En iyi çalgı aleti

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Firble
Forum Yöneticisi

En iyi çalgı aleti

Post by Firble »

Eee arkadaşlar bunu biraz da atışmamızın geç kalmış sonucu olarak görüyom ama kendi fikrinizi söleyin tabii. Yine de midnight poete meydan okuyorumun ilk sayfalarına bi bakarsanız çook iyi felan olur. Bence flüttür ki zaten bunu biliyodunuz nedenine gelince flütte gerçekten nefesimle gerçek bir hayat kazandığını hissediyorum. Daha çok birleşme gibi dier çalgıların da bir yaşamı var ama onlara sadece biz yol gözsteriyoruz. Flüt çalarken ise çalgı ile gerçek anlamda bir bütün olduumu hissediyorum. Sizin fikirleriniz de bekliyorum.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

harpın sesi benim çok hoşuma gidiyor abi o yüzden harpı seçiyorum ama gitar da hoşuam gitmiyo diyemem hani :)
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

benim tercihim harp: sudan nağmeller adeta...
ve elektro gitar veya normal-klasik gitar derim..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

keman birinci tercihim,o yoksa yan flüt.
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Hala flüt çalıyorsun değil mi gnom üstat? Flüt çalarken şarkı bile söyleyemezsin oysa, ağzını bir şarkıyla paylaşmayacak kadar kıskanç bir çalgı.
Ama lir öyle mi? Hem ozanına yeteneklerinin sınırlarına ulaşma şansı tanır hem de onu bir şarkıyla paylaşacak kadar alçakgönüllüdür. Sudan nağmeler... Çok güzel bir söz çıkan sesleri tarif etmek için. Lirin muhteşem sesiyle insan huzuru bulur, o büyüyle kim bulmaz ki zaten?
Taşlar unutana dek...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

bence de flüt
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Bu arada harpçı arkadaşlar sanırsam oylarını atmamışlar, atarlarsa sonuçları daha rahat görürüz. şu an harp önde. :wink:
Taşlar unutana dek...
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Ben her zaman üflemeli çalgılar derim mesela bir Korno'yu(french horn) veya bir obuayı hiç bişeye değişmem! bunlar orkestranın can damarıdır. hangi enstruman korno kadar büyülü, derinden, buğulu bir ses çıkarabilir? bütün o havayı katan kornodur...aynı şekilde çalınması bir o kadar zor ve zahmetlidir...
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Ã?flemeli çalgıları çalmayı neye kıyasla zor saydığını anlamadım. Mesela kemandan zor mudur kolay mıdır kornoyu çalmak? Keman zor onu biliyorum, telleri doğru şekilde çekmeyi öğrenmek için kişinin çok uzun süreler çalışması ve komşularına kulak pamuğu vermesi gerekiyormuş diye duymuştum. :D
Kornoyu hiç dinlemediğim için onun sesi hakkında yorum yapamayacağım, güzeldir herhalde öyle diyorsan.
Taşlar unutana dek...
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Ã?yle diyorum :P :P çok hoş gerçekten. hani geriden geriden bir boğuk tını gelir ya müziklerde işte o! john williams çok kullanır eserlkerinde star wars izlerken dinle derim ben...açıkcası kornoyla kemanı karşılaştıracak nitelikte biri değilim ama tahminimce...aslında tahmin de edemiycem yani karşılaştırımıycam; ama kornoyu çalamk hakikaten zor denemiştim ordan biliyorum :) :P
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
NOOB
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NOOB »

Bence de flüt. flüt dinlerken sanki tüm dertlerimden tasalarımdan kurtuluyorum, ya uçuyorum sanki, güzel hayaller kuruyorum, ya anlatacak kelime bulamıyorum ama yeter ki çalan güzel çalsın!!
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Ustasından dinlemek her çalgıda keyif verir. Hepsinin yeri ayrıdır ve aralarında şahsen bir tercih yapmıyorum.
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

En sevdiğim müzik enstrumanları arasında
etnik müziklerde kullaılan gayda ve türk musikisinde kullanılan ney var.
Onun dışında size tavsiyem bir kiise orgunun sesını yakından dınlayın tüyleriniz diken diken olur.Benım hep dinleme şansım oluyorda...
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

nerede dinliyosun ki?
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yav liri çalmak da zor da flüt tipi çalgılar daa zor ya onlar da hem üflemene hem de parmaklarına dikkat edecek bi de bi kısmında bir elinde de bazı tuşlara basmak gerektiğini duymuştum. Tabii lir felan güzel de flüt hele yan flüt ne biliyim bamabaşkadır. İşte yaa org da güzel de klasik ozan çalgısı olmadıı için almadım onu.. Tabii ona biraz eleştirim de var tabii.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Post Reply