Tanrıların ölümlülüğü

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
Post Reply
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Bu aslında yunan-anadolu mitolarında görülen bir durumdur. özellikle Ares pek çok kereler kuruğunu kısıp kaçmak zorunda kalmıştır.
Ares'i yarlayanlşardan birkaç örnek vereyim. Herakles ve Hektor. Tamam Herakles yarı-tanrı ama ya Hektor? adam gerçek bir kahraman lakin ne olursa olsun insan. Bu ikisindede Ares kuyruğu kısıp Olimpos'a sığınır ve acısını dindirmek için bütün tanrılar uğraşılar.
İşte bizim oyunumzun kökeninde bunun olduğunu görüyoruz. O zaman sanırım oyunlarımızda ulu kahramanların ve yarı-tanrıların tanrıları yaralamaları, hatta saf dışı etmeleri mümkündür.

Dipnot:
Tabii ares'i kanımca pek kaale almamak lazım. ğere bu yaralanmalar bir apollon'a veya zeus'a osaydı daha ilginç olurdu; ama onları sanırım yaralamak imkansızdır.
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Hektor ne zaman Hares'i yakalamıştı bilgi verir misin?
ayrıca Truva Savaşı sırasında Diomedes'de Ares'in kaçmasına yol açmıştı (tabi Athena'nın yardımıyla)
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Çok pardon ya ben karıştırmışım...pardon pardon pradon büyük hata yaptım. sen haklısın. zaten ares truvanın yanında değil miyid? neden ve nasıl yaralsın ki!
bendekiş dalgınlığa bak...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet haklısınız her dünyaya göre tanrı anlayışı farklıdır mesela orta dünya da ki eru mutlak güçtür yook edilemez ama dl fr de tanrılar yok edilebilir. inanan meselesine gelince tanrı yok edildikten sonra inananlarının hiçbir gücü kalmaz. bu inanç boş bir avuntu olabilir ancak.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

tanrilar her dünyada farkli yaratilmis bu o dünyayi yaratanralarin inancina göre herhalde???
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

olabilir ya da nasıl bir diyar istediklerine göre.
güç amacın, k
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Erunun kaynağını çok az biliyorum ama benim bildiğim ve inandığım her tanrı yok edilebilir. Buna tam anlamı ile ölüm demiyorum. Ölümden çok farklı ama o şekilde bakılırsa o da bir yokoluş.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Sanirim senin ölüm dedigin inaçin yok olmasi...yanlis mi anladim?
Ama tabii tanriyi nasil aldigimiza bakar. Yunan mitlerinde tanriyi görmezlikten gelirsen iki carpalar; ama islamiyette bana göre tanri hiçbir sekilde karismaz olaylara ve inanman veya inanmaman pek önemli degildir.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

eru tek tanrı inançlarındaki tanrıay denk geliyor yani mutlak güç o yüzden inancı da kendisi de asla yok eedilemez abi.
güç amacın, k
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Avalon'un Sisleri dörtlemesini okudunuz mu? unutulmak da bir nevi yok olmak dğeil midir? bir tanrı için bile olsa...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

sadece bazı dünyalarda mesela kim ao nun yok olduğunu iddia edebilirki ama kargaşalar zamanından önce kimse onu bilmiyordu.
ya da kaosu kim biliyodu?
sanmıyorum o sadece bazı yerlere özel.
güç amacın, k
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

bence unutulmak ölümdür yok oluştur kimse bilmesse sen nesin dir??
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Avalonun sislerinin filmini izlemiştim muhteşemdi yaa. Doğrusu ben hep şu inananlarının yarattığı tanrılar fikirini mutlak şekilde varolan tanrılardan daha çok sevmişimdir. O açıdan bakıldığında belki orta dünya tanrıların en zayıf olduğu yer mesela.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

İnanılmayan bir tanrı bence yok olmuş sayırlır...
Kendinizden örnek verin,yunan şavaş tanrısı Arese tapan varmı (örnektir varsada başka bir örnek bulunur)
Sadece esatirde kalmış bir söz olarak geçer ares...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Belki ama savaş tanımına tapan hala bir sürü insan var. Bence bu arkadaşla savaş kavramını dolayısı ile Aresi güçlendiiyor sayılabilirler. Gerçi bugün artık belli bir kavramın veya topluluğun değil tüm varlığın özünü oluşturan tanrıya inanmak genelde tercih ediliyor. (sanırım budizm felan da hal ayrı ayr tanrılara da inanılıyomuş ama tam bilmiyom)
HARBE GİDEN
Post Reply