LOTR sildi süpürdü...
burada bence önemli olan biz değiliz. Kitabı hiç okumamış insanlar eğer Shire ya da dunharrow ya da pelennor yaylalarından çok etkilenmişse bunu gayet iyi yapmışlar demektir. insanlar elf görüp kendinden geçiyorsa kostümler yerindedir. eğer bazı insanlar legolas'ın güzelliğinden deliriyorsa (imdb.com forumlarında kadının biri, geceleri kocasına legolas dediğini söylüyordu arsızca) demekki burada gerçekten durup düşünülmesi gereken birşeyler var.
film olarak favorilerimi sıralarsam 3-1-2 diye sıralarım. son film gerçekten süper fir filmdi. bir durağan havasına rağmen temposunun ansızın değişebilmesi ile kopartmıştıu beni. 2. filmde ise rohan da olmasa cidden sıkılabilirdim. ilk filmde akademi çekingen davranmış olabilir ama 2. film oskar alsaydı her eleştirildiğinde üzülürdüm zira haklı olarak eleştirilirdi. ama en nihayetinde 3 film de bitti. üçleme kapandı ve finalini 11 orcar ile muhteşem yaptı. tek dileğim yeniden vizyona girdiği bu günlerde 500 milyoın dolar daha hasılat yaparak en çok izlenen filmler kategorisinde Titanic zırvalığını geçmesi.
Bu arada Hobbit ile ilgili ciddi birşey yok. internette dolanan fragmanın ise fraud (shate) olduğu resmi olarak açıklandı. yapılablir tabi ama elde hiçbir hazırlık yok ve Hobbit'in yayınlanması ile ilgili haklar cidden arapsaçı urumunda.
film olarak favorilerimi sıralarsam 3-1-2 diye sıralarım. son film gerçekten süper fir filmdi. bir durağan havasına rağmen temposunun ansızın değişebilmesi ile kopartmıştıu beni. 2. filmde ise rohan da olmasa cidden sıkılabilirdim. ilk filmde akademi çekingen davranmış olabilir ama 2. film oskar alsaydı her eleştirildiğinde üzülürdüm zira haklı olarak eleştirilirdi. ama en nihayetinde 3 film de bitti. üçleme kapandı ve finalini 11 orcar ile muhteşem yaptı. tek dileğim yeniden vizyona girdiği bu günlerde 500 milyoın dolar daha hasılat yaparak en çok izlenen filmler kategorisinde Titanic zırvalığını geçmesi.
Bu arada Hobbit ile ilgili ciddi birşey yok. internette dolanan fragmanın ise fraud (shate) olduğu resmi olarak açıklandı. yapılablir tabi ama elde hiçbir hazırlık yok ve Hobbit'in yayınlanması ile ilgili haklar cidden arapsaçı urumunda.
yola devam...
...barış için
...barış için
bence sırf böyle bir eseri film yapmaya kalkışarak bile bütün ödüllere layıktır Peter Jackson
daha önce de dedim, bu filmi başkası çekseydi de çok daha güsel olacağını sanmıyorum
her şeye rağmen mükemmeldi 3leme bence...
daha önce de dedim, bu filmi başkası çekseydi de çok daha güsel olacağını sanmıyorum
her şeye rağmen mükemmeldi 3leme bence...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Kitapta var olan ve filme de uyarlanan bazı sahneleri filmde göremedik çünkü bu sahneler montaj masasında kalmasa idi film 5 saat civarında oluyodu.Ancak bizler için film in bir de extended versiyonu var sadece 3. film bile 5 saate yakın sanırım.Görmek isteyipte filmde göremediğimiz bu bir çok sahne ile daha iyimser yaklaşıcağınızı tahmin ediyorum...
Filmi izlerken kitaptan farklı olacağını önceden kabullenmek gerekiyor. Ayrı şeyler diye düşününce problem yok. İlk filmi büyük beklentilerle seyrettim, sonuç hayal kırıklığı (Bombadil'in çıkarılmış olması beni yıktı). Sonraki filmlerde önceden hazırlıklıydım, keyif aldım. Yine de 3. filmde Saruman - Gandalf karşılaşmasının bu kadar basit geçiştirilmesi gerekirdi (kitaba göre değil, filmin gelişimi açısından bakıyorum).
LOTR, oscar harici bir yerde "En iyi rol grubu" ödülü de almış diye duydum, ama nerde bulamadım.
LOTR, oscar harici bir yerde "En iyi rol grubu" ödülü de almış diye duydum, ama nerde bulamadım.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
Yav nerede o 80'lerin basi karanlik görüntülü, sert filimler.. (Conan, Star Wars, Blade Runner, Mad Max, Alien 1-2)
Vallahi kanımca özellikle son filimde özel efektler çocukculuk katıyordu esere. Nedir abi öyle Copy-Paste hikayeli ordular falan.. Adam filmde vahsice ölüyor seyirci gözünü bile kıpırdatmıyor... Peh..
Gerçekten Conan the Barbarian'ı izleyenler daha iyi bilirler hani kılıç gerçekten korkunç bir sey, öyle güzel, kız çocuguna benzeyen elfler bile (Abi anladık elfler güzeldir falan ama erkeksi bir güzellikleri olsun yav! Nedir öyle legolas falan.. ) kılıç kullanırken korkunç ama zarifçe kullanmalı bence. ki herhalde öyledirler
.
Ama gene de iyi ekşın-atraksiyon filmi. Rakibimi yoktu oscarlar da? Mystic River, Cold Mountain...
Vallahi kanımca özellikle son filimde özel efektler çocukculuk katıyordu esere. Nedir abi öyle Copy-Paste hikayeli ordular falan.. Adam filmde vahsice ölüyor seyirci gözünü bile kıpırdatmıyor... Peh..
Gerçekten Conan the Barbarian'ı izleyenler daha iyi bilirler hani kılıç gerçekten korkunç bir sey, öyle güzel, kız çocuguna benzeyen elfler bile (Abi anladık elfler güzeldir falan ama erkeksi bir güzellikleri olsun yav! Nedir öyle legolas falan.. ) kılıç kullanırken korkunç ama zarifçe kullanmalı bence. ki herhalde öyledirler
Ama gene de iyi ekşın-atraksiyon filmi. Rakibimi yoktu oscarlar da? Mystic River, Cold Mountain...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
-
Khellendros
- Kullanıcı