mind blast vs protection from evil

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

mind blast vs protection from evil

Post by Azalin »

1. lvl prot. evil büyüsü bildiğimiz gibi insanın bilincisine belli oranda bir direnç ve bariyer koyuyor. ama bunun seviyesi nedir bu pek açık değil yada ben pek anlayamadım.

ayrıca mesela illithidlerde bulunan mind blast ability side insan beyni üzerinde yapılabilecek en güçlü etkilerden birsi. ayrıca mind blast bildiğim kadarıyla bir büyüde değil bir psionic ability.

buna göre prot evil mind blast ın etkisini keser mi??

ben işin içinden çıkamadım.
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Eğer Mind Blast yapan kişi evil ise o zmn hedef kişi Protection from evil dan yaralanır. Yani evet, Protection from Evil bu konuda etkilidir.
"Lovefull Evil"
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

dilbaonun söylediklerine katılıyorum; fakat aklıma başka bişiy geldi. konuyu değiştirmek gibi olcak kusura bakmayın ama prot.from evil, üzerinde etkili olduğu kişiyi mind flayerin telepathy özelliğine karşı korur mu? benim düşünceme göre korumaması lazım; çünkü mind blast spell like ability, telepathy ise supernatural... ama emin olamadım...,

bu arada mind flayerin evil olduğunu varsayıyorum tabi.
War, war never changes...
Bunises
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bunises »

" Eğer Mind Blast yapan kişi evil ise o zmn hedef kişi Protection from evil dan yaralanır. Yani evet, Protection from Evil bu konuda etkilidir."

Demiş Dilbao...

Doğrusu

"Eğer Mind Blast yapan sana karşı evil aksiyondaysa(good da olabilir) ozaman hedefteki kişi Protection from evil dan yararlanır."

Not: Canlılar(Karekter olarak seçilebilenler) belli bir kalıbın içinde tutulamaz.Aligment sadece ruhunun özünde bulunan parlaklığın türüdür...Detaya inilirse Aligment zamanında 3 parçada içsel, dışsal, çevresel olarak ayrılmıştır(düşünülmüştür). İçsel aligment kalıcıdır. Dışsal çevrendeki insanlarla etkileşiminde takındığın tutumdur...(değişkendir;ama varlığını kolay değiştirmez) Ã?evresel dünyaya bakış açından kaynaklanan çevrene,hayata ve yaşama yansıttığın duygu ve düşüncelerin(Vb...) karşılığıdır(değişkendir).
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bunisesin bu yorumu bana vampire sistemindeki demeanor ve nature kavramlarını hatırlattı ama dnd kurallarında bu tür bişiy olduunu hatırlamıyorum. bi aralar ben de karakterlerin alignmentlerinin olmamasını düşünerek oyun oynatmayı düşünmüştüm ama bu durum dnd'de ii sonuç vercek gibi diil. alignmente dayalı o kadar çok büyü, class ability vs var ki, alignment sistemi katı bi şekilde kullanılmazsa annamını yitiriyo... bu yüzden -maalesef- evil olan bi kişiyi, o andaki davranışından bağımız olarak evil düşünmek zorundayız
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

yani prot evil ı olna birisi bu etkiden hiç mi etkilenmez. o zaman "chaotic commands" gibi falan daha üst lvl büyülere hiç gerek kalmıyor.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Bunises wrote:...Doğrusu

"Eğer Mind Blast yapan sana karşı evil aksiyondaysa(good da olabilir) ozaman hedefteki kişi Protection from evil dan yararlanır."...
Böyle dersen kime göre good, neye göre good diye de eklemek gerek.
Ayrıca büyü bu şekilde çalışsa sana karşı yapılacak tüm olumsuz şeyler sana göre kötü olacağından Shield of Faith gibi büyülerin hiçbir anlamı olmayacaktır.
İşime geliyosa büyü çalışır, gelmiyosa çalışmaz demek olur bu.
Yani bu böyle bi kullanım söz konusu değil.
Tüm bunları geçtik diyelim, Chaos ve Law olayı nası olacak?? bu yaptığı Lawful bi olaydı diyemezsin her zaman, Law/Chaos dengesi çok dengesizdir kimi yerde...

Doğrusu:

(bkz. yukarıdaki mesajım)
"Lovefull Evil"
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

burock wrote:dilbaonun söylediklerine katılıyorum; fakat aklıma başka bişiy geldi. konuyu değiştirmek gibi olcak kusura bakmayın ama prot.from evil, üzerinde etkili olduğu kişiyi mind flayerin telepathy özelliğine karşı korur mu? benim düşünceme göre korumaması lazım; çünkü mind blast spell like ability, telepathy ise supernatural... ama emin olamadım...,

bu arada mind flayerin evil olduğunu varsayıyorum tabi.
ben de yanıt istiyorum, lütfen...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Hemen cevapliim...

Korumaz. Ã?ünkü;
1. Telepathy için save yada benzeri bir savunma bulunmaz.
2. Telepatht saldırı amaçlı bir yetenek değildir. Nesinden korusun??

Durumun, yeteneğin spell-like yada supernatural olması ile hiçbir alakası yoktur...
"Lovefull Evil"
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

ewt burda benim bi hatam oldu... ben telepathy diye bi arcane spell bulunduğunu sanıyodum, yokmuş... hemen özür
Post Reply