Morrowind oynayan var mı? (Gerçi yeni bir oyun değil ama tüm expansionlarıyla beraber orjinalini collectors edition paketi olarak aldım da...) İlk izlenimlerim fena değil. Bol metinli bol konuşmalı bir oyun. Neticede birçok oyunda olan; "onu al - şuna götür" mantığı bunda da var ama nedense hoşuma gitti. Götürmüyorum kardeşim deme şansınız var ve oyunun gidişatını pek de etkilemiyor gibi görünüyor... Birkaç haftadır her akşam biraz oynuyorum... şimdilik 4. Level Fighter oldum, seçtiğim ırk tam fighter ırkı, int ve wis düşük olmasına rağmen özel eğitim alarak biraz büyü de öğrendim... biraz da alchemy öğrendim o olay çok hoşuma gitti... yollarda/ormanlarda yürürken topladığınız ot/kök ile değişik iksirleri kendiniz yapabiliyorsunuz... Değişik ot/kök'leri bir arada kullanarak farklı etkiler elde edebiliyorsunuz... daha önce böyle bir özellik görmemiştim, bir hayli hoşuma gitti (Ultima Online'da varmıdır bilmiyorum, hiç oynamadım, bağlantım rezil olduğu için hiç bir online oyun oynayamıyorum)...
ayrıca sağda solda bulduğunuz kitapları okuyarak değişik yeteneklerinizi geliştirebiliyorsunuz... örneğin ağır zırh ile veya uzun kılıç ile savaşma, gizlilik, etkileyici konuşma vs. vs...
3D oyunlarda kamera açısı tutturamayıp combat başlangıcında ilk darbeyi yemek ve bazı küçük kasabalarda NPC'lerin sürekli aynı cevapları vermesi haricinde sinirlerimi bozan başka bir olay yaşamadım...
neyse dediğim gibi, çok yeni bir oyun değil ama bir hayli vakit geçirdim başında... değişik birşeyler oynamak isteyenlere tavsiye edilir...