Players HandBook

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Players HandBook

Post by FreyaImplorer »

Ai,ben burada yeniyim,bi sorum olacak bana doğum günü hediyesi olarak
kara elf ve buzyeli vadisi üçlemeleri geldi.Bunları çok begenince D&D geldi
ama çooook eski bi şekli heralde 1.Edition falan.Neyse biz bunu baya ciddi arkadaşlarla oynadık ve bitirdik.Ve asıl soru Oyuncunun el kitabı türkçe var mı? İster Pdf olsun ister kitap şeklinde.

-----------------------------------------------------------

İyi yada Kötü Yoktur.Sadece Güç Vardır....
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

En son edition olan 3rd edition ın kral kitabı olan Oyuncunun El Kitabı'nı en azından İstanbul'da çoğu kitapçıda bulabilirsin
diğer şehirleri bilemeyeceğim...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

abi izmirde de bulunur.... ama belirli yerlerde....istersen izsimlerini verebilirim...
8)
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

türkçesini ankarada dost kitabevinde bulabilirsin. orijinalini ise -ingilizce-, internetten http://www.avaturk.com dan sipariş edebilirsin
War, war never changes...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Anladığım kadarıyla "D&D Adventure Game" adı altında satılan seti almışlar sana. O set 1stEd diildir. 3rdEd kurallarının hafifletilmiş versiyonu olan ve ilk kez oyunu oynayacak olanlara yönelik hazırlanmış bir settir.

Bundan sonra alman gereken kitap Player's Hanbook olmalı.

Detaylı yardım isersen icq yada msn den ulaş bana, yardım etmeye çalışırım.
"Lovefull Evil"
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

İi güzel Norticus abide icq veya mailin ne...Mailime atarsan sevinirim(meganimaniac@hotmail.com).Bir de bu versionun gelişmişi nerede bulunur.Ben DM olara oynuyorum ve baya macera yarattım ama onların hepsi lvl 3 ve yaratıklar ya çok güçlü ya çok kolay geliyor.Yeni macera,feat,spell,class,yaratık ve ırklar lazım...Ama yardım için sağolun

----------------------------------------

İyi yada Kötü Yoktur,Sadece Güç Vardır
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

mailine ne atacağımı anlamadım
daha doğrusu türkçe PHB'nin pdf si var mı bilmiyorum
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Sevgili FreyaImplorer, yazılarından görüldüğü kadarıyla oyun oynamaya çok kısa süre önce başlamışsınız. Ve yine görüldüğü kadarıyla sizleri yünlendiren kimse olmamış. Herşeyi kendin çözmek de güzel olsa da kendimden biliyorum ki çok zorlu oluyor. Ben derim ki oyun oynatan az-çok deneyimli bir gönüllü bulup ondan temeller öğrenmeye çalışın.
Böyle birini bulamayacaksan ben elimden gelen yardımı yapmaya çalışrım...
"Lovefull Evil"
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Aslında evet dediğiniz doğru,sonuçta bu oyun bu oyun bana 2 yıl önce alındı ve o günden beri oynamamıza rağmen anca bitirdik.Ben kendi adıma oyunu baya bildiğimi sanıyorum.Zaten onlar oyunu bitiremiyorlardı ben son anda regdar olarak girdim Dmliği verdim ve oyun 1 ayda bitti.Buradaki arkadaşlarımla iyi oynanlmıyor...Duyduğuma göre internette bu frp oynanılıyormuş nasıl? (PHB buldum çok sağolun avaturk.comda vardı)

--------------------------------------------

İyi Yada Kötü Yoktur,Sadece Güç Vardır
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

İşte hatalı olduğun nokta da bu. RPG denilen oyun stili bir bilgisayar oyunu gibi oynanıp bitirilmez. Daha çok keşke şöyle biri olsaydım dediği kişiyi canlandırmaya çalıştığın ve oyuncuların yazılı bir senaryoya bağlı kalmadığı interaktif bir tiyatro gibidir. O oynadığın oyun ile frp denilen olayın çok küçük bir kısmını öğrendin. En azından oyun sistematiği hakkında bilgin olmuş olmalı. Ama herşey ondan ibaret değil. Daha öğrenilmesi gereken çoook şey var...
Kesinlikle yapman gereken izlemek. Ve öğrenmek.

(Eğer istanbuldaysan canlı örnek gösterebilirim sana. Değilsen de siteden aramanı ve izleyebileceğin bir oyun bulmanı öneririm.)
"Lovefull Evil"
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

asla aklından çıkarmaman gerekenler;
- frp asla, oyunlar ise çoğunlukla bitmez. Biten tek şey questlerdir.
- yürüyen rulebook olmadığın sürece, official tüm, unofficial hemen hemen bütün prestige classları, npcleri, templateleri kitap ismi ve hatta sayfa numarası vermediğin yahut web adresini söyleyemediğin sürece...kısaca dilbao olmadığın sürece FRPyi çok iyi bildiğini söyleme.
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Skylancer wrote:...kısaca dilbao olmadığın sürece FRPyi çok iyi bildiğini söyleme...
Abartmayalım... :P
"Lovefull Evil"
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Ã?ook sağolun,özellikle dilbaonun yaptığı açıklamalar çok hoşuma gitti.Malesef İst.te değilim Bursadayım ama sitede örnekler nerede?Birde Skylancer'e bir cevabım var....Ben orada baya baya biliyorum dedim,çok iyi biliyorum değil.Zaten böyle birşeyi iddda etmek hemde sizin önünüzde açıkça salaklık olurdu..... :mad:

---------------------------------------------------

İyi Yada Kötü Yoktur,Sadece Güç Vardır
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

freya beni sevmedi galiba, yanılmıyorsam bir başka forumda da ayar girişiminde bulunmuştu...olsun canım, hepimiz bazen bazı şeyleri ister istemez yanlış anlayabiliriz...misal bende bi ara pyros'u yanlış anlamıştım ama erken uyandım allahtan :)
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Sitede örnek var demiyorum -ki yok zaten-, sitede bulunduğun yerde oynanun (ki bu durumda bursa olacak gibi) bir oyun bul ve oyuna katıl yada en azından izle. Yok yada bulamadım diyosan sitenin sohbet bölümüne gir, kimi zaman oyun oynandığı olur oralarda.

Bu arada sorusu olan herkes icq, msn yada özel mesaj yolu ile bana ulaşabilir. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım...
"Lovefull Evil"
Post Reply