Hakmarun Reloaded!.. ..Van Helsing....Yorumlar!..

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Henüz kontrol etmedim detyayları ama herkes karakterini yapmış. Devrimk sen resmi değiştirip Van Helsing örgütünün kurucusu Van Helsing'e benzer bir resim koymuşsun. :-P Neyse önemli değil. Ama diğerlerinin de resimleri yok. Resmi olmayana resim uydurulur; kimler resim istiyordu ( :roll: unutmuş olabilirim)

Oyunumuzun başlangıcı birkaç günü bulur; çünkü şu sıralar taze oyunlar başlıyor, yerlerine otursun gidişat. Maşallah site oyun konusunda verimli hale gelmeye başladı. Oynatıcılar arttıkça oyun sayısı da artıyor.

Bir de arkadaşlar oyunlarımız esnasında artık alışkanlık olduğu gibi, çok kullanışlı bir 4.Ed oyun yöntemi olan parantez içinde referans sayfa sayısı yazmayı kullanacağız. Ancak sizin karakterlerin bazı sıradışı özellikleri olabilir; bunları oyunda hatırlatmayı unutmayınız!

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

dwaxer wrote:Mark ben sana hazırlarım merak etme. Sen son kararını ver de...
Kabul ediyorum, bu resim güzel. Sağol şimdiden.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Işık Tapınağı size teleport ile seyahat, tedavi, barınma ve konaklama sağlıyor ama ayrıca maaş ödemiyor (istisnalar hariç) Sizler gönüllü savaşçılarsınız! Ama kötü yaratıklardan bir takım ganimetler vs çıkarsa da onlar sizin hakkınız. Tabii isteyen fakir fukaraya bağışlayabilir hakkını ama kötülüğe karşı savaşınızda kullanacağınız gerek tılsımlı gerek normal ekipmanlar edinmenizde fayda var.

Arkadaşlar bu oyunda Devrimk'nın da tavsiye ettiği DMG'da yazdığı şekilde ganimetleri ayarlayacağız. Buna göre, her levelinizin başında bir "wish list" yapmak istiyorum; hepinizden, şart değil ama mümkünse, gönlünüzden geçen 4 adet magic item yazmanızı rica ediyorum. Bunların leveli sizin levelinizden 1-4 fazla olabilir, yani level(2-5) itemler arasından seçiniz. İlla ki bunları bulacaksınız diye bir kaide yok, her şey şansa bakıyor.

şöyle yazın: (örnektir!)

Wish List:
1-Filan filan(level-2)(s255)
2-Falan falan(level-4)(AdV-37)
3-Gibi gibi(level-4)(FR-165)
4-Vs, vs(level-5)(s262)

şeklinde... Ben bunları karakter kağıtlarınıza editlerim Size de çıkabilir :-P

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Oyunumuz yakında başlıyor. İlk mesajı attım ama henüz görevi yazmadım. Bu arada Hakmarun haritasının eskisinden daha yüksek çözünürlüklü bir güncellemesini koydum, oyuncular isterseniz bunu bilgisayarınıza indirerek üstünde bulunduğunuz muhteşem fantastik :-P diyarı daha net görebilirsiniz.

Hakmarun arşiv bilgilerinden de detaylı bilgiler alabilirsiniz. Bazılarınız hatırlayacaktır; bu kıtada sayısız tek yönlü boyut kapısı vardı ve bambaşka boyut ve yerlerden emdiklerini Hakmarun'a pompalıyordu. Kuzeydeki karlı buzlu bölge de iklimden değil, binlerce boyut penceresinden fışkıran yoğun miktarda kar ve buzdan dolayı öyle. Tabii sıcak iklimin ortasına düşen bu beklenmedik kar fırtınası etrafında kilometrelerce sis yaratıyor.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Oyunda değilim ama bu harita bana farop townu hatırlattı avcı kulubemi :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar olayın soruşturma aşamasındasınız, soruşturma için skill challenge yapmadan önce bir "Fikir Challenge" yapalım. Herkes soruşturma için birer "değişik fikir" atsın, (sizden önce atılan fikri tekrarlamayın yalnız) Fikirlerin her biri, güzellik derecesine göre grubunuza 0-20 arası exp kazandıracak. Bütün fikirleri (0 alanlar hariç) değerlendirebileceksiniz. (Devrimk senin fikrin güzeldi kaynanasını sevmeyen gelin :mrgreen: ama görevi bırakıp geri dönmek 0 puan! :-P ) Oluşan fikirlere göre soruşturma yapacaksınız.

