İşkence Gibi Oyun ................ Yorumlar, vs

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Kuralları elimden geldiğince açık yazmaya çalışıyorum ama sanırım bazı noktalar gözden kolayca kaçıyor. Dwaxer bunu ilk kurbanı olmuş sanırım.)

Name: Magezup ( :) )
Race: Dwarf ( :) )
Allignment: Neutral ( :) )
Level: 5 ( :) )
Abilities (Dwarf; con:+2, cha:-2)(level; Int:+1) ( :) )
Strength: 14 (+2)
Dexterity: 12 (+1)
Constitution: 16 (+3)
Inteligence: 16 (+3)
Wisdom: 14 (+2)
Charisma: 8 (-1)
Total character points: 5x3=15 ( :) )
Heavy Armor & Shield: 4 ( :) )
Caster Level-3: 3 ( :cry: : Hangi okula verdiğini belirtmen gerek. Caster levellar okula göre artıyor.)
Karakter puanları:Bir karakter her seviye atladığında 3 karakter puanı kazanır. 1 karakter puanı harcanarak aşağıdakilerden biri alınabilir.
1. Bir silah sınıfında +1 BAB
2. 4 skill point
3. 1+(*) adet büyü
4. Bir büyü okulunda caster level+1
Spells (8 adet): Shocking Grasp (Evo 1), Glitterdust (Conj 1), Deep Slumber (Ench 4), Invisibilty (Illu: 2), Fly(Tans: 3), Spectral Hand (Necro: 2), Touch of Idicoy (Ench: 2), Darkness (Evoc: 2), Cure Serious Wounds (Conj: 2) ( :cry: :
Büyü: 1. Büyüyü yapabilmek için gerekli caster seviyesine ulaşmanız ve aynı büyü okulunda ondan önceki her seviyeden en az 1 büyü biliyor olmanız gerekir.
HP: 16
Healin surge: 3+3=6 defa
Saves:
Fortitude: 2
Reflex: 2
Will: 2 ( :cry: : Cücelerin save bonuslarını eklemeyi unutmuşsun)
AC: 24 (+10+1(Dexterity), +9(Fullplate+1), +4(large shield+1)+1(amulet) ) DR:12 ( :cry: :
Zırhlar: Zırhlar tarafından verilen AC değerlerinin yarısı AC yarısı ise DR olarak kullanılacak.
(Yani DR: 4, AC: 21 oluyor)
** Defensive silahlar, kalkanlardır. Bu silah sınıfına verilen +BAB'lar combat insight'a bonus verir.
BAB / Grapple: +2 / +4 ( :) )
Att: +5 (Dwarven Axe master work: 1d10+2) ( :cry: :
dwarves may treat dwarven waraxes and dwarven ugroshes as martial weapons rather than exotic weapons (PHB, P: 15)
Off. Zor oldu valla. :D Karakter kağıdını gönderdiğin için teşekkür ederim. Düzeltmelerden sonra gönderebilirsen sevinirim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Her büyü okuluna ayrı ayrı puan yatıracağız ve her büyü okulundan bir büyü yaptıktan sonra 5 tur beklememiz mi lazım?

Darkgnome ben pes ediyorum; bu sistem bana kaotik ve anarşik geldi. Sen benim karakteri editlersin bi zahmet, minimum nasıl ne kadar büyü yapabiliyorsa öyle olsun. Zaten espri oyunu anladığım kadarıyla.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Oyun mu var :-P

Mekaniği hiç anlamadım. Okçu olarak katılırım. Tabii ayın birinden sonra ve oyun olursa yani.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bu oyun geyik ama aynı zamanda sizden gelecek yorumlara göre şekillenecek bir sisteme sahip.

O zaman şu şekilde yapalımç Her caster level artırışınızda +1 büyü daha kazanırsınız. Yani artık büyüleri almak için fazladan karakter puanı harcamayacaksınız.

Bir büyü için kaçıncı seviyede caster level kullandıysanız, o kadar round beklersiniz. caster level 1 için 1 round beklersinzi ve o sırada diğer bir okuldan başka bir büyüyü yapabilirsiniz. Yani hiç boş geçmez roundlarınız.

5. seviyede 15 puanınız olduğuna göre bir okulda 3. seviye büyülere, 2 okulda 2. seviye büyülere olaşarak güçlü büyüler yapsanız dahi bşta roundunuz kalmaz ve üstüne 4 karakter puanınız daha kalır bu sayede.

Dwaxer sende hak verirsin ki büyüler yüksek seviyelerde çok güçleniyor. Bir kullnımdan sonra ama o okula yaklaşamamak büyücüyü farklı taktik kullanmaya itiyor.

Tamam o zaman ben yeni kural değişikliğini yapıyorum ve edmondun karakterini de buna göre değiştiriyorum.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Elbetteki her isteyen katılabilir. Ama güçlü karakter yaratmaya ve sistemin açıklarını yüzüme vurmaya bakın.

Edmond senin 3 karakter puanın daha oldu. İstersen HPlerini artır, istersen skill puanlarını.

Dwaxer: senin için elimden geldiğince karakterin üstündeki değişimleri yapacağı. Umarım beğenirsin. Sistemim yüzünden çektiğin çileler için kusura bakma. :cry:

Name: Magezup
Race: Dwarf
Allignment: Neutral
Level: 5
Abilities (Dwarf; con:+2, cha:-2)(level; Int:+1)
Strength: 14 (+2)
Dexterity: 12 (+1)
Constitution: 16 (+3)
Inteligence: 16 (+3)
Wisdom: 14 (+2)
Charisma: 8 (-1)
Total character points: 5x3=15
Heavy Armor & Shield: 4
Caster Level (Evocation): 5
Spells (Evocation): Shocking Grasp,Magic missile, Scorching ray,Flaming sphere, Fireball

Caster level (Illusion 3)
Spells (Illusion): Disguise self, Silent image, Invisibilty

Caster level (Necromacy 3)
Spells (Necromacy): Ray of enfeblement, chill touch, spectral hand

HP: 16
Healin surge: 3+3=6 defa
Saves:
Fortitude: 2
Reflex: 2
Will: 2
AC: 21 (+10+1(Dexterity), +9(Fullplate+1), +4(large shield+1)+1(amulet) ) DR:4
BAB / Grapple: +2 / +4
Att: +2

Umarım beğenirsin. Artık çok uykum geldğinden hata yapmış olabilirim.
Eskisi ka
Post Reply