İlk Adım

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

İlk Adım

Post by feverbeast »

Frp'ye ilk adımımı lisedeyken attım. Arkadaşımın zoruyla yüzüklerin efendisinin ilk kitabını aldım. Daha önce hiç fantasy okumamıştım. Ã?nyargılı bakıyordum ama nasılsa kitap korsandı. Pek bir şey kaybetmeyecektim. Ama her şey o ilk cümleyi okumamla başladı: "Üç yüzük göğün altında yaşayan Elf krallarına." (Umarım yanlış yazmamışımdır). Bir ara (metamatik dersinde) uykusuzluktan geberirken, hobbitler hakkında yazılan yazıyı gerçek sandım :P Daha doğrusu her yerde fellik fellik hobbitler dolanıyordu :) Haa, Gandalf'ın düşüşüne inandım. Eski kitaplarda karakter ölmedimi anlardım ama bunda anlayamadım.

Sonra bu olayın masaüstünde oynandığını keşfettim. Ama tabii kader beni pek sevmez. Bu yüzden oynayacak, öğretecek kimse yoktu -hala da yok, zaten buraya bu yüzden geldim. D&D kitapları oz amanlar İngilizce'ydi. Benim de İngilizce'm yoktu -bir tavuk ne kadar konuşabiliyorsa ben de o kadar bilirdim :P Aslında birkaç oyun denemem oldu fakat en uzunu 15 dk'ydı.

Sonra... Gerisi geldi. Bütün kitapların gıcırlarını aldım. Yeni dünyalara geçtim. İkincisi sanırım Dragonlance'di. Sonra Forgotten Realms, Elenium 3lemesi (aslında o öykünün 6laması), Ölüm Kapısı Serisi, fln fln... Kitaplar okudum, hayal dünyam genişledi. Hâlen de okumaktayım. şimdi İngilizce de öğreniyorum. Yani bir süre sonra sıkı bir Rogue (ya da Assasin) diyarda gezecek. Ceplerinizi koruyun derim :P

Son olarak, sizin kadar iyi bilmesem de, sizin kadar seviyorum bu işi :)

Long Live Fantasy...
If you"re with me, i share my house and food;
If you"re my enemy, i"ll fight till last drop of my blood.
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Bu arada nedense, Yüzüklerin Efendisi'ni frp'nin tacı olarak görenlerdenim. Bence başlanacaksa öyle ya da böyle onunla başlanmalı...
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Ben bu işte hevesin önde geldiğine inananlardanım. Madem her şey hayal gücü, aslında her şeyi sıfırdan hayal edebilecek birisi önceden yapılmış hayal ürünleri bilmiyor olsa bile diğerleri kadar frp biliyordur. Cümleleri biraz yanlış kurdum ama anlaşıldı galiba. :D

Seni de kazanmış olmamız güzel, burda özellikle rol yapma üzerine ve istersen tabi ki diğer konular üzerinde de oldukça tecrübe ve bilgi kazanabilirsin. tek yapman role girişmek! :D Sonra nasıl olsa ufak tefek düzeltmelerle yapılanları görmelerle falan kendini geliştirirsin.

Kaldı ki gördüğüm kadarıyla pek de az biliyor sayılmazsın her ne kadar öyle bir imaj çizsen de, epey kitap okumuşsun ve burda oynanan da aslında ordakilerden çok da farklı değil. Tamam belki ordaki kahramanlar kadar "kahraman" değilsin ama ordaki kahramanlardan daha çok "sen"sin burda.

Eminim burda zevkli vakitler geçirirsin. Yüzüklerin Efendisi burda oldukça saygı duyulan bir kitaptır. Ben de belki onun şu ana kadar yazılmış en iyi eser olduğunu şahsen düşünmesem de oldukça önem teşkil eden güzel bir eser olduğunu kabul ederim. :D

Diyarda görüşmek üzere. :D
Taşlar unutana dek...
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Bende Drizztle başlamıştım..İlk sayfayı okuduğum an dedim tamam bu iş bitti nerede frp...Ve hemen bir set aldım..Evet heves en önemli olan şey...
Jacta alea est.
NOOB
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NOOB »

ben o kadar karşı çıkmalara rağmen daha çok noticusun kitabı beğenmemesinden kaynaklanan karşı çıkışlar ama ilk karakılıç üçlemesinden başladım okumaya bence kitap iyiydi ama sona doğru kötü senaryo olmuş beğenmedim sonunu. :(
Korku olgunlaştırır,
Korku yüceltir,
Korku anahtardır,
Bu yüzden,KORKUN BENDEN!!
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