Fikirler şöyle şöyle olabilir (örnek veriyorum, çok daha değişik fikirler olabilir tabii):
-Felancayla konuşalım, sorguya çekelim vs
-Filan yeri iyice araştıralım
-Fişman yerde gizlenip pusu kuralım (şu kadar saat, şu vakitte)
-Felan kişiyi kaçırıp, gözünü korkutarak sorgulayalım, (işkence olmaz siz evil değilsiniz)
-Bilmemne ritüeli yapalım, vs
-Kılık değiştirip, kendimizi filancaya, fişman kişi gibi tanıtalım, alavere dalavere
Vs, vs, vs gibi fikirler. Herkes birer tane atsın, sonra skill challenge yapacağız bu fikirlerin hedefine.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Fikirler:
Handakilerle konuşmak: 20 exp
Mezarlığı araştırmak: 10 exp
Mezarlıkta saklanarak pusuda beklemek: 10 exp
İlk expleriniz hayırlı olsun! :mrgreen:

Fikirler güzel geliyor, diğer oyuncular da fikir ekleyebilirler; biz bu arada “skill challenge” başlayalım. İlk iş olarak hana gidiyorsunuz. Rahip Thomas da yanınızda gelerek sizi yerel halk ile tanıştırarak, kişilerin sizi yabancılamasını önlemiş oluyor.

Han da personel olarak Hancı Bertrand, half-elf bayan garson Illuma, tiefling koruma Surti var. Müşteriler ise, şansa bakın marketçi Alvin de orada (hafif sarhoş), Lonca müdürü halfling Sammy, Fenercibaşı Orson ve asker tiefling Nerot. Gündüz vakti olduğundan han pek kalabalık değil saat:11:00

Skill Challenge 3 başarısızlıktan önce 6 başarı ile tamamlarsanız 200 exp kazanırsınız, ayrıca tabii ki olayı çözmek için önemli ipuçları elde edebilirsiniz. Herkes önce 1’er kere güvendiği bir skilli ile ve uygun rol play yaparak, handaki bu insanlardan bilgi edinmeye çalışsın. Hangi skilleri kullanacağınız hayal gücünüze kalmış.

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Aklıma ayrıca süper uçuk bir fikir geldi :D Ama handayız şimdi orada söyleyemem :evil:
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

handayken fikir beyan edebilir miyiz? yoksa işimizin bitmesini beklememiz daha mı uygun olur?
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Androner wrote:handayken fikir beyan edebilir miyiz? yoksa işimizin bitmesini beklememiz daha mı uygun olur?
Fikirlerinizi burdan hemen anlatabilirsiniz. Rol gereği ise müsait bir pozisyonda oyun içinde söyleyebilirsiniz. Ne yapmak istediğinizi benim önceden bilmem daha iyi olur, zaman kazandırır bize. O yüzden burdan fikir belirtebilirsiniz.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Mark-Angel üst üste aynı skilli kullanamazsın. Bir de hedef belirtmeden ortaya konuşuyorsun, ilk diplomasi checkinin genel sonucunu söylemiştim, şimdi sorduğun soru, "kötü büyülerle uğraşan biri var mı tanıdığınız?" Adam bilse ya da şüphelense bile sana herkezin ortasında, "evet, bilmemkim hep büyülerle uğraşır ve mezarlara gider sık sık!" der mi? Derse, büyücünün gazabını üzerine çekeceğinden korkmaz mı?

Neyse, skill challengelarda genel kuralımız: bir kişi aynı skillden üst üste 2 kere kullanamaz ve ayrıcaaynı skilli toplamda 2'den fazla da kullanamaz!

