Magic the Gathering e başlamak
saol abi
ya tabiki tüm kartları biliorum demiom
çünkü böle birşey ytok
magictg nin belki milyon kartı var, böle bişeyi kimse diyemez
sadece biraz zaman ayırıp özelliklerini anladığım her desteyle şöyle böyle oynayabilirim demek istemiştim, mesela bilmediğim yeni kurallar falan çıkıo onları öğreniyoruz tabi
ya tabiki tüm kartları biliorum demiom
çünkü böle birşey ytok
magictg nin belki milyon kartı var, böle bişeyi kimse diyemez
sadece biraz zaman ayırıp özelliklerini anladığım her desteyle şöyle böyle oynayabilirim demek istemiştim, mesela bilmediğim yeni kurallar falan çıkıo onları öğreniyoruz tabi
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Norticus cuum...
Uzun süre magic oynamış biri olarak oyuncuyu en çok geliştirenin kendi destesini kurmak olduunu söyliyebilirim... Fırsatın varsa, her renkten, her çeşitten, sırlı veya sınırsız kartlarla desteler kur, oyna. Asıl magic bu bence. Oyuncuyu geliştiren de bu. Belirli konseptlerde kendi destelerini kurmayı deneyebilirsin.
Misal, bizim zamanımızın en popüler desteleri:
Elven direct dam (kırmızı-yeşil)
Enchant Cre (siyah-beyaz)
Enchantment(beyaz-mavi-siyah)
Elf(yeşil)
goblin(kırmızı) -goblin grenadesiz olmaz abi...
Direct Dam. (kırmızı)
Counter(mavi)
Sliver(herrenk)
Bir de benim kişisel serra avatar destem vardı bayılırdım ona... Ama onunla bir kere oynardım bir kişiyle, sonra esprisi kalmıodu...
Uzun süre magic oynamış biri olarak oyuncuyu en çok geliştirenin kendi destesini kurmak olduunu söyliyebilirim... Fırsatın varsa, her renkten, her çeşitten, sırlı veya sınırsız kartlarla desteler kur, oyna. Asıl magic bu bence. Oyuncuyu geliştiren de bu. Belirli konseptlerde kendi destelerini kurmayı deneyebilirsin.
Misal, bizim zamanımızın en popüler desteleri:
Elven direct dam (kırmızı-yeşil)
Enchant Cre (siyah-beyaz)
Enchantment(beyaz-mavi-siyah)
Elf(yeşil)
goblin(kırmızı) -goblin grenadesiz olmaz abi...
Direct Dam. (kırmızı)
Counter(mavi)
Sliver(herrenk)
Bir de benim kişisel serra avatar destem vardı bayılırdım ona... Ama onunla bir kere oynardım bir kişiyle, sonra esprisi kalmıodu...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Eski ev arkaşımda magicçiydi (Hayır arkadaşları özellikle magic veye FRP ci seçmiyorum onları ben alıştırıyorum). Onunla oldukça çok oynardık. Sonunda proxy desteler oluşturmaya başladık. Bir mono blue beatdown oluşturdum. Oldukça güçlüydü (Banned kartlar vardı) taki lord of atlantisin merfolk olmadığını öğrenene kadar. Bide combsu vardı; morfling (sanırım böyle yazılıyordu) üstüne hermatic study takıp tüm manaların +1 kadar damage vuruyordun, hemde istediğin gibi dağıtarak.
En zevkli desteler proxy oluyor. Diğer türlü aradığın kartları bulana kadar canın canın çıkıyor sonunda bir bakmışsınki düşündüğün gibi bir deste olmamış.
En son hatırladığım plane shift vardı ancak fark ettimki magik kartları gittikçe daha bi zevksiz (ve tipsiz (kavular))olmaya başlıyor, bende bıraktım
En zevkli desteler proxy oluyor. Diğer türlü aradığın kartları bulana kadar canın canın çıkıyor sonunda bir bakmışsınki düşündüğün gibi bir deste olmamış.
