hayalet ve vampir
hayalet ve vampir
şimdi bir tane daha yeni ısırılmış ve dönüştürülmüş bir vampir var. -bu arada adnd için konuşuyorum.- bu vampir bir hayalet ile karşılaşıyor ve aynı ortamda yıllar geçiriyorlar. vampir sürekli olarak kendini hayaletin yaşlandırıcı etkisine maruz bırakıyor ve devamlı yaşlanıyor.
şimdi bu vampir çok kısa zamanda inanılamaz bir yaşlanma evresi geçirmiş oluyor.buna göre vampirin özellikleri gelişirmi yani. ne bileyim 1-2 sene içinde elder, hatta ancient bi vampir seviyesine gelirmi.???
şu anda ismini hatırlayamadığım bir official tsr kaynağında böyle bir npc görmüştüm. bu kaynağa bakılırsa vampir gelişiyor ve çok kısa sürede inanılmaz güç sahibi oluyor.-adını hatırlarsam buraya yazarım.-
ama her ne kadar official olsa da bana bu olay biraz saçma geldi..
siz ne dersiniz diyar sakinleri.????
şimdi bu vampir çok kısa zamanda inanılamaz bir yaşlanma evresi geçirmiş oluyor.buna göre vampirin özellikleri gelişirmi yani. ne bileyim 1-2 sene içinde elder, hatta ancient bi vampir seviyesine gelirmi.???
şu anda ismini hatırlayamadığım bir official tsr kaynağında böyle bir npc görmüştüm. bu kaynağa bakılırsa vampir gelişiyor ve çok kısa sürede inanılmaz güç sahibi oluyor.-adını hatırlarsam buraya yazarım.-
ama her ne kadar official olsa da bana bu olay biraz saçma geldi..
siz ne dersiniz diyar sakinleri.????
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
bence de olmaz bu. hayaletlerin aşlandırma etkisi, yaşayan bünyeler üzerinde etkilidir ve fizyolojik bi yaşlanmaya sebebiyet verir. oysa vampirler, yaşayan varlıklar olmadığından dolayı böyle bi yaşlanmaya maruz kalmazlar.
şimdi ben bunu dedim de, şöyle bi kontra soru da kafama takıldı: hadi vampirler undead. e peki mesela ejderhalar noolur? onnarın da yaşa göre deişen özellikleri var.
kendi fikrime göre, yaşlanma etkisi ejderhaları etkiler; ama sadece fiziksel özelliklerini deiştirir (büyüklük, HP, STR vs...) ama büyüsel özelliklerinde değişikliğe neden olmaz.
güzel bi başlık olmuş bu... iyi tartışma çıkabilir
şimdi ben bunu dedim de, şöyle bi kontra soru da kafama takıldı: hadi vampirler undead. e peki mesela ejderhalar noolur? onnarın da yaşa göre deişen özellikleri var.
kendi fikrime göre, yaşlanma etkisi ejderhaları etkiler; ama sadece fiziksel özelliklerini deiştirir (büyüklük, HP, STR vs...) ama büyüsel özelliklerinde değişikliğe neden olmaz.
güzel bi başlık olmuş bu... iyi tartışma çıkabilir
War, war never changes...
Aslında yaşlanma iki türlü yorumlanabilir. Bendensel yaşlanma ve zihinsel yaşlanma.
Bendensel yaşlanmanın insana hiçbir artısı yoktur, belli bir yaşı geçtiktikten sonra kişinin güçten, çeviklikten düşmesi gibi etkileri olur ve sonunda ölmesine neden olur.
Zihinsel yaşlanma ise insana deneyim getirir, yaşamı öğretir. Yani oyun terimi ile Hit Dice kazandırır, yani level atlatır.
Ã?eşitli nedenlerden dolayı fiziksel olarak yaşlanmış bir karakter deneyimsel olarak hiçbir şey kazanmaz. hatta bu onun yaşayacağı toplam süreyi kısalttığı için kaybı bile olur.
TSR böyle bir saçma hareket yapmış olabilir. Ã?ünkü o zamanlar 2nd Ed. vardı, herkes saçmalıyordu.
Bendensel yaşlanmanın insana hiçbir artısı yoktur, belli bir yaşı geçtiktikten sonra kişinin güçten, çeviklikten düşmesi gibi etkileri olur ve sonunda ölmesine neden olur.
Zihinsel yaşlanma ise insana deneyim getirir, yaşamı öğretir. Yani oyun terimi ile Hit Dice kazandırır, yani level atlatır.
Ã?eşitli nedenlerden dolayı fiziksel olarak yaşlanmış bir karakter deneyimsel olarak hiçbir şey kazanmaz. hatta bu onun yaşayacağı toplam süreyi kısalttığı için kaybı bile olur.
TSR böyle bir saçma hareket yapmış olabilir. Ã?ünkü o zamanlar 2nd Ed. vardı, herkes saçmalıyordu.
"Lovefull Evil"
bide şöyle düşünelim, vampirler için yaş çok önemli, yani belkide special abilitylerini kazanmak yada geliştirmek için exp ihtiyaçları yokda, yaş geçirmeleri lazım.
birde bu saçmalığın 2e ile ne alakası var. olay burda edition farkı değilki. sadece böyle bir olay olur mu olmaz mı, onu tartışmak için soruldu bu soru.
yoksa bana görede 3e saçmalıklarla dolu. ve şu anda herkes saçmalıyor.
birde bu saçmalığın 2e ile ne alakası var. olay burda edition farkı değilki. sadece böyle bir olay olur mu olmaz mı, onu tartışmak için soruldu bu soru.
yoksa bana görede 3e saçmalıklarla dolu. ve şu anda herkes saçmalıyor.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Dragonlar için de yaş çok önemli, ama burda önemli olan doğal bir şekilde yaşlanma. Yoksa dragonların tümünün kendini büyüsel yollarla yaşlandırıp Great Wyrm olurlardı.
