İsyan (oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

İsyan (oyun)

Post by Androner »

1

Kahramanlarımız yaklaşık 5 gündür beraber seyahat etmekteydiler. Zorlu bir yolculuk sonunda dünyanın omurgası adı verilen yüksek dağlardaki zorlu geçitlerden geçmiş ve buz yeli vadisine ulaşmışlardı.

Kimini korku, kimini hüzün kimini de inanç bu topraklara getirmişti. Fakat belki de beklemedikleri kadar güzel bir görüntü karşılarındaydı. Yemyeşil uzanan bir düzlük, parıl parıl parlayan iki göl, karşılarında duran heybetli bir dağ. Hafif bir yamaçtan bu görüntüyü süzüyorlardı. Yaz ayları olmasına rağmen acı bir rüzgar suratlarını yalıyordu. Rüzgar kimi yerlerde kayalara çarparak korkutucu sesler çıkarıyordu fakat bu ses gördükleri görüntüye kesinlikle uymuyordu. İlerde, daha önceden adını duydukları On kasabayı seçebiliyorlardı. Ã?nlerindeki yaylaya yayılmış on tane küçük yerleşim birimi.

Karavan liderleri yaşlı, beyaz uzun sakallı ve sivri şapkalı bir insandı, ismi Orthas'dı. Sır gibi sakladığı aracında ne taşıdığını kahramanlarımız öğrenememişlerdi hala, belli ki önemli bir şeydi taşıdığı ki, yanına bunca koruma alarak yola çıkmıştı.

Bu güzel ve kusursuz görüntüyü bozan bir şey vardı. İki gölün ortasındaki diğerlerine göre nisbeten daha büyük olan kasaba yanıyordu! belli ki büyük bir yangındı, duman neredeyse gökyüzünü kaplayacak gibiydi.

Uzun zamandır ulaşmaya çalıştıkları kasaba olan Bryn Shander yanıyordu! Uzun yol gelmişti kahramanlarımız, sadece bu yangını görmek için mi?
Image
Last edited by Androner on Tue Jun 02, 2009 3:24 pm, edited 1 time in total.
Image
Illyra
Forum Yöneticisi

Re: İsyan (oyun)

Post by Illyra »

1

Başlığını heyecanla geriye iten kızın eli alışkanlık olarak, kılıcının sopasına gitti. Bağırdığında sesi kesik kesik çıkıyordu. Günlerdir ulaşmak için yolculuk ettiği kasaba yanıyordu çünkü! Rahatça nefes alıp, yaşacağını düşündüğü bu uzak ve kendisi için güzel kasaba...

"Kasaba... Yanıyor..."

Başka bir şey söyleyemedi. Sadece yardım etme umuduyla, Bryn Shander'a doğru bütün gücüyle koşmaya başladı...
Image
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

1
arabanın penceresinden bakan ifadesiz yüzü buruştu..
yüzündeki öfke miydi..? hüzün, tedirginlik, çaresizlik mi yoksa..?

hayır..!
büzülmüş dudakları, kısılmış gözleri ile daha çok tiksinti vardı yüzünde..

cübbesinin başlığını geriye atıp başını pencerenin kenarına dayadı.. dudaklarında belli belirsiz sıkıntılı fısıltılar devinmeye başladı..
Aurë entuluva...!!
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

1
Gökyüzüne yükselmekte olan kara dumana gözlerim takılıyor. İçgüdülerim kendimi ve ordaki insanları korumak için patlama haline geliyor. Düşünmüyorum. Koşmaya başlayan arkadaşımın peşinden, pelerinimi dalgalandırarak fırlıyorum. Böyle bir yangın daha önce hiç görmemiştim.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

1
.

Fitt Karavan liderleri Orthas'ın yanına koşar. "Hey dostum sence orada neler oluyor, böyle bir yerde bu kadar büyük bir yangın hayra alamet değil gibi? Bir savaş durumu filan olabilir mi, ben bölgenin yenisiyim de ondan sana soruyorum, sakalını değirmende una bulayıp beyaza boyamadıysan karavan lideri olarak bir fikrin vardır herhalde?"

