Morrowind: The Elder Scrolls

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Morrowind: The Elder Scrolls

Post by akinnika »

Selam Arkadaşlar,

Morrowind oynayan var mı? (Gerçi yeni bir oyun değil ama tüm expansionlarıyla beraber orjinalini collectors edition paketi olarak aldım da...) İlk izlenimlerim fena değil. Bol metinli bol konuşmalı bir oyun. Neticede birçok oyunda olan; "onu al - şuna götür" mantığı bunda da var ama nedense hoşuma gitti. Götürmüyorum kardeşim deme şansınız var ve oyunun gidişatını pek de etkilemiyor gibi görünüyor... Birkaç haftadır her akşam biraz oynuyorum... şimdilik 4. Level Fighter oldum, seçtiğim ırk tam fighter ırkı, int ve wis düşük olmasına rağmen özel eğitim alarak biraz büyü de öğrendim... biraz da alchemy öğrendim o olay çok hoşuma gitti... yollarda/ormanlarda yürürken topladığınız ot/kök ile değişik iksirleri kendiniz yapabiliyorsunuz... Değişik ot/kök'leri bir arada kullanarak farklı etkiler elde edebiliyorsunuz... daha önce böyle bir özellik görmemiştim, bir hayli hoşuma gitti (Ultima Online'da varmıdır bilmiyorum, hiç oynamadım, bağlantım rezil olduğu için hiç bir online oyun oynayamıyorum)... :cry: ayrıca bir diğer güzel özellik (az da olsa) tüccarlarla pazarlık yapabiliyor olmanız... istediğiniz fiyatı vermezlerse daha fazla ödeyen birini bulabiliyorsunuz... sonra rüşvet verme olayı var... karşınızdakinin size karşı "duyguları" bir hayli değişiyor ve daha fazla bilgi alabiliyorsunuz... birden bülbül gibi ötmeye başlıyorlar...
ayrıca sağda solda bulduğunuz kitapları okuyarak değişik yeteneklerinizi geliştirebiliyorsunuz... örneğin ağır zırh ile veya uzun kılıç ile savaşma, gizlilik, etkileyici konuşma vs. vs...

3D oyunlarda kamera açısı tutturamayıp combat başlangıcında ilk darbeyi yemek ve bazı küçük kasabalarda NPC'lerin sürekli aynı cevapları vermesi haricinde sinirlerimi bozan başka bir olay yaşamadım...

neyse dediğim gibi, çok yeni bir oyun değil ama bir hayli vakit geçirdim başında... değişik birşeyler oynamak isteyenlere tavsiye edilir...
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

çok iyidir çok büyüktür ve büyüye illaki ihtiyacın vardır.
Khellendros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khellendros »

Gelmiş geçmiş en iyi FRP lerdendir.Bende level 13 thief im ve thief çok zevkli ve karlı bir meslek alın teri ile çalışıyoruz :D
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

hehehe... ben fighter olarak bir kez bir yerlerde ortalıkta duran birşeyleri cebe attım sopa yedim... :???:
sonra kapalı bir odada yine şansımı denedim ama çaldığım malı sahibine satmaya çalışınca anladı, yine sopa yedim... :oops:
sonra da çalmayı bıraktım, nasıl olsa benim Rothwardon savaşçı çift elli Dai-Katanasıyla kodu mu oturtuyor... 8)
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Morrovind tam olarak rol yapma oalyını hissettirebilen nadir birkaç oyundan biridir. Oynayıpta bilmek bilmez devasa dünyası vardır. Fakat oyun bir zaman sonra çok kolay olmaya başlar. Hatta büyüsüz bile idare etmek çok mümkündür. Bu oyunda en gıcık gittiğim olay ise Drowlara Dunmer denmesiydi... Aslında karizmatik fakat alışık değil insan. Millet görünce "Ahaaa! Dunmer!" fln diyo. Noluyo lan fln diyom bende :mrgreen:
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Khellendros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khellendros »

akinnika wrote:hehehe... ben fighter olarak bir kez bir yerlerde ortalıkta duran birşeyleri cebe attım sopa yedim... :???:
sonra kapalı bir odada yine şansımı denedim ama çaldığım malı sahibine satmaya çalışınca anladı, yine sopa yedim... :oops:
sonra da çalmayı bıraktım, nasıl olsa benim Rothwardon savaşçı çift elli Dai-Katanasıyla kodu mu oturtuyor... 8)
Eee yetenek işi tabii ne diim. şimdi ben neler çaldığımı söylesem sığmaz buraya :) Valla artık 1000 gold tan aşağısı şeylere dokunmuyorum eheheh sonra parayı harcıyacak yer bulamıyorum :)
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

rol yapma olayı gerçekten güzel, bir görevi yapmak istemiyorsan yapmıyorsun... diğer oyunlarda birbirine bağlı görevler nedeniyle istemesen de bir yerden bir yere getir götür yapmak zorunda kalıyorsun... bunda birisi hoşuna gitmeyen bir iş teklif ettiğinde kusura bakma kardeş diyorsun, herkes kendi yoluna...

