2E Öğrenmek İstiyorum!

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

bulamazsınız çünkü 2md ed. D&D değil AD&D dir yani advanced dungeons and dragons.

bi de öyle ara bakalım çıkıyor mu bişeyler?? ;)

şövalye Kirshamor
yola devam...
...barış için
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bi de ad&d diye diil de adnd diye aratın isterseniz. ben öyle buluyodum kazaadan
War, war never changes...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

winterwolf wrote:Ya herhangi biri bana 2nd editionnın ana kitapların nereden indirebileceğimi söyleyebilir mi? (PHB,DMG,MM filan)

Kazaa da aradım hepsini buldum ama 2nd edition yok :mad:
2e kitaplarının tamamının bulunduğu bir e-book'u site adminlerine ilettim. Sanırım yakında siteye koyarlar..
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gandalfoftheday »

Bu dosya biraz büyük olduğu için koymakta kararsızım. Sanırım onu indirmek biraz zor olur. İstediğin dosyaların tam listesini bana atarsan mailine gönderebilirim. 2e forever...
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

2e kitaplarının tamamının bulunduğu bir e-book'u site adminlerine ilettim. Sanırım yakında siteye koyarlar..
siteye bu dosyaları koymak yasal mı acaba?
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ya evet ben de onu düşünüyodum. bildiğim kadarıyla 1st ed. kaynakları kullanıma açıldı ama 2nd için aynı şey söz konusu diil. eğer yayımlamak yasal ise bende evermore softwarein çıkardığı AD&D 2nd ed. core rules cdsi var içinde tüm 2nd ed kitapları elektronik formatta mevcut + bazı toolları da var (char.gen, equipment+spell DB, vs..). Direk onu paylaşalım?
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Bildiğim kadarıyla e-book'ların ücretsiz paylaşıma açılmaları yasal..
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

öyle olsa internette e-book kaynaması gerekirdi, öyle diil mi?
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

2nd edition out of print olduğu için ve artık ticari bir ürün olmadığı için ücretsiz dağıtılmaları yasal olabilir. yani bir nevi abandonware mantığı. kimseye parayla satamayacağın bir malın elden ele dolaşmasına yasak koyamazsın. Ayrıca bunların piyasada gezmesi yeni ürünlerinin bilinirliğini artıracağı için firmalar tabii ki de kabul edeceklerdir. Bu mantıkların tümü bilmediğim nedenlerden çürüyebilir ama 2nd ed. kitaplarının sorun çıkarmaması gerekir gibi geliyor bana. TSR ile bağlantıya geçilse...
yola devam...
...barış için
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

kirshamorun dediği gibi wizards ile (bildiğim kadarıyla TSR yok artık) bağlantıya geçilebilir bu ürünlerin soft copy olarak siteden yayımlanabilmesi için. Ama böyle bi izin yazılı olarak alınmadan sitede bu kitapların yayımlanması sitenin başını belaya sokabilir.
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Amerika yasalarına göre yazılı bir döküman out of print olduğu tarihten 50 yıl sonra serbest dağıtıma kavuşabiliyor. Yani 1970 lerde çıkan 1st Ed. için bile 2020 den önce bu tarz e-book olaylarına girişmek yasal değil.
Fakat sitede bir çok kitap bulunmakta ve bunların bir kısmı copyright sahibi kitaplar. şu ana kadar hiçbir tepki anlınmamasının sebep site kullanıcılarının siteye herhangi bir düşmanlığı olmamasındandır.
Fakat bir gün gelecek ve bu siteye de çeşitli kötü niyetli kişiler saldıracaktır. Ve atacakları ilk çamurlardan biri de copyright meselesi olacaktır. Hem emeğe saygı, hem de yasalara saygı açısından sitedeki dosyaların copyright olaylarına dikkat edilmesini öneriyorum...
"Lovefull Evil"
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Adı üstünde 'Amerikan Yasaları', yani muhattabımız değil. E-book hakkında Türk Ceza Kanunda bir madde olduğunu sanmıyorum...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Aslında tam olarak muhattabımız. Ama önemli olan türkiye yasaları tabiki.
Türkiye anayasında e-book olarak geçmese de satılan her türden dökümanın (bizlerin e-book dediği digital olanları da dahil) ürünün yasa dışı dağıtımı yasaklanmıştır.
"Lovefull Evil"
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Türk Ceza Hukuku'nda henüz elektronik ortamda paylaşılan yazılı döküman, müzik, vb. telif hakkı sahibi dosyalarla alakalı bir bend veya madde yok. Ancak konu ile ilgili kanun hükmünde kararname var, ona göre de bu tür eserlerin elektronik ortamda "satışı" yasak... henüz ücretsiz dağıtımın kanun karşısında bir yükümlüğü yoktur..
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Sorun bu tarz dökümanları kazaa ve alternatiflerinden bulmak değil sitede bulundurmaktır. İlkine kimsenin sözü yok ama ikincisi yasal değil.
"Lovefull Evil"
Post Reply