3rd Editionda AC ve Thac0 Sistemi

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
gregorian
Kullanıcı
Kullanıcı

3rd Editionda AC ve Thac0 Sistemi

Post by gregorian »

3 ve 3.5 ta AC ve Thac0 u anlayamadım,yardım edebilirmisiniz?
The Twilight Is My Robe...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

şimdi 3rd ed.den itibaren THAC0 yok. onun yerine attack bonus(AB) var. AC var ama 2nd.dakinden farklı. 3rd.de THAC0 da AC de ne kadar yüksekse o kadar ii. 2ndda tam tersiydi hatırlarsan. şimdi ben bi örnek yazıyım, daha kolayca annaşılır ööle:
Tefas, lvl 3 ftr

STR: 15 (+2)
DEX: 13 (+1)

AC : 16 (10 base + 5 armor + 1 dexterity)

ekipman chainmail (+5 AC, max dex bonus: +2), longsword, light crossbow
olsun. dier statlar gerekmediği için koymadım. Bir karakterin iki çeşit ABsi bulunur : melee AB(MAB) ve ranged AB(RAB.) Bu karakter için ABler şöyle hesaplanır:
MAB=BAB(Base attack bonus)+STR bonus
RAB=BAB+DEX bonus
buradaki BAB, o karakterin sahip olduğu sınıfa ve levele göre belirlenen bir sayıdır. Bu örnekte, 3.lvl bi savaşçının BAB +3 tür(her levelde bir artar). Böylece, Tefas'ın ABleri :
MAB=3+2=+5
RAB=3+1=+4
olur. tabi bu değerlerin içinde silahın enchantmenti veya Tefas'ın bu silahlara uzmanlığı gibi bonuslar dahil dil. onlar ayrıca eklenir ve sadece o silahı kullanırken geçerlidir. şimdi, bu sayılar nasıl kullanılıyo? Ã?rneğin basit olması açısından, Tefas'ın kendisiyle aynı özelliklere sahip birisiyle savaştığını düşünelim. Bu durumda Tefas'ın bir melee silah (örn. longsword) kullanması durumunda başarılı olması için 12 ve üstü atması gerekecek (düşmanın AC- Tefas'ın MAB=16-4=12), bir ranged silah kullanması durumunda ise (light crossbow) 13 atması gerekecek (düşmanın AC- Tefas'ın RAB=16-3=13).

Bu sayıların temel olarak kullanımı bu şekilde. umarım örnek açıklayıcı olmuştur...
War, war never changes...
gregorian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gregorian »

açıklaman için çok tesekkurker Burock..inan cok yardımcı oldun,saol..
The Twilight Is My Robe...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

2nd ed. konusunda daha yakın olanları için de söyle açıklayalım:

3rd Ed [Attack Bonus]: 20 - THAC0
3rd Ed [Armor Class]: 20 - AC

Yani eskiden -1 AC ve 14 THAC0 sahibi bir kişi 3rd Ed. da 21 AC ve +6 BAB sahibi olarak görülebilir...
"Lovefull Evil"
Post Reply