hm... evet para harcama olayı burada biraz zor galiba... daha ilk karşıma çıkan assassin'i doğradığımda adamın üstündeki zırhları falan sattım 1000 gp gibi bir para tuttu, o parayla kendime heal özelliği olan bir helm ve shield aldım hala kullanıyorum. Bir türlü almaya değer hazır magic item bulamıyorum... para karşılığı büyülü item yapan büyücüler de şöyle hayallerimizi süsleyen güçlü büyülü eşyalar için çok yüksek fiyat çekiyorlar... tavsiye edeceğiniz birşeyler var mı?
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Kusura bakmayın ukalalığımın sınırı olmayacak...!!!
Bence BG 2 Shadows of Amn ile birlikte hayatımda oynadığım en iyi oyun.Ben bu kadar iiy bir oyun görmedim.Bu kadar özgür olabildiğin başka bir oyun varsa bana söyleyin hemen.Eşcinsel heriften onay almak için soyunmaktan mı bahsetsem , lezbiyenden hortator olabilmek için kadın köle mi bulmak gerek desem , adama sinir olunca hakaret edip kavgayı karşındakinin mi başlatmasını sağlasam , yoksa yalakalık yapıp bana önemli bilgiler vermesinimi sağlasam diye tüm oyunda düşünür dururum.Oyun hiç bir mod eklenmeden sadece tribunal ve bloodmoon şeklindeyken 3 senedir oynuyorum hala tüm harita bitmedi.Bence oyunu bitirdikten sonrası daha zevkli.Ben mesela temple hariç her türlü guildde en üst adam oldum. :D Ha birde LvL 97 fighter(ne kadar fighterım tabii tartışılır , her türlü büyümü 100 yaptım nerdeyse...) olduğumu da söyleyeyim.Kehellendros oyun çalışmış sende çok sevindim.Hakkaten dediğim kadar var değilmi??
Benim mesela oyundaki amacım oyunu bitirip , tüm guildlerde en üst seviyeye gelmekti ve bunu başardım fakat daha oyunda çok büyük gizler var ve bunları bulmaya çalışıyorum.Oyunda sadece 1 tane olan çok değerli silahlar ve armorlar var.
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Tabii bu armorlar falan öyle saklı değil çoğu.Bilirsiniz ki oyunda siyah kuleleri olan shrineler var.Bu shrinelerde biliyorsunuz ki , büyük heykel şeklinde tanrılar var.Bu tanrıların bazıları(önündeki taşları ve parayı falan almayın sakın) sizle konuşur ve görev verir.Gayet zor görevler eğer yaparsanız çok değerli şeyler kazanırsınız.Ayrıca oyunda costant effect'li itemlar var.Özülmeyin siz de yapabilirsiniz.Fakat bunun için ki çok önemli ööle her yerde yok ; sarı grand soul gem gerekir.En çok ruh gücünü bu gemler alır ve bulurdsanız sakın guardlara falan yakalanıp parayla kurtulmayın çünkü parayla kurtulsanız bile bu gemler inventoryden gidiyor.Neyse bu gemlere golden saintlerin ruhlarını hapsedin , sonrasında gidip exvacuation(adı yanlış olabilir) ringin üstüne alttan seçerek costant effect yapın.Ama lvl 12 de falan bunu yapcak paranız olmaz.İlk önce oyu8nu bitiin hemen oyun sonra başlıyo.Nerevarine olunca herkes seni seviyor ve saygıyla bakıyor.Herşeylerini paylaşıyor.AAyrıca oyundsa çok fazla suç işlemeyin sonra guardlar sorgusuz sualsiz dalarlar affedilemezsiniz.Ama bunun da bir çaresi var.Thieves Guild e üye olun.Orda barmen gibi takılan adam mesela balmora da 1440 altın biçilmişse kafanıza 770 paraya , guardlarla konuşup sizi suçsuz hale getiriyor.Ha bi de ruh kapmanın kolay yolu , soul emme büyüsünü bir kılıcın üstüne koyun ve bu kılıçla vurun.Unutmayın golden saintler sadece grandsoulgeme hapsolurlar.
Size yardım etmek benim için büyük zevk olur.Haer türlü soruyu sorabilirsiniz.Her yeri geçtim oyunda Temple 'ın ilk görevi hariç!!!
Ukalalıkta sınır olmadığını söylemiştim.
Sevgiler...
Khellendros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khellendros »

Valla asuthay dediğin kadar çıkmadı daha fazla çıktı:)Hakkikaten CD için çok sağol.Demek o grandsoul gem ler o işe yarıyormuş.Bende balmorada çaldım bi baktım 9000 gold ama kimsenin parası almaya yetmiyor varmı yanında 9000 gold olan satıcı ya? :)
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

eklentilerden birisi,1 milyon bütçeli bir satıcı ekliyor oyuna,her eve lazım.Bu arada ben o taşları alırdım hep,tabi konuşmazsa eleman benle,Avatar kılıklı bir herif iniyor aşağıya,çok güçlü değilseniz tepeler ama çıkan malzemeler abartı olur,ebony mace falan kalkınıyor insan.Yine böyle bir shrine'da yada bir ruinde bir vampirler klanı var,onlarıda harcadım liderlerinin üzerinden glass armor çıktı,benim gördüğüm en sağlam light armor.
Khellendros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khellendros »

