oyun tıkandığında

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

burock ve kirath white wolf forumu da yazım var ona bakarsanız live action oyunu hakkında yazım var bu konuyada ışık tutuyo, benim görüşlerim acısından tabi.

DM nin eylenmesine gelince tabi çok önemli çünkü dm eylenmiyodsa kimse eylenemez ister istemez :) . Yanlız ad&d de oyun hazırlarken hele ki hazır bir alemse önceden ayrıntılara kasmamak oyunu batırır genelde. Aslında nerdeyse tüm zarlı oyunlarda olay az yada çok böyle bence.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

yukarda bi yerde de yazmıştım, dmin öncelikle yaratıcı olması lazım. ve tabii ki fantastik/tarihi eserler okumak da, o dönemlerin havasını almak için elzem. eğer dmin bu konularda sağlam bi temeli varsa -en azından oyunculardan fazla- ve dm yaratıcılığına sahipse iş kolaylaşır. Ama maalesef bende o kadar matah bi yaratıcılık yok :cry:
War, war never changes...
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

burock wrote:yukarda bi yerde de yazmıştım, dmin öncelikle yaratıcı olması lazım. ve tabii ki fantastik/tarihi eserler okumak da, o dönemlerin havasını almak için elzem. eğer dmin bu konularda sağlam bi temeli varsa -en azından oyunculardan fazla- ve dm yaratıcılığına sahipse iş kolaylaşır. Ama maalesef bende o kadar matah bi yaratıcılık yok :cry:
Bence senin yaptıgın yani olayı anında kurgulamak ,hele zarlı sistemlerde, yaratıcılık acısından daha zor o yüzden sil o göz yaşlarını bakim :)
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

The_KiRaTh wrote:Yanlış anladın. Olaylar bence de run-time olmalı. Ancak olayların bir yöne seyrettiği görülüyorsa - ki uyuşturucu satmaktan crime lordluğa olaşmak çok zor ve uzun süren bi iştir - bu konuda dm bir sonraki seansa elinde uygun bir senaryoyla gelmelidir. Böylece olaylar hem daha zevkli, heyecanlı, ve daha komplike olabilecektir - tıpkı gerçek hayat gibi.

Ama benim asıl söylemek istediim, bir dm her durum için genel bir senaryo yedekte bulundurmalıdır. Böylece senaryodan herhangi bir sapma durumu, senaryoda başarısızlık gibi durumlarda eli boş kalmaz. Ama unutulmaması gereken bir ayrıntıda terkedilen senaryoların dm tarafından devam ettirilmesi gerekliliğidir. Bu sayede insanlar yaşam hissini alabilirler. Senaryoda devam etmemelerinin sonuçlarını görebilirler. Veya onların yerine senaryoyu tamamlıyan kahramanlara gıpta duyabilirler. Bu da her oyunu, daha özgür, daha zevkli, ilginç ve daha gerçekçi yapar.

Bu benim uyguladığım sistemdir. Ve şu ana kadar gayet güsel çalışmıştır. Bu sayede hiçbir oyunum da tıkanmamıştır.

dediğin doğru, biz bir oyunda çok büyük dm sillesi yemiştik. şehirdeki iki thieves guildi birbirine düşürüp bol bol kar etme amacıyla, ortaklaşa soyulacağı belli olan bir malikaneyi önceden soymuş ve iki loncaya da karşı tarafın bu işten sorumlu olduğunu söylemiştik (klasik tabii) Dm de siz misiniz lan dedi ve nasıl yaptıysa öyle bir kurgu düzdü ki 4-5 ay iki loncanın arasına sıkışıp kaldık, çift taraflı ajan mı olmadık dersin, assassination mu yapmadık dersin, hatta içimizden birisi kendi loncasına sadık olduğunu açıklayıp görevden döndü falan mahvolduk yani . . . ama çok zevkliydi, tam kurtlar vadisi olduk oyunda
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

dediğin doğru, biz bir oyunda çok büyük dm sillesi yemiştik. şehirdeki iki thieves guildi birbirine düşürüp bol bol kar etme amacıyla, ortaklaşa soyulacağı belli olan bir malikaneyi önceden soymuş ve iki loncaya da karşı tarafın bu işten sorumlu olduğunu söylemiştik (klasik tabii) Dm de siz misiniz lan dedi ve nasıl yaptıysa öyle bir kurgu düzdü ki 4-5 ay iki loncanın arasına sıkışıp kaldık, çift taraflı ajan mı olmadık dersin, assassination mu yapmadık dersin, hatta içimizden birisi kendi loncasına sadık olduğunu açıklayıp görevden döndü falan mahvolduk yani . ..
DM'in hazırlanması gerekliliğini güzel veren bir örnek olduğu kanaatindeyim. Eğer siz bahsettiğin olaydan yakayı sıyırsaydınız bundan sonra bu gibi entrikalara jarşı DM'in bir zaafı olduğunu dğşğnerek işi rahata alacaktınız. ama bir dahaki sefere karşınızdaki grupları daha dikkatli tartarsınız.
yola devam...
...barış için
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ama, aynı zamanda çok zevkli bir oyun olmuştu,
o işlerden yakayı sıyırdığımızda hepimiz bolca level atlamıştık, ele geçirdiğimiz artifact ve gpnin haddi hududu yoktu... en önemlisi çok eğlenmiştik

zaten mesele de bu... eğlenmek
Post Reply