Gnome icatları

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ya ortalıkta bir sürü kitap ismi dolaşıyor. Ben kitaplardan çok uzak kalmışım anlaşılan. lotr, DL destan,dl efsane, karaelf, buz yeli, elenyum, elric, şu anda da D.Duorden maceraları okuyorum. sonra neyi tavsiye ediyorsunuz.

Harry potter? :mrgreen:
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

harry potter kötü bir seri değil ki?
yani tam alıştığımız frp olmasa da benim çok hoşuma giden bir seri
bunu söylemekten de gocunmuyorum açıkçası
ve bence çocukların tam olarak anlayabilecekleri bir seri değil, bu yüzden çocuk kitabı adı takılmasının da yanlış olduğunu düşünüyorum
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Harry potter'ı bende okudum. Oraya öyle koymamın nedeni içinde büyü fantastik yaratık geçip de FRP ile alakasının olmamasıydı.

Harry potter fantastik tarzda bir romandan çok dedektif romanı havasına sahip (Sanki çok dedektif romanı okudum ya).
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Darkgnome wrote:Ya ortalıkta bir sürü kitap ismi dolaşıyor. Ben kitaplardan çok uzak kalmışım anlaşılan. lotr, DL destan,dl efsane, karaelf, buz yeli, elenyum, elric, şu anda da D.Duorden maceraları okuyorum. sonra neyi tavsiye ediyorsunuz.

Harry potter? :mrgreen:
iyi de Drizzt kitapları bitmiyor ki bir türlü
yani sen hangi seriyi okursan oku
Salvatore yenisini yazıyor
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

harry poterin 1. kirtabini okudum daha devam edesimde gelmedi açikcasi_????
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

pyros wrote: iyi de Drizzt kitapları bitmiyor ki bir türlü
Adam yazıyorda üretimden daha hızlı tüketiliyor. Benim ardığım türkçeye çevirilmiş kitaplar. Okuması zevkli fantastik tarzda kitaplar arıyorum. kitabın ismi ve neden okumamın iyi olucağı gibi kısa yorum.

Ha bu arada arkayı gösteren gözlüğü icadettim geriye birtek önünü görememe sorunu kaldı.
Eskisi ka
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Oooff of!!!

Bir iki gün giremedim, 4 sayfa olmuş... Nise hepsine cevap veriim...

Tank pedalla deil, buhar türbinleri ile çalışıordu, onları hidrolik aksam, onları da kazan çalıştırıordu, bunları kontrol eden metal ağırlıklı kontrol sviçleri, güvenlik contaları vsvs...

Gnomların icatları genellikle çalışmaz. Bu onların yaratılış lanetidir. Ancak arasıra da çalışır. Ve çalıştıkça da sonraları tekrar çalışma olasılığı artar... Bu olasılık %100 olan icatlar gnom icatları müzesinde bulunurlar. Bunların arasında metal-gnome(içine bir gnome sığan metal bir zırh) , insanları yakalayan bir crossbow, katlar arasında geçişi sağlayan catapultları örnek olabilir... Benim tankım da tam 22 kere başarılı çalışarak bu icatların arasına girmiştir. Ancak unutmayın, çalışmak demek her zaman doğru çalışmak demek diildir...

İcatları her zaman doğru çalışan, basit ve kullanışlı icatlar yapan gnomelar mad gnomelardır. Ve bunlar tedavi edilmeye uğraşılır...

Gnomelar solamnia şovalyelerini adalarına gelirken gördüklerinde korkarlar, ve bunlara karşı önlem almaya çalışırlar. Hemen saklanırlar. Ancak dağı saklamak varken nie saklanıcaklardır ki. Hemen komisyonlar kurulur...

Sonuç: icat çalışmaz, bütün dağı iğrenç kokan renkli bir duman kaplar... Solamnicler ise bu dumanı ve içinden koşarak çıkan ve bayılan bir sürü esmer ufak tefek yaratık görürler. İşte solamnicler gnomelar ile böyle tanışır...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

ayrıca dağa nevermind adını vermek de ilginç bir fikir
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Darkgnome wrote:
pyros wrote: iyi de Drizzt kitapları bitmiyor ki bir türlü
Adam yazıyorda üretimden daha hızlı tüketiliyor. Benim ardığım türkçeye çevirilmiş kitaplar. Okuması zevkli fantastik tarzda kitaplar arıyorum. kitabın ismi ve neden okumamın iyi olucağı gibi kısa yorum.

Ha bu arada arkayı gösteren gözlüğü icadettim geriye birtek önünü görememe sorunu kaldı.
hmm aradığın kitaplar için kitapgaha bir bak istersen
orada ilgini çeken bir şeyler bulabilirsin belki
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

hehh yine konular süper gelismis ejder den harry e
ya bu site süper yawww :) :D
DeMRaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by DeMRaN »

Hayri pıtır gerçekten güzel bir kitap... Frp kurallarına uyması gerekiyor diye bişey yok zaten ve kendi dünyamızın içinde olması güzel bütün o büyücülüğün... Peki şöyle bir soru ya gerçekten büyülü bir dünya varsa bizden saklananda biz bilmiyorsak...
<div align="center">Nindyn vel'uss kyorl nind ratha thalra elghinn dal lil alust... <br>Those who watch their backs meet death from the front... </div><br><strong><em><div align="right"><strong><em>Tharivol Amakiir the Dark Elf Mystics Master</em></strong
Strahd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Strahd »

bence harry potter gerçektende güzel bir seri norticus un da dediği gibi bence ona çocuk kitabı isminin koyulmasıda doğru değil kanalları geçerken the simpsons ı veya southpark ı gören bi kişi içinde onlar çocuklar için yapılmış çizgi filmler ama öyle değil aslında harry potter dada yunan mitolojisine ve britanya tarihine oldukça fazla sayıda göndermeler var
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Neresinde Yunan mitolojisine ve Britanya tarihine göndermeler var? Merak ettim. (Ben çok meraklıyımdır!)

Yoksa bahsettiğin arabanın çalınmasıyla Yunan mitolıjisindeki güneşin çalınması arasınki benzerlikmi. Ben onu göndermeden çok fikir benzerliğine yoruyorum.
Eskisi ka
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Minevra,Hermonie,Arthur,Voldemort,Severus...Bu tip göndermeler cok kitapda araştırırsan görürsün...Hepsinin Britanya yada Yunan mitolojisiyle ilgili..
Jacta alea est.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Bende de bir kitap var, adı:

Gnomes 100 - Dragons: 0

Sırf resimlerine bakarak patlayabilirsiniz gülmekten... İsteyen bana MSN'den ulaşıp alabilir kitabı... Süper icatlar var içinde...

Saygılarımla...
Türklider...
Post Reply