En son hatırladığım plane shift vardı ancak fark ettimki magik kartları gittikçe daha bi zevksiz (ve tipsiz (kavular))olmaya başlıyor, bende bıraktım
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
bu arada aklında bulunsun öyle biryığın adama +1 vernler genelde kendilerine almazlar
lord of atlantis, goblin king şimdi aklıma gelenler
bu arada goblin king ve raging goblin arasam bulabilir miyim?
lord of atlantis, goblin king şimdi aklıma gelenler
bu arada goblin king ve raging goblin arasam bulabilir miyim?
In our life, there is if
Raging goblin çok kolay bulunur, goblin king de bulunabilir. İkisini de bulurum sana. Ama alacağın kişi karşılığında kart isteyecektir. Bu nedenle almak istiyorsan bir miktar güzel kart olmalı elinde...
Kendin deste yapmak en güzelidir. Fakat turnuvalara girmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki bunu meslek haline getirmiş kişiler var. Ve adamlar nedeseyde wizardsdan da öndeler. Daha yedi edition çıkmadan çeşitli yerleden buldukları kart listeleri ile desteler oluşturup, denemeye oyunları yapmaya başlıyorlar. Magic ile ilgili sitelerde daha editon çıkmadan örnek deck list bulunabilmekte. Sonuçta adamlar bu işten para kazanıyo. Bizim gibi eğlecelik olarak uğraşan kişilerin bu adamlara yetişmesine imkan yok. Bu yüzden göreceksiniz ki en mantıklısı hazır desteleri incelemek. Gerekiyosa üzerinde değişiklik yapmak. Baştan strateji bulmaya çalışmak sadece zaman kaybettiriyo insana...
Kendin deste yapmak en güzelidir. Fakat turnuvalara girmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki bunu meslek haline getirmiş kişiler var. Ve adamlar nedeseyde wizardsdan da öndeler. Daha yedi edition çıkmadan çeşitli yerleden buldukları kart listeleri ile desteler oluşturup, denemeye oyunları yapmaya başlıyorlar. Magic ile ilgili sitelerde daha editon çıkmadan örnek deck list bulunabilmekte. Sonuçta adamlar bu işten para kazanıyo. Bizim gibi eğlecelik olarak uğraşan kişilerin bu adamlara yetişmesine imkan yok. Bu yüzden göreceksiniz ki en mantıklısı hazır desteleri incelemek. Gerekiyosa üzerinde değişiklik yapmak. Baştan strateji bulmaya çalışmak sadece zaman kaybettiriyo insana...
"Lovefull Evil"
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Benim bi ara ünlü bir gobli destem vardı... İşine yarıcak kartları söliim, belki aklına gelmemiştir. Klasikleri sölemiorum bile...
Goblin catapult-ench.
goblin grenade-sorcery
goblin mutant-cre 5/3 trample
goblin fanatic (klasik ama olsun belki unutmuşsundur)
fling-instant
Adını hatırlamıorum, iki manaya 3/3 goblin Başka bir cre olmadan saldıramıo veya bloklayamıo.
Birde ortalıa goblin tokenı atan bir kart vardı...
Birkaç dir. dam eklemeyi de unutma, bir iki ench. da koydun mu al sana fıstık gibi bir deck.
Misal lightning boltt güseldir. Veya incinerate veya kindle. Elf destesine karşı sideboarda bir de tremor koymayı unutma...
Goblin catapult-ench.
goblin grenade-sorcery
goblin mutant-cre 5/3 trample
goblin fanatic (klasik ama olsun belki unutmuşsundur)
fling-instant
Adını hatırlamıorum, iki manaya 3/3 goblin Başka bir cre olmadan saldıramıo veya bloklayamıo.
Birde ortalıa goblin tokenı atan bir kart vardı...