Benim ilk adımım İki kuleyle olduydu. O zaman ki mallık işte, millet ilk kaitap sıkıcı dedi diye yüzük kardeşliğini okumadıydım...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Daha yetişkin arkadaşlar Anayurt (gerçi bunu okuduktan sonra millet gaza gelip serinin diğer kitaplarının da alacak. Fakat diğerlerinin o kadar iyi olmadığını görüp hayalkırıklığına uğrayabilirler. O yüzden sadece Anayurt uygundur), küçük yaşlarda alıştırmak için ise Artemis Flow en iyi başlangıç bence arkadaşlar.
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
squva
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by squva »

feverbeast bence kendini hic de az biliyo diye dusunme.

bu sieye gelene kadar ben de senin gibiydim. gerci ben orta okulda tanismistim ama...

gerci su an da pek farkim yok ilk uye oldugum zamandan ama en azindan beni bu ortamda kabul eden ve firsat bulursak oyun bile oynayabilecegimiz yardim seven insanlarla tanistim. sitemizde mutlu olman dilegiyle :)
<div>isin felsefesi felsefenin olmamasi yani dusunmek de olmayabilir. kisacasi anlasilmaz kisacasi anlamsiz kisacasi anlamazsiniz ve anlayamazsiniz. sacmalik gorunen sacma olmayabilir ya da sacmadir zaten ya da sacmalik da yoktur belki de yoksundur belki
feverbeast
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feverbeast »

Ben "kendi kendini eğitmiş" biri olarak hep az bildiğimi düşünürdüm. Buraya gelince -foruma mesaj yazmadan önce- sizlerin yazdıklarını okuyup değerlendirdim ve büyük çoğunluğunuzun benden çok daha iyi bildiğini gördüm. Kendime "az biliyor" deyişimin nedeni bu ve bunun gibi şeylerdi. Aslına bakarsanız ben "aç" bir yarı-iblisim. "Ne demek bu?" diyecek olursanız açıklayayım: Ã?ğrendiğim bilgi beni hiçbir zaman tatmin etmez ve -ne gıcıktır ki- cevapsız sorular sormakta üstüme yoktur :) Ama şimdi söylediklerinize, özellikle de Palisdan'ın söylediklerine (Tamam belki ordaki kahramanlar kadar "kahraman" değilsin ama ordaki kahramanlardan daha çok "sen"sin burda)kulak astığımda düşüncem değişti. Sağ olun :)

Ve "heves" gibi önde gelenlere bir ek de benden: "Düş Gücü"
Bununla herhangi bir şeyi hayal etmekten bahsetmiyorum. Düş gücü yüksek birinden bahsederken, sürekli hayal kuran birinden bahsetmiyorum. Kendi dünyasını yaratabilen birinden bahsediyorum. Bunu gerçek dünyadan kaçamak için yapmayan birinden bahsediyorum. Ve en önemlisi, bunun için yaşayan birinden bahsediyorum. Abartılı görülebilir ama eminim Üstad Tolkien, R.A. Salvatore, ya da diğerleri böyle insanlardı.

Bu arada nedense, okunan kitapları (bir yere kadar hariç) teknik açıdan incelemenin/değerlendirmenin düş gücü adına iyi olmadığını düşünüyorum. Bırakın o cümleler, sizi başka bir boyuta taşısın. Hayal gücünüze hitabetsin, mantığınıza değil. Düş gücünün sınırı yoktur bence, her şey olabilir. Tabi bu benim görüşüm. Sizler ne diyeceksiniz çok merak ediyorum.

Not: Eğer edebiyat dersindeyseniz tavsiye etmem, sonra hoca kafanızı kırabiliyor :|
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

hikyemin dierlerine ne kadar benzer olduunu görünce şaşırıorum, feverbeast gibi bende yüzüklerin efendisinle başladım daha dorusu hobbitle. orta okul sıralarında arkadaş zoruyla okumuştum, sonra david eddings'le tanıştım ve birbirimizi çok sevdik, sonra daldım ki çıkamadım tozlu sayfalardan bi daha, hele drizzt'i tanımamla beraber tam bir manyak oldum, drizztin şafağa geçit hariç tüm kitaplarını 3 defa okumuşluğum var, frp hayatımda bir dönüm noktasıda forumlarla tanışmam:)
ii ki varsınız:))
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
AresMajere
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by AresMajere »

