Devrim bazen 3 atış yapıyor okçular.devrimk wrote:Superior Crosbow hakkında
Turda 2 minor 1 standart action yapabilirsin. PHB 268
Dolayısıyla yürümediğin zamanlarda problem olmaz.
.
sacred flame yaptım. Kabul edersen, dwaxer, edmond'a save vermek isterim. (s63)dwaxer wrote:.
Edmond'un Thievery check'i yarına kadar bekleteceğim. Bu arada ona bir şekilde bu skiline faydası olacak olan ya da tuzağın patlama riskine karşı koruma vs yapan varsa yapabilir. Diğerlerini tuzaktan geri çekilmiş kabul ediyorum.
.
İzin verirsen, linked portal ile passwall ı almak isterim. Dediğin gibi, bir tapınağa linked portal için rünleri çizmek istiyorum.dwaxer wrote:.
Mark senin sorduğun ritüeller:
(dikkat aşağıdakiler benim kısıtlı ingilizce bilgimle çevirdiğim yazılar, yanlış olduğunu düşünen varsa lütfen uyarsın)
Cure Disase:
Bu hastalıkların iyileştirilmesi. Bazı yaratıklar hastalık bulaştırabiliyor. Hastalıklar genelde etkilerini günler süren bir süreçte gösterirler ama bizim oyunlarımızda encounterdan encountera geçerken gösterebilir. Heh he!..
Linked Portal:
Bunda önce bir başlangıç noktası çiziyorsun. Ã?rneğin daire çizip içine arcana rünler yazıyorsun. Daha sonra gittiğin yerde istersen aynı şekli yere çizip 10 dakikalık bir ritüel yaptığında bir boyut kapısı açılır. Bu boyut kapısının açık kalma süresi senin Arcana check sonucuna bağlı ama en az 1 tur açık kalır portal. Bu portala girip başlangıçtaki noktaya geri dönüyorsunuz. Bu iki taraflı işlemez sadece geri dönmek içindir. İstersen buradaki kasabaya ya da tapınağın dışına kaçış noktanı çizebilirsin, içerde kapana kısılırsanız ritüeli yapıp geri kaçabilirsiniz. Ama bu anlık yapılmıyor 10 dakika sürer yapması.
Passwall:
Çok faydalı bir ritüel. Bir duvar, vs yüzeyde 1x1 kare genişliğinde bir geçit açıyor, geçidin derinliği yapacağın arcana check’e bağlı. Arcana check/5 kadar kare uzunlukta oluyor tünel. Tünel 1 dakika kalıyor
Remove Affliction:
Bu da bir karakter üzerindeki curse, charm vs kötü etkileri kaldırıyor. Ama karaktere hasar veriyorsunuz, tehlikeli olabilir. Yüksek Heal check ile hasar azalıyor.
Shadow Walk:
Bu arazide hızlı seyahat etmek için. (encounterlarda işe yaramaz)
Clear the Path:
3 ila 10 kare arasındaki etrafındaki araziyi düzgün hale getiriyor. Difficult terraini düzeltmek, çöküntüleri temizlemek vs için kullanılabilir ama 30 dakika sürüyor yapması
.
Paran varsa alabilmiş kabul ederiz. Ã?ğrenmesi kaç para bunların.Mark wrote:İzin verirsen, linked portal ile passwall ı almak isterim. Dediğin gibi, bir tapınağa linked portal için rünleri çizmek istiyorum.
Hepsini hesapladım, öğrendikten sonra geriye 1064gp kaldı.dwaxer wrote:Paran varsa alabilmiş kabul ederiz. Ã?ğrenmesi kaç para bunların.Mark wrote:İzin verirsen, linked portal ile passwall ı almak isterim. Dediğin gibi, bir tapınağa linked portal için rünleri çizmek istiyorum.
Rünü yere çiziyorsun. 1.rünü emniyetli bir yere çizmekte fayda var bir şekilde birileri bozmasın diye. Genelde bu örneğin kardeşlik oyunundaki üs olarak kullanılan kule gibi yerlere çizilir. 2.rünü kaçacağın yerde çizersin ve kapı açılınca 1.rüne geri dönersin. Ama unutma bu dönüş tek yönlüdür; 2.rün kaybolur kısa sürede, tekrar oraya gidemezsin yani.
Passwall ise mükemmel bir şey, fazla söze gerek yok zaten.
Yalnız bu ritüellerin öğrenme parası ayrı, yaptığından component masrafı ayrıdır tabii
.
Untrained kullanılabilseydi skill edebilirdin DİYE BİLİYORUMdevrimk wrote:Aid edebiliyor muyuz?dwaxer wrote:.
Edmond'un Thievery check'i yarına kadar bekleteceğim. Bu arada ona bir şekilde bu skiline faydası olacak olan ya da tuzağın patlama riskine karşı koruma vs yapan varsa yapabilir. Diğerlerini tuzaktan geri çekilmiş kabul ediyorum.
.
4. ed'de untrained kullanılabiliyor sanırım. Daha doğrusu kullanılamaz diye bir yazı göremedim.Edmond wrote:Untrained kullanılabilseydi skill edebilirdin DİYE BİLİYORUMdevrimk wrote:Aid edebiliyor muyuz?dwaxer wrote:.
.
Valla bakmadım ama Thievery gibi özel skillerde ben kabul etmiyorum; yani mantıken house rule olarak.devrimk wrote:4. ed'de untrained kullanılabiliyor sanırım. Daha doğrusu kullanılamaz diye bir yazı göremedim.
Tamam o zaman en son geldiğiniz kasabadaki tapınakta bir odaya (yetkili rahipten izin alarak) bir dönüş kapısı çizdiğini varsayalım. (component parasını düşüyorum hesabından) Eğer bir durum olur da hapis kalırsanız ya da daha fazla ilerlemek istemeyip kısa yoldan dönmeyi tercih ederseniz ritüeli tamamlayıp boyut kapısı açarsın arkadaşlarınla beraber dönersin.Mark wrote:Hepsini hesapladım, öğrendikten sonra geriye 1064gp kaldı.
şimdi, "Linked Portal" ayinini yapıyorum. Güvenli bir tapınak vs. var mı?
3150(ritüel kesem)-135gp (linked portal component)=3015
Üçüne birden vurabileceğim herhangi bir nokta seçebilirsin. Yeterli bir noktaya yaklaşabilirsem mimleme işlemi de yapabilirim. Aegis of assault 2 kişi Close burst 2dwaxer wrote:.
Devrimk-Elrohir; senin hareketinden önce basiliskler gelecek bile yani o hareket olmayabilir. İnsiyatifte geri olduğun için. İstersen sonra değiştirirsin.
Thoradin ve Huor ilk oynayanlar; ardından bütün basiliskler hareketini yapar. Araya resim koyabilirim tekrar belki.
.