tattooed monk
tattooed monk
şincik, bu prestige class'a (ki çok beğendim) sahip bir monk kardeşimizin (monk 5/tattooed monk 2 olsun diyelim) stunning fist'i alması durumunda günde kaç tane stunning fist hakkı olur.
tatooed monk prestige classı oriental adventures kitabında geldi. bu prestige classın özelliklerine ulaşamadım ama sınıfsal özellikler konusunda geçerli olan kurallara göre, bu karakterin toplam stunning fist sayısı monk sınıfından gelen stunning fist sayısı ile tatooed monk sınıfından gelen stunning fist sayısının toplamına eşit olucaktır.
War, war never changes...
Tattooed Monk (Complete Warrior kitabındaki) açıklamasında sahip olduğu Ta.Monk seviyelerinin Monk özelliklerinden unarmed damage, AC bonus ve unarmored speed hesaplanırken stack olduğunu söylemişler. Stunnuing ifst hakkında bir açıklama olmadığından onu sahaba katamıyoruz...
Yani Monk(5)/Tattooed Monk(4) olan bir karakterin günde 6 kez (5 monkdan, 1 Ta.Monkdan) Stunning Fist hakkı oluyor.
Yani Monk(5)/Tattooed Monk(4) olan bir karakterin günde 6 kez (5 monkdan, 1 Ta.Monkdan) Stunning Fist hakkı oluyor.
"Lovefull Evil"
bi dakka ben annamadım. stack olmak demek toplanabildiği annamına geliyo di mi? yani bu durumda AC bonusları, unarmed dmg ve speed toplanıyo ööle mi? öyleyse niye bu listeye stunning fist eklenmemiş ki?Dilbao wrote:Tattooed Monk (Complete Warrior kitabındaki) açıklamasında sahip olduğu Ta.Monk seviyelerinin Monk özelliklerinden unarmed damage, AC bonus ve unarmored speed hesaplanırken stack olduğunu söylemişler. Stunnuing ifst hakkında bir açıklama olmadığından onu sahaba katamıyoruz...
Soru sormuştun, şu mu yoksa:
Peki niye Stunning Fist ve diğerleri ile de toplanmıyı dersen bunun da açıklaması çok basit: Monk diye bi class ın anlamı olsun diye. Bi class diğerinin tüm özelliklerini çarşılarsa diğerinin anlamı olmazdı.
Normalde hiçbir class birbirini etkilemez, biri diğerinde bağımsız çalışır. Ama ayrıcı belirtilierse o zmn birlikte çalışırlar. Tattooed Monk açıklmasında bu olay özellikle açıklanmış. Açıklamaya göre belirtilen özelliklerin hesaplanmasında, alınan Tattooed Monk seviyeleri mevcut Monk seviyelerine eklenerek hesaplanacak. Yani Monk(6)/Tattooed Monk(2) kişinin unarmed damage, AC bonus ve unarmored speed özellikleri Monk(8) gibi olacak.burock wrote:bi dakka ben annamadım. stack olmak demek toplanabildiği annamına geliyo di mi? yani bu durumda AC bonusları, unarmed dmg ve speed toplanıyo ööle mi? öyleyse niye bu listeye stunning fist eklenmemiş ki?
Peki niye Stunning Fist ve diğerleri ile de toplanmıyı dersen bunun da açıklaması çok basit: Monk diye bi class ın anlamı olsun diye. Bi class diğerinin tüm özelliklerini çarşılarsa diğerinin anlamı olmazdı.
"Lovefull Evil"
eyw ama bu bi prestige class, sıradan bi sınıf diil ki... mesela holy liberator pr. classını düşünelim... paladinden holy liberator olmuş bi karakterin smite sayısı, paladinden gelmiş olanlarla holy liberatorden gelenlerin toplamıdır. stunning fist de kullanım mantığı olarak smitea benzediğinden (n/day) smiteı örnek verdim... bu durumda stunning fist sayısı da toplanmalı gibi geliyo bana...
yoksa benim kaçırdıım bişiymi var?açıkçası msjın bana biraz karışık geldi de...
yoksa benim kaçırdıım bişiymi var?açıkçası msjın bana biraz karışık geldi de...
smite da bi feat ama stunning fist gibi. holy liberator örneğine dönersek, fighterdan holy lib. olan bi char, kendisinde bu feat olmadığından bunu kazanır ve günde n kadar yapabilir. ama paladinden holy lib. olan bi charın smite özelliği zaten vardır. bu durumda her iki classtan gelen smite sayısı toplanarak günde yapacağı smite sayısı bulunur
Ayrıca Paladin olup sonradan Holy Liberator alan bi karakter bariz bi şekilde saçmalamış olur. Ã?ünkü Holy Liberator sonradan paladin olmaya çalışanlar alsın diye yapılmış bi class. Neden? Ã?ünkü Paladin multiclass olamaz. Paladin açıklamasındaki Ex-Paladin açıklamasını okursanız göreceksiniz bu ayrıntıyı.
Bu arada Paladin in multiclass olamamasından dolayı zaten Holy Liberator gibi bi class ıda alamamış oluyor.
Bu arada Paladin in multiclass olamamasından dolayı zaten Holy Liberator gibi bi class ıda alamamış oluyor.
"Lovefull Evil"
yukarda smitea feat dediğim için pardon demiştim ama
bu pek doğru bi açıklama diil. paladin multiclass olabilir. düsturuna uyduğu sürece paladin abilitylerini de korur. sadece tekrar paladin leveli alamaz. paladinden holy liberator olan bi kimse tabii ki ex-paladin durumuna düşer; çünkü holy lib. charlar cg olmak zorundalar. ama paladinin ex-paladin olmak durumunda kalmadığı bi multiclass durumunda paladin tüm paladin abilitylerini korurDilbao wrote:Ayrıca Paladin olup sonradan Holy Liberator alan bi karakter bariz bi şekilde saçmalamış olur. Ã?ünkü Holy Liberator sonradan paladin olmaya çalışanlar alsın diye yapılmış bi class. Neden? Ã?ünkü Paladin multiclass olamaz. Paladin açıklamasındaki Ex-Paladin açıklamasını okursanız göreceksiniz bu ayrıntıyı.