selam bu sitede bende yeniyim..Herkesin bir kitap tavsiye ettiğini görmüşken benimde çorbada biraz tuzum olsun.Arkadaşlar benimde önerim Gedikşavaşları Efsanesi olacaktır..Bir dörtleme ve Krondor Krallığı olarak devam ediyor..İnanılmaz bir hayal gücü ve çok güçlü bir kadim ırkı o kitaplarda tanıyabilirsiniz..Ben okudum ve hayran oldum..Hani o kadim ırk yanında Raistlin halt etmiş derim
AresMajere
Kullanıcı
Kullanıcı

Yazar

Post by AresMajere »

selam bu sitede bende yeniyim..Herkesin bir kitap tavsiye ettiğini görmüşken benimde çorbada biraz tuzum olsun.Arkadaşlar benimde önerim Gedikşavaşları Efsanesi olacaktır..Bir dörtleme ve Krondor Krallığı olarak devam ediyor..İnanılmaz bir hayal gücü ve çok güçlü bir kadim ırkı o kitaplarda tanıyabilirsiniz..Ben okudum ve hayran oldum..Hani o kadim ırk yanında Raistlin halt etmiş derim
galadlirim
Seçilmiş Savaşçı

Post by galadlirim »

benim frp ve tam anlamıyla fantastik edebiyattan haberim yokken küçüklükten beri cadı kitaplarını okurdum küçükler ve gençler için yazılmış:seri halinde cadılar okulu,pasaklı vs okumuştum ..çevremdekiler zaten lotr,tolkien ve özellikle dragonlance okumuş lardı ve tartışırlardı (çevremde akraba oluyor)
ben lotr la başladığımı düşünüyorum 3 sene önce..dragonlance i elf kavramını sömürüyor diye okumamıştım ama şimdi gördümki yanılmışım 8 kitabını 1 ayda okudum bugünde avatar 3 lemesinin ilk kitabını aldım unutulmuş diyarların..
burada frp kavramının tam olarak ne olduğunu,iyi rp yi öğrendim kaç senedir internette oynasamda burası bambaşkaydı..
ben yolun başındayım belki ama şimdiye kadar öğrendiklerimi hep geliştirmeye çalışıyorum ve sırf okumuş olmak için bir kitabı asla okumam..
Gözlerimi kapadım ve geçmişi hatırladım
Bizi biz yapan yıldızların ve denizlerin parıltısını içimde buldum
Söylediğimde şarkımı unutulmadı sözlerim
şarkılara konu olmuş zaferlerim,hatÄ
QuelSaruk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by QuelSaruk »

benimse fantasye başlamam ilk katana'yı elime almakla başladı.ilk okul yaşlarında olmuştu.uludağın eteklerinde başladığımız oyunların etkisiyle,sonra araya flimler girdi conan the barbarian,flash gordon.bunları çizgi romanlar takip etti .manyak bir conan fanatiği olmaya kadar gittim.oda ne birden yüzüklerin efendisini gördüm.3 er defa okudum herbirini.kaptırmıştım artık kendimi.ejderha mızrağı,unutulmuş diyarlar,kara kılıç,tavsiye ederim (iskambil kağıtlarının esrarı) ve daha nicesi.
şimdiyse bir yanımda conan bir yanımda drizzt ,ellerimde hayallerim önümde frp ustaları.öğrenmek istiyorum rpg yi frp yi :D
kaçacak yer yok, yaratılmışsın bir kere...
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

AresMajere wrote:selam bu sitede bende yeniyim..Herkesin bir kitap tavsiye ettiğini görmüşken benimde çorbada biraz tuzum olsun.Arkadaşlar benimde önerim Gedikşavaşları Efsanesi olacaktır..Bir dörtleme ve Krondor Krallığı olarak devam ediyor..İnanılmaz bir hayal gücü ve çok güçlü bir kadim ırkı o kitaplarda tanıyabilirsiniz..Ben okudum ve hayran oldum..Hani o kadim ırk yanında Raistlin halt etmiş derim
O seriyi ben de severek okudum. Ama hangi kadım ırktan bahsettiğini anlayamadım. şu elflerden ayrılıp faklı bir yerde yaşayan büyü ustalarını mı diyorsun...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Post Reply