En iyi çalgı aleti
En iyi çalgı aleti
Eee arkadaşlar bunu biraz da atışmamızın geç kalmış sonucu olarak görüyom ama kendi fikrinizi söleyin tabii. Yine de midnight poete meydan okuyorumun ilk sayfalarına bi bakarsanız çook iyi felan olur. Bence flüttür ki zaten bunu biliyodunuz nedenine gelince flütte gerçekten nefesimle gerçek bir hayat kazandığını hissediyorum. Daha çok birleşme gibi dier çalgıların da bir yaşamı var ama onlara sadece biz yol gözsteriyoruz. Flüt çalarken ise çalgı ile gerçek anlamda bir bütün olduumu hissediyorum. Sizin fikirleriniz de bekliyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
Hala flüt çalıyorsun değil mi gnom üstat? Flüt çalarken şarkı bile söyleyemezsin oysa, ağzını bir şarkıyla paylaşmayacak kadar kıskanç bir çalgı.
Ama lir öyle mi? Hem ozanına yeteneklerinin sınırlarına ulaşma şansı tanır hem de onu bir şarkıyla paylaşacak kadar alçakgönüllüdür. Sudan nağmeler... Çok güzel bir söz çıkan sesleri tarif etmek için. Lirin muhteşem sesiyle insan huzuru bulur, o büyüyle kim bulmaz ki zaten?
Ama lir öyle mi? Hem ozanına yeteneklerinin sınırlarına ulaşma şansı tanır hem de onu bir şarkıyla paylaşacak kadar alçakgönüllüdür. Sudan nağmeler... Çok güzel bir söz çıkan sesleri tarif etmek için. Lirin muhteşem sesiyle insan huzuru bulur, o büyüyle kim bulmaz ki zaten?
Taşlar unutana dek...
Ben her zaman üflemeli çalgılar derim mesela bir Korno'yu(french horn) veya bir obuayı hiç bişeye değişmem! bunlar orkestranın can damarıdır. hangi enstruman korno kadar büyülü, derinden, buğulu bir ses çıkarabilir? bütün o havayı katan kornodur...aynı şekilde çalınması bir o kadar zor ve zahmetlidir...
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Ã?flemeli çalgıları çalmayı neye kıyasla zor saydığını anlamadım. Mesela kemandan zor mudur kolay mıdır kornoyu çalmak? Keman zor onu biliyorum, telleri doğru şekilde çekmeyi öğrenmek için kişinin çok uzun süreler çalışması ve komşularına kulak pamuğu vermesi gerekiyormuş diye duymuştum. 
Kornoyu hiç dinlemediğim için onun sesi hakkında yorum yapamayacağım, güzeldir herhalde öyle diyorsan.
Kornoyu hiç dinlemediğim için onun sesi hakkında yorum yapamayacağım, güzeldir herhalde öyle diyorsan.
Taşlar unutana dek...
Ã?yle diyorum
çok hoş gerçekten. hani geriden geriden bir boğuk tını gelir ya müziklerde işte o! john williams çok kullanır eserlkerinde star wars izlerken dinle derim ben...açıkcası kornoyla kemanı karşılaştıracak nitelikte biri değilim ama tahminimce...aslında tahmin de edemiycem yani karşılaştırımıycam; ama kornoyu çalamk hakikaten zor denemiştim ordan biliyorum

--------------------------------------------------
En sevdiğim müzik enstrumanları arasında
etnik müziklerde kullaılan gayda ve türk musikisinde kullanılan ney var.
Onun dışında size tavsiyem bir kiise orgunun sesını yakından dınlayın tüyleriniz diken diken olur.Benım hep dinleme şansım oluyorda...
etnik müziklerde kullaılan gayda ve türk musikisinde kullanılan ney var.
Onun dışında size tavsiyem bir kiise orgunun sesını yakından dınlayın tüyleriniz diken diken olur.Benım hep dinleme şansım oluyorda...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
-
galadlirim
- Seçilmiş Savaşçı
Yav liri çalmak da zor da flüt tipi çalgılar daa zor ya onlar da hem üflemene hem de parmaklarına dikkat edecek bi de bi kısmında bir elinde de bazı tuşlara basmak gerektiğini duymuştum. Tabii lir felan güzel de flüt hele yan flüt ne biliyim bamabaşkadır. İşte yaa org da güzel de klasik ozan çalgısı olmadıı için almadım onu.. Tabii ona biraz eleştirim de var tabii.
HARBE GİDEN