Ayrıca zombiler et yer ve (bunu ben uyduruyorum) bazen zombilerin yaraladıkları canlılar da hastalık kaparak -Resident Evil filmindeki gibi- 24 saat içinde ölür ve zombiye dönüşürler. Ancak zombiye dönüşmemek için kutsal suyla yarayı yıkamak ve sudan bol bol içmek yeterlidir. :-P Senaryo icabı durum böyle, Monster Manual karıştırmayın şimdi! :mrgreen:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar handaki skill challengi başardınız tebrikler. Size söz verdiğim 200 exp yerine 180 exp verdim çünkü başarı oranına göre veriyorum expleri. Bence çok başarılıydınız ama %90 diyelim biz buna. şimdi konuşulanları okursanız, artık diğerleri spoilerleri de okuyabilir çünkü bilgilerinizi sonradan birleştireceksiniz herhalde, okuduğunuzda, çok iyi ip uçları elde ettiğinizi göreceksiniz. Ancak olayın arkasındakini tam bulamadınız henüz. Doğru kişilerle doğru konuşma yapılsaydı, bu handa şıp diye suçluyu ve sebebini bulabilirdiniz aslında.

Neyse şimdi ikinci en iyi seçeneğiniz gece mezarlıkta pusuya yatmaktı ama handaki konuşmalardan sonra belki de başka planlar yaparsınız; RP'ye devam.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
devrimk wrote: 1000 gp. Engineer yardımı:
Kimyasal Formüller..Adet....Para...Ã?ğrenme
Alchemist Acid.........5........100....70
Alchemist Fire.........5........100....Hediye
Alchemist Frost.......10.......200....70
Antivenom.............2........40....Hediye
Clearsense Powder...2........40....Hediye
Toplam 620 gp.

Toplam 830 gp.
Bu fazladan parayı yeni ritüel ve formüller öğrenmek için de kullandım. Her oyuncuya 1 Fire, Frost ve Acid flask vereceğim.

Biraz geç oldu ama (özür dilerim bu gecikme için) eşya yapma sonuçlarını vereyim, bir sonraki seansa kalan para miktarı kesinleşsin. Gördüğüm kadarıyla eşyaların hepsi de 1.level kalitesinde yani DC:16

Magic Item üretme sonuçları: (Aid:+2 ile Arcana:+8 )
Alchemist Acid Arcana Check(20):28 masraf fiyatın 1/5’i=20gp
Alchemist Fire Arcana Check(19):27 masraf fiyatın 1/5’i=20gp
Alchemist Frost Arcana Check(16):24 masraf fiyatın 1/5’i=40gp
Antivenom Arcana Check(8 ):16 masraf fiyatın yarısı=20gp
Clearsense Powder Arcana Check(12):20 masraf fiyatın 1/5’i=8gp

Toplam yapılan masraf=108 gp (yani 620-108=512gp arttırdın)

Kurala göre eşya yapımında kullanman için verilen malzemenin en fazla 1/3’ünü bir sonraki üretim için saklayabilirsin, sen fazlasını arttırmışsın ama bir sonraki üretimde (merkeze döndüğünde) sana verilecek malzemeye ancak +333gp ekleyebileceksin.

Diğer oyuncular, hepinizde birer Fire, Frost ve Acid flask var Devrimk-MrBigg verdi size, aklınızda olsun!

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Mark-Spike, senin ne yapmak istediğini tam anlamadım? Syran'a diplomacy yapmaksa amacın, bu olmaz çünkü onu Clics oynatıyor, bu durumda zar atmak saçma olur, birbirinizle konuşup ikna etmeye çalışırsınız. Ancak Bluff filan yapabilirsiniz birbirinize (bana spoiler mesaj atıp) ama bunları uygun görmüyorum; çünkü grup üyeleri birbirine düşerse birinden biri ayrılmak zorunda kalır, sonuçta temsil ettiğiniz kurum (gizli de olsa) şerefli, onurlu ama mesele bu değil, uyumsuz bir grubu mantıken göreve göndermezler.

Neyse olayı uzattım, söylemek istediğim: Oyuncular birbirine karşı skill check yapmasın ya da mümkün olduğu kadar az yapsın. Diplomacy zaten hiç olmaz. şöyle bir şey olabilir mesela: Arkadaşına göz kırparak söylediklerinin numara olduğunu anlatmaya çalışırsın, belki de o anda harekete geçeceksindir, arkadaşına bir bakış atarak uyarmak istersin ama etrafa da belli etmek istemiyorsun; buna bir Bluff atarız başarılı olursan arkadaşın için de Insigth ve Perception ile bir kontrol yaparız, başarı durumunda süpriz round olarak ekstra saldırı imkanı verebilirim, vs gibi...

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Syran click miş...
Ben dükkan sahibine syran sandım. Ona yazıyordum.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Post Reply