Shadowrun (Cyberpunk?)

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Shadowrun (Cyberpunk?)

Post by akinnika »

Merhaba Arkadaşlar,

Forum sayfalarında genellikle Fantastik (epik) dünyalarla ilgili konular yer almasına karşın belki aranızda modern (teknolojik) settinglerle de ilgilenenler vardır diye düşündüm...

Shadowrun oynayan, bilen var mı :?

Bazı Türkçe forumlarda Cyberpunk adına rastladım ama Shadowrun'ı tanıyan / bilen kimseler bulamadım... :(

Shadowrun konusu ilginizi çekerse daha detaylı bilgi yollayabilirim.... (hatta kısa bir giriş bile yapmıştım, sanırım Bursa'da FRP başlıklı konudaydı...)
Desapes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Desapes »

Shadowrun'la ilgili bazı kitapların kapaklarını falan görmüştüm güzel bir şeye benziyordu. Hem büyü hem teknoloji aynı anda var oyunda galiba. Kapak resminde büyü yapan bir elemana makinalıyı yöneltmişti falan matrak resimdi hoşuma gitmişti. Peki büyü ile teknoloji nasıl dengeleniyor oyunda?
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

Shadowrun i hic duymadim aciklar misin?
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Bir oyun oynamıştım(sanal alem'de).Ortam ve konusu hoştu hacker olmak zevkliydi.sonra kaynak bulma olayına giriştim ama bulamadım.
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Ben de hiç duymadım shadowrun'ü.Biraz açıklarmısın?
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

Ana kural kitabının girişindeki bir hikayeyi tercüme ettim, bunun haricinde kendi oynadığım iki oyunun da hikayesinin karakterimin anıları şeklinde yazdım ve Moderatör arkadaşlara gönderdim. İnceleyeceklerdi, uygun görürlerse Hikaye-Makale kısmına koyacaklar... :cry:
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

Desapes wrote:Peki büyü ile teknoloji nasıl dengeleniyor oyunda?
aslına bakarsanız büyü de diğer silahlardan farksız gibi (combat kuralları açısından) silahların ateş gücü (power level) var, büyülerin de büyü gücü. Silahlarda geri tepme, cephane maliyeti, vs. dezavantajlar varken büyüde de "drain" olayı var, yani büyü yaptıkça tükeniyorsunuz dolayısıyla başlangıçta çok da yüksek seviye büyüler yapamıyorsunuz. Bu şekilde dengelenmeye çalışılmış, ki kendim oyuncu olarak iki oyun oynadım ve gördüğüm kadarıyla eğer yarattığınız karaktere başlangıçta çok yüksek güçlü büyüler verdiyseniz iki büyü çaktıktan sonra yığılıp kalabiliyorsunuz, savaşçı karakteriniz de başlangıçta güçlü silahlarla hedefi tutturmakta zorlanıyor ve karavana atıyor...
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

akinnika wrote:İnceleyeceklerdi, uygun görürlerse Hikaye-Makale kısmına koyacaklar... :cry:
sanırım ya çevirimi beğenmediler, ya da incelemediler, zira henüz hikaye makale kısmında shadowrun ile ilgili birşey yok...

ilgilenen arkadaşlara kısım kısım word dokümanı olarak gönderebilirim... ya da biraz daha sabrederseniz yakında başka bir sitede yayınlatabilirim...

bursa'da frp başlıklı konuda da belirttiğim gibi bir web sitesi yapmayı planlıyoruz... arkadaşlarla konuştum, muhtemelen orada ilk açılacak köşelerden birisi shadowrun köşesi olabilir... :lol:
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

erethan wrote:Bir oyun oynamıştım(sanal alem'de).Ortam ve konusu hoştu hacker olmak zevkliydi.sonra kaynak bulma olayına giriştim ama bulamadım.
Shadowrun'da hacker güzel bir sınıf. Uluslararası sanal haberleşme ağına (isim benzerliği Matrix) bağlanıp zihinsel olarak içeride gezip istediğin yerden istediğin bilgiyi çalma vs. vs...

Bunun haricinde teknoloji ile içli dışlı Rigger sınıfı var (arabalar, motorlar, uzaktan kumandalı robotlar vs. daha çok elektro-mekanik işlerle uğraşan bir sınıf)

Paralı askerler bildiğimiz epik rol yapma oyunlarındaki fighter gibi...

Sokak Samuray'ları ise daha onurlu savaşçılar ancak teknoloji (Cyber-Technology) konusunda aşmış kişiler, artık insan demeye şahit lazım... Pnömatik silindirli ve çok eksen motorlu siber kollar, termal kameralı gözler, yüksek frekans filitreli kulaklar, yüksek veri depolama kapasiteli Headware - Memory (kafatasına yerleştirilen hafıza çipleri) vs. vs....

ve tabii ki büyücüler...
bunlar da ruh çağıran shamanlar ve özel eğitimle büyü enerjisini şekillendirmeyi öğrenmiş olan büyücüler olarak ikiye ayrılıyor...
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

pelinpel wrote:Shadowrun i hic duymadim aciklar misin?
1990 yılında yayınlanan 2nd edition 2050 yılını ve sonrasını konu alıyor...
2000 yılında yayınlanan 3rd edition 2060 yılını ve sonrasını konu alıyor...

(örneğin bu yıl yeni çıkan kitaplar da 2064 yılını daha detaylı anlatıyor...)

Herşey 2010 yılından sonra başlıyor... 2011 yılında çok şiddetli salgın hastalıklar ve virüsler insan nüfusunu kasıp kavuruyor... dünya nüfusunun %30'u bu hastalıklara yenik düşüp ölüyor...

sonraki yıllarda garip olaylar oluyor ve insanların çocukları biraz garip doğuyor... elfler ve cüceler insandan doğarak tekrar dünyaya geliyor... bunun yanı sıra hayvanlar da değişime uğruyor, mitolojik hikayelerden tanıdığımz yaratıklar ortaya çıkıyor... bunlarla birlikte tabi ki ejderhalar da tekrar göklere yükseliyor.... veeeee.... tabii ki bu kadar ciddi değişime uğrayan insan ve meta-insanlar arasından (genetikçiler tarafından elf ve cüceler de bir nevi insan kabul ediliyor, ırkçılar tabi ki bu konuda ayrı fikirde) dünyayı çevreleyen Mana enerjisini hissedebilen Uyanmış kişiler ortaya çıkıyor ve bu kişiler mana enerjisini şekillendirip büyü yapmayı öğreniyor...

Bunu izleyen yıllar tam bir kaos... hükümetler yıkılıyor, devletler parçalanıyor, büyük Mega-Corporation'lar yönetimi ele geçiriyor ve kendi kurtarılmış bölgelerini yönetiyorlar, kendi silahlı "koruma ve güvenlik güçlerini" oluşturuyorlar...

2020'li yılların ortasında tekrar bir salgın hastalık... ve ardından daha ucube meta-insanların doğuşu... troller ve orc'lar da tekrar aramızda...

daha fazla kaos, daha fazla yıkım ve Mega-Corp'ların Mega-Komplexlerinin gölgelerinde insanlar ve meta insanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor... Mega-Corp'ların yapılacak pis işleri için kiralık bilgisayar uzmanları, mühendisler, savaşçılar gölgelerde koşmaya başlıyor... işte Shadowrun...
Post Reply