Birkaç dir. dam eklemeyi de unutma, bir iki ench. da koydun mu al sana fıstık gibi bir deck.
Misal lightning boltt güseldir. Veya incinerate veya kindle. Elf destesine karşı sideboarda bir de tremor koymayı unutma...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Zaten ben 6th editiondan sonra bozulduğu kanısındayım. Ben zevk alamamaya başlamıştım. Etraf saçma sapan ve aşırı güçlü kartlarla dolmuştu. Bir de aybaşı yeni seri çıkmaya başlamıştı... O yüzden bana filanca bi kart var şu seri dersen, antika bir seri deilse bilmem büyük ihtimal...
Ama eski desteleri sorarsan zevkle anlatırım. Hele benim Serra Avatar destemi bir ara anlatiim sana çok hoşuna gider muhtemelen...
Söylediim kartları muhtemelen zor bulursun,çünkü içlerinde ice-age bile var, ama istersen özelliklerini yazarım...
bugün dilbaonun ark.larıyla saklı da magic oynadım da muhabbetlerde baya ilginç şeyler öğrendim
mesela bir kart varmış 1. edition da
2 manayamı 3 manaya mı ne graveyarddaki tüm kartları OYUNA (eline değil) sokuyomuş
ne bilim böyle herkese +2/+2 veren kartlar falan varmış
mesela bir kart varmış 1. edition da
2 manayamı 3 manaya mı ne graveyarddaki tüm kartları OYUNA (eline değil) sokuyomuş
ne bilim böyle herkese +2/+2 veren kartlar falan varmış
In our life, there is if
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
şöyle diim, ben eski kartlardan bir deste kuruyordum. Banned kartlar da vardı içinde... Ve ilk sen başlarsan kesinlikle adam daha 1 land bile inemeden oyunu kazanıyordun... Hatta biraz şansın varsa 60 damage fln koyabiliyordun... Ama ben öyle desteleri sevmiyorum. Benim için bile çok eski kartlar zati o destedeki kartlar.
öyle bir kart var, hatta destesi de vardır. Destenin amacı, elinden ve destenden mümkün olduunca creature kartı graveyardına atarsın, bu yaratıklar 9/9 , 12/12, 8/8 fln olur genelde, veya biraz arşivin varsa(benim vardı) 12/12 flying trample fln yaratıklar olur. O dediin kart ise 5 manaya dır, ve oyundaki bütün yaratıkları graveyarda, graveyarddakileri oyuna gönderir. O kartı açabilirsen oyun büyük ihtimalle senindir...
öyle bir kart var, hatta destesi de vardır. Destenin amacı, elinden ve destenden mümkün olduunca creature kartı graveyardına atarsın, bu yaratıklar 9/9 , 12/12, 8/8 fln olur genelde, veya biraz arşivin varsa(benim vardı) 12/12 flying trample fln yaratıklar olur. O dediin kart ise 5 manaya dır, ve oyundaki bütün yaratıkları graveyarda, graveyarddakileri oyuna gönderir. O kartı açabilirsen oyun büyük ihtimalle senindir...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
Sengiri uzun süre oyunda tutabilirsen çok iş yapar, ama titanias chosen (bence) daha iidir... Yeşil destede giant growth, rancor, fog, ve might of oaks ile kullanılırsa tek başına düşmanı daatır. Ama Serra angel kaç kere hayatımı kurtarmıştır.
Ama en sevdiim kart beyaz destede righteousness dı...
Hem de çok kolay kullanılır oyunda...
Böle aşmış yaratıkların problemi yaratık yok eden kartlardır. Bir terror senin o kadar çalışıp didinip oyuna soktuun kartı yok ediverir...
Ama en sevdiim kart beyaz destede righteousness dı...
Hem de çok kolay kullanılır oyunda...
Böle aşmış yaratıkların problemi yaratık yok eden kartlardır. Bir terror senin o kadar çalışıp didinip oyuna soktuun kartı yok ediverir...