frp'de sıralama

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
frodo
Kullanıcı
Kullanıcı

frp'de sıralama

Post by frodo »

diğer açtığım başlığa,cevap veren arkadaşlar,bazı kitaplarda yer alan kahramanları anlatmışlar ama ben o kitapların çogunu okumaddım maalesef!!!
şimdi sizden istediğim şey,bana yardımcı olacağına inandığım bir konu olacak..sorum şu:
frp hakkındaki bilgisi sadece yüzüklerin efendisi olan biri acaba hangi sıralamayla bu tarz kitapları okumalı????

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim....
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gandalfoftheday »

Ã?ncelikle frp hakkında bilginin sadece YE olması bir sorun değil. YE bir üst sınırdır bana göre. Eğer oyun oynamak istiyorsan sana önereceğim kitaplar başka, fantastik kurgu ve edebiyata ilgi duyuyorsan başka olacaktır.

Daha açık bir mesaj atarsan elimden geldiğince sana bir liste çıkarmaya çalışırım. İyi eğlenceler ve aramıza hoşgeldin. Başka bir dünya var, hayalgücünün sınırlarının yeniden çizildiği.
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

bence yüzüklerin efendisinden sonra ejderha mızrağını okumalısın... çünkü kitap baştan itibaren heyecanlı... belki o kadar edebiyat yapılmamış ama sürükleyicilik babından oldukça iyi... ilk üç kitabı bile bitirirsen frp hakkında bir temel oluşur bence...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
xF
Kullanıcı
Kullanıcı

xxxx

Post by xF »

evet bencede Yüzüklern efendisi mükemmel
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

bende ejderha mızrağı derim... en azından ben yüzüklerin efendisinden sonra onu okumuştum. Hem frp ile ilgili bilgine katkısı olur, hem de karakterlerle ilgili bilgin artar. Ama bilgin olsun yüzüklerin efendisi kadar destansı bi anlatım biçimine sahip değil ve betimlemeler daha zayıf. Yine de hikaye ve karakterler muhteşem...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bence şu anda oyun için çok az kitap okumuş durumdasın
sana ejderha mızrağından şu üç kitabı öncelikle tavsiye ederim

güz alaca karanlığı ejderhaları
kış gecesi ejderhaları
ilkbahar şafağı ejderhaları

bunları öncelikl olarak oku derim ben
frodo
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by frodo »

öncelikle beni bı konuda aydınlatmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
saydığınız bu eserleri okuduktan sonra sizlere daha farklı sorularım olacağını düşünüyorum.şimdilik bu kadar yeter sanırım,en kısa sürede dediğiniz bu kitapları temin edip okuyacağım....
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Ben de Yüzüklerine efendisinden sonra Kara elf üçlemesini okudum.Gayet iyi de adapte olduğumu düşünüyorum.Dl'yi okumadım ama tecrübesi benden muhakkak daha fazla pyros'a bir sorum olacak , neden illa da Ejderha mızrağı tavsiye edildi?
Aydınlatırsanız sevinirim.
Unutulmuş Diyarların tüm kitaplarını bitirdikten sonra başlamayı düşünüyorum ejderha mızrağı serilerine de...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

Asuthay wrote:Ben de Yüzüklerine efendisinden sonra Kara elf üçlemesini okudum.Gayet iyi de adapte olduğumu düşünüyorum.Dl'yi okumadım ama tecrübesi benden muhakkak daha fazla pyros'a bir sorum olacak , neden illa da Ejderha mızrağı tavsiye edildi?
Unutulmuş Diyarların tüm kitaplarını bitirdikten sonra başlamayı düşünüyorum ejderha mızrağı serilerine de...
biraz sazanlamış gibi olcam ama büyü, ve genel olarak FRP ile ilgili şeyleri anlama konusunda oldukça yararlı oluyo derim ben... Anlatım çok karmaşık değil ayrıca...
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Asuthay wrote:Ben de Yüzüklerine efendisinden sonra Kara elf üçlemesini okudum.Gayet iyi de adapte olduğumu düşünüyorum.Dl'yi okumadım ama tecrübesi benden muhakkak daha fazla pyros'a bir sorum olacak , neden illa da Ejderha mızrağı tavsiye edildi?
ben ejderha mızrağının ilk üç kitabını önerdim
çünkü bana yüzüklerin efendisinden sonra en mantıklısı o gibi geldi
serinafairuza
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by serinafairuza »

Ben de Tolkien imzası taşıyan herşeyi okudaktan sonra Dlle devam ettim. Soranlara da benim gibi yapmalarına tavsiye ediyorum. Ã?ünkü sürükleyici ve merak uyandırıyor. Oyun uyarlaması olması da avantaj. Ayrıca DL FR kadar geniş bir coğrafya söz konusu olmadığı için anlamak daha kolay oluyor bence. Geniş bir ırk ve yaratık çeşnisi de sunmadığına göre YEden edinilen temel bilgilerle en iyi anlaşılabilecek ve oyuna adapte edebilecek serinin Ejderha Mızrağı Efsanesi üçlemesi olması normal diye düşünüyorum.
Nature protects me, cause I serve her.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

evet DL serisi Lotrdan sonra geçiş için çok daha elverişli gibi görünüyor
nedenini bilmiyorum belki de FR kadar komplike olmamasından dolayıdır . ..
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Herkese teşekkür etmek benim görevim oldu.Beni hakikaten aydınlattınız teşekkürler eminim ki frodo arkadaşımız dilediği cevabı fazlasıyla bulmuştur.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
frodo
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by frodo »

ejderha mızrağı üçlemesini okudum ve bitirdim,ve özellikle tas ve fizban artık yeni idollarım :D çok beğendim bu karakterleri ama raistlini hiç sevemedim,çok korkutucu,kardeşini bile kendi menfaati için satabiliyor.bu iğrenç bir durum,sırf güç elde edebilemk için bu yapılmaz,gerçi kitiara da aynı,ailenin caramon iyi o da istisna sanırım :D
şimdi bu üç kitap bitti,ben şimdi ne okuyacağım?
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

eğer..ejderha mızrağı alemini beğendiysen frodo...ben sana o kitapta ve dünyada çok büyük yerleri ve önemleri olan...solamniya şövalyelerini( sturm brightblde i hatırlarsın) anlatan "vinas solamnus" adlı kitabı..tavsiye ederim...bu aynı zamanda sana ejderha mızrağı dünyasının tarihi hakkındada sana büyük bilgi verecektir. 8)
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Post Reply