Magic+Untap sorunu

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Post Reply
feryat
Kullanıcı
Kullanıcı

Magic+Untap sorunu

Post by feryat »

Magic e yeni başaldım ve bir sorum var.İnstant ları karşıdakinin sırasında oynadıkatan sonra sıra yine bana geldiğinde instant manaları düzelir dimi.
Bunun hayat memat bölümüde ya kardeşimi vurcam yada o beni vurcak... :P

Edit: Başlık düzenlendi (Dilbao)
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

ewt kesinlike düzelir.! o manaları tekrar kullanabilirsin.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
feryat
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by feryat »

saol be azalin yoksa kardeş katili olup mapusaneden atacaktım sana teşekkür notunu
celestial
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celestial »

iiide abicim her mananın dolum süresi bir turn diilmidir manayı benim sıramda tap edince yine enim sıramda düzelir... :???:
GÃ?L BAHÃ?ESİNE BÃ?LBÃ?L YARAşIR.
PİSLİK BÃ?CEğİ GÃ?LDEN NE ZEVK ALIR!
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

işte o kural instant kartlar için geçerli değildir. zaten geçerli olsa o kartın instant olamsının bir özelliği kalmaz.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

manaların bir turn de düzelme özelliği yok sanıyorum
sadece benim turn ümün başında bir untap phase im var orada istisnalar hariç tüm kartlar untap oluyor
böle bir belli zaman geçmesi (söz konusu bir turn) gerekliliği yok diye biliyorum
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Mananın dolum süresi diye bir kavram yoktur. Her oyuncu sıra ona galdiğinde eğer bi engel yoksa tüm kartlarını untap etmek zorundadur. Bu her kart için geçerli

Turn içindeki Phase ları açarsak:

Untap
Upkeep
Draw
----
Main
Combat
Main
----
Discard

Untap:Oyuncu, sıra ona geldiğinde kart için bi engel yoksa zorunlu olarak tüm kartlarını untap eder, hangi kart yada hangü tür olduğu önemli değil. Eğer kart aksini söylemiyorsa o untap etmek zorundasınız. Tap olarak bırakma şansınız yok.
Upkeep: Kimi kartlar bu fazda bişiler yapmanızı isteyebilir, yada siz kart çemeden önce bir kart oynamak isteyebilirsiniz. İşte bunları bu fazda yaparsınız. Bunun haricinde bir kullanımı pek olmaz.
Draw: Zorunlu olarak kart çekmeniz gerekir bu faza gelince. Eğerki bir kart aksini söylemiyorsa. Eğerki kart çekmeniz gerektiği halde kart çekemiyorsanız oynunu kaybedersiniz.

Main: Tüm kartları oynayabildiğiniz fazdır. Bu fazlda land inme, her türden kartı oyuna açma işlemleri sadece bu tur de yapılabilir. Instant hariç, diğer tüm kart türleri sadece bu fazda açılabilir.
Combat: Her oyunu kendi turnunde sadece bir kez combat a girebilir. Onu da bu fazda yapar.
Main: (yukardakinin aynısı) + bu fazı bitirdiğiniz zaman sıre rakibinize geçmiş demektir.

Discard: Eğer sırayı rakibe verirken elinizde 7 karttan fazla kart varsa bunları bu fazsa graveyard a atmanız ve elinizdeki kart sayısını 7 ye düşürmeniz gerekir. Elinizde 7 karttan fazlası ile sırayı rakibe veremezsiniz.

Oyunun işleyiş mantığı budur.
"Lovefull Evil"
Post Reply