Demişim ki, 2nd Ed. zamanında herkes saçmalıyodu. Yani 2nd Ed. saçma demedim. Belli bir sistematiği olmadığından millet kafasına göre Dragonları yaşlandırıp Great Wyrm ile dolduruyodu ortalığı.
Ha 2nd Ed. çok mu mantıklıydı, hayır o da saçmaydı...
Demişim ki, 2nd Ed. zamanında herkes saçmalıyodu. Yani 2nd Ed. saçma demedim. Belli bir sistematiği olmadığından millet kafasına göre Dragonları yaşlandırıp Great Wyrm ile dolduruyodu ortalığı.
Ha 2nd Ed. çok mu mantıklıydı, hayır o da saçmaydı...
"Lovefull Evil"
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
'yani belkide special abilitylerini kazanmak yada geliştirmek için exp ihtiyaçları yokda, yaş geçirmeleri lazım' bu durumda kabul edilebilir benceç yani bir yeteneği kazanmak için belli bir olgunluğa ulaşıyorsun. fakat bu olgunluğa doğal yollarla ulaşmadığından o yeteneği kullanırken bazı aksaklıklar olabilir.
(bildiğiniz gibi bu konularda derin bir bilgi sahibi değilim, sadece mantık yürütüyorum.)
(bildiğiniz gibi bu konularda derin bir bilgi sahibi değilim, sadece mantık yürütüyorum.)
Yaaa tam olarak bi bahsetsen Dilbao kardeş neden bu dragonlar yaşlanmayı istiyorlar??? Belli bir olgunluğa ulaşmak istemelerini anlarım ama onun ötesinde yaşlanma.. Normal canlılarda olduu gibi onlara zarar vermiyo mu????
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Kimi ırklarda yaşın ilerlemesiyle ırkın doğasında olançeğitli güçler de açığa çıkmaya başlar. Dragon lar için konuşursak, kendileri büyünün en saf halini kullanan kişiler olduklarından yaş ilerledikçe sahip oldukları büyüyü kullanabilirlikleri artar. Büyünün en saf hali demek bile yanlış olabilir. Ã?ünkü Dragon lar büyünün kendisidir. Wizard ve Sorcerer gibi arcane büyü kullanıcıları dragon ların sahip olduğu büyüyü taklit etmeye çalışırlar. Tabiki bunda uzmanlaşmaları için çalışmaları gerekir ama dragonların böyle bir çalışma yapması gerekmez. Ã?ünkü onlar zaten büyünün kendisidir.
Yaş dragon için önemlidir çünkü ne kadar yaşlı ise sahip olduğu büyüye o kadar sahip demektir. Fakat herhangi bir nedendan dolayı doğal olmayan bir yaşlanma olursa bu -dragonlar dahil- hiçkimseye bir güç kazandırmaz. Ã?ünkü her canlının dünyada belli bir yaşan süresi vardır ve bu süreyi doldurduklarında ölürler. Bu süreyi gerli getirmenin herhangi bir yolu yoktur. Wish, Miracle bile bu zamanı geri getirmez. Bu nedenle doğal olmayan yaşlanma kişiye yaradan çok zarar getirir. Ã?ünkü dünyada kalacağı süreyi kısaltmaktadır.
Bu arada Dragonlar da zamanı geldiklerinde ölürler. Bu süre ortalama 2500 yıl kadardır ama zamanı gelince onlar da ölür...
Yaş dragon için önemlidir çünkü ne kadar yaşlı ise sahip olduğu büyüye o kadar sahip demektir. Fakat herhangi bir nedendan dolayı doğal olmayan bir yaşlanma olursa bu -dragonlar dahil- hiçkimseye bir güç kazandırmaz. Ã?ünkü her canlının dünyada belli bir yaşan süresi vardır ve bu süreyi doldurduklarında ölürler. Bu süreyi gerli getirmenin herhangi bir yolu yoktur. Wish, Miracle bile bu zamanı geri getirmez. Bu nedenle doğal olmayan yaşlanma kişiye yaradan çok zarar getirir. Ã?ünkü dünyada kalacağı süreyi kısaltmaktadır.
Bu arada Dragonlar da zamanı geldiklerinde ölürler. Bu süre ortalama 2500 yıl kadardır ama zamanı gelince onlar da ölür...
"Lovefull Evil"
Bu yazdıklarım DnD ve/veya benzer oyun sistemlerindeki ejderhalar için geçerlidir. Yani Monster Manual da bulunan ejderler için. Bikaç mitolojide de ejderlerin geçtiği görülür. Mesela Japon ve Ã?in efsanelerinde ejderha bulunmaktadır. Zaten DnD ye gelişi de birçok yaratık için olduğu gibi mitolojilerden olmuştur. Mesela Titan, Chimera, Banshe, Merfolk ve nice yaratığın temeli mitolojilere dayanır. Ama hikayelerde anlatıldığından farklılaştırılmış, oyunun konseptine uygun hale getirilmişlerdir. Yani burada anlattıklarım oyunlarda geçerli olan şeylerdir, Mitolojiler ve efsaneler belli bir kurala bağlı olmadığından bu yazdıklarımla sınırlandırılamaz.
"Lovefull Evil"