Yaa lütfen biri bana şu olayı söylesin.şimdi bu blades tarikatinin ilk görevinde arkanthang mıdır nedir öyle bir yerden puzzle box diye bir şey var onu buşup getir diyor oraya gittim girdim herkesi geberttim ama o kutu yokta yok deli oldum lütfen biri sölesin şu kutu nerde yaa???
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Abi o herife eğer o kutuyu götürürsen herifin favori isimlerinden biri oluyon öyleydi yanlış hatırlamıyosam...

Abi bööle uzun yolculuklar adamı sıkabiliyo oyunda onun için hemen , mark ve recall büyülerini enchant yap yada bu büyüleri öğren.çabucak gidip gelirsin...
Abi puzzle box için uzaklara gitmene gerek yok , tam hatırlamıyorum ama
oraya girince bir kaya uzantısı yardımıyla yukarı flan çıkış var , orda yada hemen altta bir yerde.Yalnız hatırladığım kesin birşwey var , o mahzene girince çok ilerleme , yakında bir yerde ve de küçük kahverengi bir kutu.Herhangi bie en alt raftaydı.
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Oyunda ki para sıkıntısını Tribunal eklentisiyle çok rahat çözebilirsiniz ama bu imkan yoksa oyundaki vendorlar 24 saat sonra para fulleniyo şeklinde programlanmışlar.Adamla çok pazarlık yapmayın adam sizi sevmez bir daha da mal alamazsınız adamdan...
Vvardenfall da çok parası olan vendor bir tane vardı ama nerde hatırlayamayacağım.
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Skill Town House/Location Merchant Notes
Acrobatics- Vivec Arena Canton Waistworks, Fighter's Quarters Senyndie
Alchemy- Valenvaryon Stronhold Propylon Chamber Abelle Chriditte
Alteration -Tel Branora Seryne Relas' House Seryne Relas
Athletics- Kaushtababi Camp Adibael's Yurt Adibael Hainnabibi
Axe -Falensarano Stronhold Upper Level Alfhedil Elf-Hewer
Block - Buckmoth Legion Fort Courtyard Shardie
Blunt Weapon - Vivec, St. Delyn Abbey of St. Delyn the Wise Ernse Llervu Downstairs in the locked (30) room.
Conjuration - Ald'ruhn Temple Methal Seran Requires a high rank in the Temple
Destruction - Piernette's Farmhouse Just east of the Farmhouse Leles Birian
Enchant - Indoranyon Stronghold Near Exit Qorwynn May attack you on sight. Use a Calm Humanoid spell in order to talk with him and receive training.
Hand-to-Hand - Holamayan Monastery Lower Level, South-West Bedroom Taren Omothan
Heavy Armor - Vivec, Arena Fighter's Training Seanwen
Illusion - Sadrith Mora Dirty Muriel's Cornerclub Erer Darothril
Light Armor Maar Gan Andus Tradehouse Aerin
Long Blade Molag Marr Armiger's Stronghold Ulms Drathan
Marksmanship Falasmaryon Stronghold Missun Akin's Hut Missun Akin
Medium Armo
r Tel Fyr Docks Cinia Urtius Does not appear in the game for some reason?
Mercantile Zainab Camp Ababael's Yurt Ababael Timsar-Dadisun
Mysticism Sadrith Mora Gateway Inn: West Wing Ardarume
Restoration Vos Chapel Yakin Bael
Security Balmora Hecerinde's House Hecerinde Sells Secret Grandmaster picks/probes, Thieves Guild
Short Blade Balmora Luck Lockup Cornerclub Todwendy
Sneak Gnaar Mok Druegh-Jigger's Rest Wadarkhu
Sneak Caldera Shenk's Shovel Ri'Shajirr
Spear Ghostgate Tower of Dusk, Lower Level Mertis Falandas
Speechcraft Sadrith Mora Wolverine Hall, Mages Guild Skink-in-Tree's Shade 80+ disposition required, Mages Guild
Unarmored Dagon Fel Vacant Tower Khargol gro-Boguk
Yardımı olur diye düşündüm geliştirmkete zorlanıyorsanız bu adamları bulun , (para da bulun) ve skilleri 100 yapın .Hile değildir oyunun akışında bwen mesela büyülerin çoğunu antrenmanlar yaptım.

Tavsiye ; level atlarken ana skillerin yanında x2 x3 falan görürsünüz.Onalrı arttırmanın yolu , atladığınız o leveldeki , mesela str x5 olmasını istiyorsanız o levelde str destekleyen yan skillerden , örneğin armorer , blunt weapon vb... ne kadar çok gelişitriseniz o kadar str x artar.En çok x5 olur.
İyi oyunlar
Post Reply