldi bana; Arcana konusunda müthiş bir eğitim görmüşsün gibi.
.
Ben o zaman, skill training: arcana featini almim. Ritual lerde kullanıcaktım. Ritualleri de devrim yapar işte:)
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Mark wrote:Ben o zaman, skill training: arcana featini almim. Ritual lerde kullanıcaktım. Ritualleri de devrim yapar işte:)
Bir kere senin ritüel yapman için Arcana bilmen gerekmiyor ama öğrendiğin iyi olmuş.
İkincisi Devrimk'nın ritüel casting özelliği yok, featini almamış, ritüel almamış vs.
Üçüncüsü ritüel yaparken yanında bir ritüel yapan daha olursa (asist ederse) check gereken yerde +2 daha bonusun olur.
Dördüncüsü Devrimk 1. oyunda ölse bir sonraki senaryoda ritüel gerektiğinde kim yapacak?
Beşincisi; onlarca ritüel var; sadece PHB değil diğer kitaplarda da (ve hatta dergilerde) hepsini tek kişi bilebilir mi?
Altıncısı; sen yanına ritüel component almış mıydın bakayım? Biliyorsun malzeme olmadan yapamazsın büyüleri. "500gplik Ritual Component" şeklinde belirtmeniz yeterli; artık kaç paralık component alacaksanız yanınıza...
Ritüellere karşı ilgili bir tavrım var; her maceraya ritüellerle çözülecek bir iki problem koyarım mutlaka. :schemes:
Mark wrote:Ben o zaman, skill training: arcana featini almim. Ritual lerde kullanıcaktım. Ritualleri de devrim yapar işte:)
Bir kere senin ritüel yapman için Arcana bilmen gerekmiyor ama öğrendiğin iyi olmuş.
İkincisi Devrimk'nın ritüel casting özelliği yok, featini almamış, ritüel almamış vs.
Üçüncüsü ritüel yaparken yanında bir ritüel yapan daha olursa (asist ederse) check gereken yerde +2 daha bonusun olur.
Dördüncüsü Devrimk 1. oyunda ölse bir sonraki senaryoda ritüel gerektiğinde kim yapacak?
Beşincisi; onlarca ritüel var; sadece PHB değil diğer kitaplarda da (ve hatta dergilerde) hepsini tek kişi bilebilir mi?
Altıncısı; sen yanına ritüel component almış mıydın bakayım? Biliyorsun malzeme olmadan yapamazsın büyüleri. "500gplik Ritual Component" şeklinde belirtmeniz yeterli; artık kaç paralık component alacaksanız yanınıza...
Ritüellere karşı ilgili bir tavrım var; her maceraya ritüellerle çözülecek bir iki problem koyarım mutlaka. :schemes:
.
Arcana key falan yazıyor? Onlar ne o zaman ben illa arcana skilli zarı atılıyor diye sandım. Ã?yle ritüelleri yapmak için?
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
.
Arkadaşlar hatırlatayım:
Torch 5 kare öteye ışıklandırma yapar ve Winter'in yanan ellerini de aynı sayıyorum.
Latern ve camp fire ise 10 kare öteye ışık atar.
Oyundaki haritada güneye giden yolu asıl aydınlatan Winter'in yanan elleri değil; aşağıdan gelen kamp ateşi ışığı! Yani en fazla 10 kare güneyde bir kamp ateşi olması büyük ihtimal!
Not: aranızdan "Giant" dilini anlayan yoktu değil mi? Konuşmalarını vermedim çünkü anlamadınız diye.
Hımm, pekala. Henüz karakter bilgilerini tam olarak derleyemedim, zaman bulamadığımdan desem inanır mısınız!
Peki Liero o zaman sen konuşmalardan bölük pörçük şöyle şeyler duyuyorsun: "Ohss lessetliymis bu insancıklaa!" "Ağlama yavrum, lessetin bozulur sonna; yarın da seni yiceez! Ha Ha!" gibi.