Diplomasi: :-P

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

1
Atının üstünde donakalan genç silahşör, yangına bakmaktan başka bir şey yapamıyordu.

Daha sonra diğerlerine bakarak:

"Umarım bu yangın doğal bir yangındır!"

dedi ve atına atlayıp bütün gücüyle ileri doğru sürdü atını.Kendisi yardım edebilirdi.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Androner
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Androner »

1

Karavan iki araba ve 4 attan oluşuyordu, iki aracın da üzeriçadırla kapatılmıştı. Kahramanlarımızın kaldığı (aynı anda sadece iki kişi yatabiliyordu) aracın içinde baharat içerdiğini düşündükleri 5 adet 1 metre yüksekliğinde 30 santim kalınlığında çuvallar vardı. Bu kadar baharat çok büyük miktarda para ederdi.

Diğer karavanda ise 6 adet büyük kutu vardı, yaklaşık 2 metrelik ölçülere sahip küp şeklinde kutulardı bunlar. etrafları çivilenmişti ve açacak yerleri yoktu. Çok eski gözüküyorlardı, üzerlerindeki çiviler paslanmıştı. Yakından Tahtalarının üzerinde bir çok kıymık parçası görülebiliyordu.

Karakterlerimizin yanında karavan sahibi hariç bir tane de Sarı saç ve sakallı, siyah gözlü, yusyuvarlak yüzü olan bir cüce Torm rahibi vardı.
Yangını görür görmez, "yüce Torm adına, kasaba yanıyor, hemen yangını durdurmamız lazım" diyerek. kasabaya doğru koşturmaya başladı.
Image
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

1

Solana kılıcını tutarak deli gibi koşmaya devam etti. Bir yandan bağırıyordu.

"Yardım edin, yangııın!"
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

1

.

Code: Select all

Arabacıya, "haydi dostum kıpırdat şu atların kıçını da bir an önce yangına yetişelim, belki bir faydamız dokunur," diyen Fitt bir yandan da etrafını süzüyor, sadece yangına değil sağa sola ve hatta geriye bakıyordu. şüpheli bir şekilde tatikteydi. 
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

1

Garel-Amara, durmaksızın yangına doğru at sürmeye devam etti.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

1

Yangını kimin başlatığını ya da şehirde kimse olup olmadığını öğrenmek için algımı ileriye odaklamıştım. Ancak torm rahibinin de bizimle gittiğini görünce, gözüm bir an arabadaki değerli eşyalara takıldı. Her ihtimale karşın kervanın etrafında açık alana ve ötesini inceliyorum.

şehre doğru ilerleyişime aynı hızla devam ediyorum.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

1

kasaba hala çok uzaktı ve muhtemelen yetişemeyeceklerdi.. parlayan kızıl ve turuncu noktalara dalan gözlerinden bir inci tanesi koptu.. yanağını hızla aşıp ağzının kenarını sıyıran tuzlu damla, çenesinden kırçıllaşmış ve yer yer yamanmış cübbesinin sol alt cebinin üzerine düştü.. ıslaklık yavaş yavaş pamuklu aşınmış kumaşa geçerken kasabada yanan insanların etlerinin kokusunu düşündü.. yanık et kokusu.. damla tamamen kumaşın içindeydi artık.. ondan eser kalmamıştı.. bütün varlığı ile kumaşın varlığına karışmıştı küçük tuzlu su zerresi.. kendisi de böylece tanrının varlığına karışabilir miydi ölünce..? yoksa sonsuzlukta bir.......

arabanın yanından koşturarak geçenler bir an için düşüncelerini böldü.. o çok uzaktaki kızıl noktalara koşuyor gibiydiler.. o kadar nefesleri var mıydı..?

bilemedi..

başını eğip damlanın düştüğü yere baktı.. ama orada artık damla yoktu.. hatta ıslaklık dahi kalmamıştı.. herşey varlıktan yokluğa giden bir döngüde gibiydi sanki..

başını tekrar arabanın kenarına dayayarak dalıp gitti kızıl noktalara.. orada çekilmekte olan acılar için merhamet diledi ismini sayabildiği tüm tanrılardan..
Aurë entuluva...!!
Post Reply